2021.10.29 09:50 BaloghBogi42 Olvasottság: 665x
5

Green light a következő évadnak!

A Squid Game a Netflix legújabb sikersorozataként, amely lesöpörte a trónról sorban a Sex/life és A nagy pénzrablás című bajnokokat, az emberek által egyik legszívélyesebben kivesézett beszédtémává is vált az elmúlt időszakban.

A történetszála azonban több mint vitatottá alakult a sztori előrehaladtával. Az még egy dolog, hogy azt sugallják, hogy a szegény, hátrányos anyagi helyzetben élő személyek egyetlen lehetséges megoldásának az anyagi csőd elkerülésére egy véres, háborús játéksorozat saját döntése általi végigcsinálása. Még az is elviselhető, hogy gyerekkorunk, legalábbis a koreai gyerekek játékait, melyekhez eddig kedves emlékek voltak köthetők, felelevenítik és áthelyezik egy barbár kontextusba. De az már nem elfogadható, hogy gyermekek által is ilyen könnyen megközelíthető egy olyan sorozat, ami nem tanít másra, csupán állati ösztönök felvételére és bunyózásra.

Green light a következő évadnak!

Az imént felsorakoztatott negatívumok ellenére viszont egy olyan műről van itt szó, ami végig, tehát kilenc részen keresztül képes fenntartani a néző figyelmét és érdeklődését. A játékok változatosak, választékosak, és szinte mindenkinek köthető hozzá emléke, így még izgalmasabbá válik a felturbózott verziójuk szemlélése.

A történet befejezése azonban sokak szemében hagy némi kívánnivalót maga után, hiszen milliószor lerágott csont az, hogy a főszereplő az élete rendbetétele helyett visszamegy a csatamezőre, vagy sok esetben belesétál a halálába bosszúszomjasan, gyűlölettel megtöltött szívvel. A lezárás sokkal frappánsabb lett volna, ha Oh Il-nam tényleges halálakor Seong Gi-Hun elintézte volna, hogy a következő játékok vezetői és szervezői közt ülhessen, és ezzel meg lett volna az esélye, hogy az értelmetlen bosszú hadjárata helyett belülről tegye tönkre a rendszert.

Egy azonban biztos: ezzel a húzással az alkotók elérték a folytatás behívását, szabad utat engedve a további megnyilvánulásuknak. Green light a következő évadnak!

akció | dráma | kaland | misztikus | thriller

Ketten jelentkeznek egy titokzatos túlélőjátékba, aminek a fődíja 40 millió dollár. Viszont nem is sejtik, milyen magas a tét. több»

5