Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

Vaskabátok (2007)

Hot Fuzz
Filmadatlap
 
26
Szereplők
47
Vélemények
47
Képek
2
Videók

Galéria (47)

Simon Pegg
Nick Frost
Nick Frost
Simon Pegg
Simon Pegg
Nick Frost
Simon Pegg
Nick Frost
Simon Pegg
Nick Frost
Simon Pegg
Nick Frost
Jim Broadbent
Simon Pegg
Nick Frost
Simon Pegg
Simon Pegg
Nick Frost
Nick Frost
Simon Pegg
Simon Pegg

Videók (2)

 
BRANTON   2022. 06. 03.

legújabb vélemény

0
Edgar Wright legjobbja

Mikor először láttam ezt a filmet, bennem volt az a ritkán érezhető érzés, hogy végre egy film ami leköt, megnevettet és izgalomban tart. Azóta számtalanszor láttam, s még fogom is, mert megunhatatlan. Tökéletes kifigurázása a rendőrfilmek jellegzetes sablonjainak, az akciófilm szokásos bugyutaságainak. Nem veti meg a thrillert sem a film, ami ráadásul működik is. Emellett ott van az a sokszor intelligens, szerethető angol humor, ami gondoskodik arról, hogy egy pillanatig se vedd komolyan az itt történteket. Kicsit lealacsonyítónak érzem a paródia jelzőt, hiszen hiába figurázza ki az akció-vígjáték, thriller-horror filmeket, mégis képes önálló, egyedi filmélményként működni. Ezt pedig igazán kevesen tudják így, ilyen magas minőségben művelni mint Wright Úr.

 
mamiéstöti2   2018. 12. 04.

0

Inkább vígjátéknak mondanám, mint akciónak, de azért az is van benne. Igazi nevettetős esti kikapcsolódáshoz teljesen megfelelő.

 
dailyfilmsan   2020. 11. 17.

1

Nagyon vicces és szarkasztikus az egész film. Átitatja a fekete humor. Nekem nagyon bejött. Az a legdurvább, hogy ez a rengeteg ökörség mind halál komoly átéléssel kerül elénk, a néző elé. Egy igazán jó vígjáték azoknak, akik szeretik a krimiket is.

 
Diesel   2018. 06. 06.

1

Már az elején mosolyogtam. Szerintem kimondottan jó volt ez a rendőrös sztori vonal. A vidéki rendőrfőnök és a kollégák bemutatása is már poénos volt. Lényegében az egész egy nagy vicc volt jó értelemben. Voltak benne unalmasabb és lassabb jelenetek ... több»

 
indingo   2017. 10. 07.

0

Olyan jellegtelen az egész film. Megnézi az ember, ha már belekezdett, van egy kerek története, de valahogy nem maradandó. Vagy legalább is nálam egy nap után elfelejti az ember.

 
Sabnock Sanatory   2020. 11. 13.

0

A híres vagy hírhedt Cornetto-trilógia középső epizódja. Az első a zombikról, ez pedig egy unalmas(nak tűnő) angol kisvárosról és balfácán, megkopott, vaskalapos rendőrségéről szól. Igazi angol humor, amit nem mindenki kedvel. Én magam nagyon.

 
elekm90   2020. 03. 09.

0

Véleményem szerint kiváló Edgar Wright humora, viszont meg tudom érteni, hogy sokaknak nem fog tetszeni a film (hasonlóan a Haláli hullák hajnalához és a Világvégéhez). A Simon Pegg - Nick Frost páros mint mindig itt is remek, az egésznek van egy semmihez sem fogható, sajátosan beteg hangulata. 9/10

A film összbevétele 80 573 774 dollár volt (imdb.com).

 

Akárhányszor elhangzik a filmben a "jobbik rossz" kifejezés, mindig megismétlik.

(Diesel)
 

Nick Frost annyira szerette a Winchester puskáját a forgatás alatt, hogy "Emma"-nak nevezte.

(Diesel)
 

Simon Pegg Mossberg típusú sörétes puskáját "Sarah"-nak nevezte.

(Diesel)
 

A film legelején hallható "sziréna" hangot legalább 27 különböző sziréna hangjából keverték össze, beleértve a sípot és a harangot is.

(Diesel)
 

A filmben lévő Somerfield valódi brit szupermarketlánc volt, és az összes jelenetet egyik üzletében forgatták. Edgar Wrightnak onnan jött ez az ötlete, hogy tinédzserként ő is a Somerfield szupermarket egyik áruházában dolgozott részmunkaidőben.

(Diesel)