Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
82%

Úriemberek (2019)

The Gentlemen
Filmadatlap
 
31
Szereplők
26
Vélemények
25
Képek
4
Videók
 
Crystaldeer   2021. 04. 15.

legújabb vélemény

0
Zseniális

Az első 20 perc nekem kicsit vontatottan indult, azt gondoltam, na mi van, nem lesz itt semmi? Aztán belecsaptak a lecsóba, és igen, zseniális, bravúrós film, rengeteg csavarral. Csak ajánlani tudom.

 
ArpiHajdu és Réci   2020. 02. 29.

a nap véleménye

2
Öltönyös bandaháború

„A neve Fahasz. F-h-val írva, szóval nem szimpla [email protected]” Az Úriemberek kapcsán az ember lépten-nyomon abba a már-már közhelyesnek ható jellemzésbe botolhatott, hogy ezzel a filmmel az író-rendező, vagyis Guy Ritchie visszatért a gyökereihez. Ha már kö... teljes kritika»


 
indingo   2020. 02. 08.

1

Nekem nem tetszett. A sok jó kritika hallatán egy különleges filmre számította, de a története nekem unalmas volt, erőltetett és izzadságszagú. Tipikus Guy Ritchie film, amit a pazar szereposztás sem tudott megmenteni.

 
jakedave   2021. 03. 15.

1
“Guy Ritchie Anglia válasza Quentin Tarantinóra”

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Guy Ritchie az elképesztően cool gengsztermozik atyjaként került a köztudatba. Első két filmje, A ravasz, az agy és a két füstölgő puskacső, valamint a Blöff a mozis popkultúra szerves része. Kevés embert ismerünk, aki nem tudna idézni egyikből vagy ... teljes kritika»

 
Szilonka   2020. 02. 10.

1

Guy Ritchie saját magát koppintotta. Olyan, mintha a Blöfföt megcsinálta volna kicsit 21. századira. Még a név (Mickey) is marad, meg a disznó motívum.

 
7ETEDIK   2020. 02. 12.

0

A rendező visszatért zsáneréhez, de újat semmiben sem tud mutatni, főleg a műfaján belül. Guy csillaga leáldozóban van...

 
TomÁcs   2020. 09. 05.

0

Remek kis gengsztersztori, nagyon pasis, és külön örültem, hogy ennyi jó színésszel rakták tele a filmet.

Galéria (25)

Matthew McConaughey
Charlie Hunnam
Colin Farrell
Matthew McConaughey

Videók (4)

A film összbevétele 114 996 853 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 351 185 855 forintot termelt. A hazai mozik összesen 213 926 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Lord George temetéséhez használt temető ugyanaz a temető (Brompton Cemetery), amelyet Lord Henry Blackwood "temetéséhez" használtak a Sherlock Holmesban (2009).

(Thibo84)
 

A második film, amelyben Hugh Grant egy Fletcher vezetéknevű karaktert játszik a Zene és szöveg (2007) után, melyben az 1980-as évekbeli popénekest, Alex Fletchert alakította.

(Thibo84)
 

Matthew McConaughey másodszor alakít Mickey nevű karaktert; Mick Hallert játssza az Az igazság ára (2011) című filmben. Ez a harmadik Guy Ritchie film, amelyben egy Mickey nevű karakter szerepel. Brad Pitt játssza Mickey-t a Blöffben (2000), Ludacris pedig Mickey-t alakítja a Spílerben (2008).

(Thibo84)
 

Colin Farrellnek és fiainak Lonsdale márkájú tréningruhája van, amely a Sports Direct brit sportruházati kiskereskedő tulajdonában van.

(Thibo84)
 

Tom Wu karakterét a filmben Lord George-nak hívnak. Wu korábban két másik Guy Ritchie filmben szerepelt hasonló nevű karakterekkel: George az Arthur király: A kard legendájában (2017) és Lord John a Revolverben (2005).

(Thibo84)
 

26:39-kor megmutatták, hogy a Rosalind Pearson, Matthew McConaughey karakterének felesége által vezetett karosszériaüzem neve THC Wheels. Ez egy utalás a Terpene kerék általános elnevezésére, amely a Pearson birodalmának alapját képező különböző marihuánatörzsekben található tulajdonságok – fiziológiai válaszok, ízek, forráspontok és lobbanáspontok stb. – azonosítására szolgál.

(Thibo84)
 

Az eredeti tervezetben Raymond csak "Posh Pete" néven volt ismert.

(Thibo84)
 

Az edzőnek (Colin Farrell) eredetileg négy ujja volt az egyik kezén.

(Thibo84)
 

Bár a filmben soha nem említették, a rajongók találtak egy húsvéti tojást, amelyből kiderült, hogy Fletcher keresztneve Peter.

(Thibo84)
 

A jelenetben, melyben az 1974-es Magánbeszélgetés című filmről folyik a vita, az előbb említett filmben használt parabola mikrofon található a szereplők mögött a tálalón.

(Thibo84)
 
Ritchie kicsattan az örömtől, hogy eljátszhat a filmes utalásokkal, a formátumokkal és azzal, hogy ez az egész, amit ő a vászonra álmodik, mese csupán. több»
 
Az a jó, hogy nincs ideje a nézőnek (európainak, amerikainak, akármelyiknek) azzal foglalkozni, hogy mennyire eredeti, amit lát. Mert nem az, kicsit sem, viszont Guy Ritchie olyan tempóban szórakoztat, nevettet és sodor magával, s olyan hozzáértéssel és felszabadult önbizalommal teszi, hogy egy darab kérdésünk sincs közben. több»
 
Biztosan nem marad fenn klasszikusként a gengszterfilmek között, de szimpatikus mozi, amelyben néha visszaköszön az egykori fenegyerek pimaszsága, amely mára a nyugodtsággal és a higgadtsággal párosul. több»