Advertisement
Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
83

Úriemberek (2019)

The Gentlemen
Filmadatlap
 
32
Szereplők
14
Vélemények
25
Képek
7
Videók
Úriemberek
 
harnas1207   2020. 07. 13.

legújabb vélemény

Számomra ez a film egy Ponyvaregény koppintás volt. Nem is Guy Ritchie, inkább Tarantino hatást éreztem. Nagyon akartam szeretni, de nem igazán hatott meg. Kér érte...

 
ArpiHajdu és Réci   2020. 02. 29.

a nap véleménye

Öltönyös bandaháború

„A neve Fahasz. F-h-val írva, szóval nem szimpla F@sz.” Az Úriemberek kapcsán az ember lépten-nyomon abba a már-már közhelyesnek ható jellemzésbe botolhatott, hogy ezzel a filmmel az író-rendező, vagyis Guy Ritchie visszatért a gyökereihez. Ha már közhely, akkor én inkább másikat használnék, nevezetesen: „győztes felálláson ne változtass!” Na jó, egy kicsit azért igen. Mert bár a direktor karrierje elképesztő magasságokat és legalább ekkora mélységeket is megjárt, hovatovább még a Disney számára is leszállított egy tisztes iparosmunkát (Aladdin), ám végső soron talán ő is úgy érezhette, hogy akkor érzi igazán jól magát, ha abban a műfajban és közegben alkothat, amely egyrészt az otthonának m... több»


 
indingo   2020. 02. 08.

Nekem nem tetszett. A sok jó kritika hallatán egy különleges filmre számította, de a története nekem unalmas volt, erőltetett és izzadságszagú. Tipikus Guy Ritchie film, amit a pazar szereposztás sem tudott megmenteni.

 
HETEDIK   2020. 02. 12.

A rendező visszatért zsáneréhez, de újat semmiben sem tud mutatni, főleg a műfaján belül. Guy csillaga leáldozóban van...

 
Szilonka   2020. 02. 10.

Guy Ritchie saját magát koppintotta. Olyan mintha a Blöfföt megcsinálta volna kicsit 21. századira. Még név (Mickey) is marad, meg a disznó motívum.

Matthew McConaughey
Charlie Hunnam
Colin Farrell
Matthew McConaughey
 
Ritchie kicsattan az örömtől, hogy eljátszhat a filmes utalásokkal, a formátumokkal és azzal, hogy ez az egész, amit ő a vászonra álmodik, mese csupán. több»
 
Az a jó, hogy nincs ideje a nézőnek (európainak, amerikainak, akármelyiknek) azzal foglalkozni, hogy mennyire eredeti, amit lát. Mert nem az, kicsit sem, viszont Guy Ritchie olyan tempóban szórakoztat, nevettet és sodor magával, s olyan hozzáértéssel és felszabadult önbizalommal teszi, hogy egy darab kérdésünk sincs közben. több»
 
Biztosan nem marad fenn klasszikusként a gengszterfilmek között, de szimpatikus mozi, amelyben néha visszaköszön az egykori fenegyerek pimaszsága, amely mára a nyugodtsággal és a higgadtsággal párosul. több»

A film összbevétele 114 996 853 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 324 389 545 forintot termelt. A hazai mozik összesen 197 075 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film női főszerepét eredetileg Kate Beckinsale alakította volna, de két nappal a forgatás megkezdése után kénytelen volt visszamondani a szereplést. Ekkor ugrott be a helyére a Downton Abbey sztárja, Michelle Dockery.

(hp)
 

Nem sokkal a film vége előtt Hugh Grant az egyik jelenetben Az U.N.C.L.E. embere poszterrel szemben áll. A szóban forgó filmet szintén Guy Ritchie rendezte, és ugyancsak játszott benne Grant.

(hp)
 

Amikor Michael visszamegy a kocsmába, az utcán egy Gritchie Brewery feliratú furgon látható. Ez a rendező, Guy Ritchie sörüzemének a neve.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.