Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
79%

Úriemberek (2019)

The Gentlemen
Filmadatlap
 
32
Szereplők
17
Vélemények
25
Képek
7
Videók
Úriemberek
 
TomÁcs   2020. 09. 05.

legújabb vélemény

Remek kis gengsztersztori, nagyon pasis és külön örültem, hogy ennyi jó színésszel rakták tele a filmet.

 
ArpiHajdu és Réci   2020. 02. 29.

a nap véleménye

Öltönyös bandaháború

„A neve Fahasz. F-h-val írva, szóval nem szimpla F@sz.” Az Úriemberek kapcsán az ember lépten-nyomon abba a már-már közhelyesnek ható jellemzésbe botolhatott, hogy ezzel a filmmel az író-rendező, vagyis Guy Ritchie visszatért a gyökereihez. Ha már kö... teljes kritika»


 
indingo   2020. 02. 08.

Nekem nem tetszett. A sok jó kritika hallatán egy különleges filmre számította, de a története nekem unalmas volt, erőltetett és izzadságszagú. Tipikus Guy Ritchie film, amit a pazar szereposztás sem tudott megmenteni.

 
Szilonka   2020. 02. 10.

Guy Ritchie saját magát koppintotta. Olyan mintha a Blöfföt megcsinálta volna kicsit 21. századira. Még név (Mickey) is marad, meg a disznó motívum.

 
HETEDIK   2020. 02. 12.

A rendező visszatért zsáneréhez, de újat semmiben sem tud mutatni, főleg a műfaján belül. Guy csillaga leáldozóban van...

 
szucszoli   2020. 08. 21.

Én ezt a filmet nem tartom túl sokra. Nem nagyon értem, mire fel van ennyire túlértékelve! Mintha elkészült volna a Blöff méltó folytatása, miközben csak kínos és feszengető pillanatok követik egymást újra és újra, két órán keresztül... Mindenki olya... több»

 
harnas1207   2020. 07. 13.

Számomra ez a film egy Ponyvaregény koppintás volt. Nem is Guy Ritchie, inkább Tarantino hatást éreztem. Nagyon akartam szeretni, de nem igazán hatott meg. Kér érte...

Matthew McConaughey
Charlie Hunnam
Colin Farrell
Matthew McConaughey

A film összbevétele 114 996 853 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 351 185 855 forintot termelt. A hazai mozik összesen 213 926 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film női főszerepét eredetileg Kate Beckinsale alakította volna, de két nappal a forgatás megkezdése után kénytelen volt visszamondani a szereplést. Ekkor ugrott be a helyére a Downton Abbey sztárja, Michelle Dockery.

(hp )
 

Nem sokkal a film vége előtt Hugh Grant az egyik jelenetben Az U.N.C.L.E. embere poszterrel szemben áll. A szóban forgó filmet szintén Guy Ritchie rendezte, és ugyancsak játszott benne Grant.

(hp )
 

Amikor Michael visszamegy a kocsmába, az utcán egy Gritchie Brewery feliratú furgon látható. Ez a rendező, Guy Ritchie sörüzemének a neve.

(hp )
 

Guy Ritchie és Charlie Hunnam korábban az Artúr király: A kard legendája forgatásán is együtt dolgozott. A filmben Hunnam alakította a címszereplőt.

(hp )
 

Guy Ritchie és Hugh Grant második alkalommal dolgozott együtt Az U.N.C.L.E. embere (2015) után.

(hp )
 

Az Úriemberek Guy Ritchie és James Warren harmadik közös filmje a Blöff és az Artúr király: A kard legendája után.

(hp )
 

Az Úriemberek forgatása 2018. novemberében kezdődött meg a London Film Studiosban. A stáb egyebek mellett forgatott a The Princess Victoria kocsmában is.

(hp )
 

Guy Ritchie egy interjúban elmondta, hogy az Úriemberek ugyanabban a szellemiségben készült, mint a Ravasz, az agy és a két füstölgő puskacső valamint a Blöff.

(hp )
 

A film forgalmazási jogait a 2018-as Cannes-i Filmfesztiválon bocsátották licitre, melyet a Miramax nyert.

(hp )
 

Az Úriemberek világpremierje egy VIP vetítés keretein belül 2019. december 3-án volt a londoni Curzon Mayfairben.

(hp )
 
Ritchie kicsattan az örömtől, hogy eljátszhat a filmes utalásokkal, a formátumokkal és azzal, hogy ez az egész, amit ő a vászonra álmodik, mese csupán. több»
 
Az a jó, hogy nincs ideje a nézőnek (európainak, amerikainak, akármelyiknek) azzal foglalkozni, hogy mennyire eredeti, amit lát. Mert nem az, kicsit sem, viszont Guy Ritchie olyan tempóban szórakoztat, nevettet és sodor magával, s olyan hozzáértéssel és felszabadult önbizalommal teszi, hogy egy darab kérdésünk sincs közben. több»
 
Biztosan nem marad fenn klasszikusként a gengszterfilmek között, de szimpatikus mozi, amelyben néha visszaköszön az egykori fenegyerek pimaszsága, amely mára a nyugodtsággal és a higgadtsággal párosul. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.