Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

Úriemberek (2019)

The Gentlemen
Filmadatlap
 
31
Szereplők
31
Vélemények
25
Képek
4
Videók

Galéria (25)

Matthew McConaughey
Charlie Hunnam
Colin Farrell
Matthew McConaughey

Videók (4)

 
BRANTON   2022. 07. 15.

legújabb vélemény

2
Guy Ritchie nap - Kilencedik állomás

A film, mellyel Ritchie visszatért a gyökereihez, a már jól bevált gengszter-formulához. 2019-ben megjelent az Úriemberek című alkotás, amin érezni, hogy direktorunk egy nagy visszatérésnek szánta. Bevallom, engem megvett kilóra. Híre megy, hogy a d... teljes kritika»

1
 
ArpiHajdu és Réci   2020. 02. 29.

a nap véleménye

5
Öltönyös bandaháború

„A neve Fahasz. F-h-val írva, szóval nem szimpla [email protected]” Az Úriemberek kapcsán az ember lépten-nyomon abba a már-már közhelyesnek ható jellemzésbe botolhatott, hogy ezzel a filmmel az író-rendező, vagyis Guy Ritchie visszatért a gyökereihez. Ha már kö... teljes kritika»

 
jakedave   2021. 03. 15.

4
“Guy Ritchie Anglia válasza Quentin Tarantinóra”

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Guy Ritchie az elképesztően cool gengsztermozik atyjaként került a köztudatba. Első két filmje, A ravasz, az agy és a két füstölgő puskacső, valamint a Blöff a mozis popkultúra szerves része. Kevés embert ismerünk, aki nem tudna idézni egyikből vagy ... teljes kritika»

 
szaka123   2021. 11. 19.

3

Végre újra az igazi Guy Ritchie! Nagyon jó kis film lett. Pörgős, akciódús és nem utolsó sorban humoros. Már nagyon hiányzott egy film, ami nem remake vagy folytatás. Hozza a kötelezőt, és még egy kicsit annál is többet. Érdemes megnézni!

 
Crystaldeer   2021. 04. 15.

1
Zseniális

Az első 20 perc nekem kicsit vontatottan indult, azt gondoltam, na mi van, nem lesz itt semmi? Aztán belecsaptak a lecsóba, és igen, zseniális, bravúrós film, rengeteg csavarral. Csak ajánlani tudom.

 
Lubi   2020. 02. 02.

a nap véleménye

2
Elegáns gazfickók

Guy Ritchie új rendezésével visszatért gengszterfilmes gyökereihez. Az angol fenegyereket nem véletlenül kiáltották ki karrierje kezdetén az új Quentin Tarantinonak. Első két filmje, A ravasz, az agy és két füstölgő puskacső és a Blöff egyértelműen T... teljes kritika»

 
indingo   2020. 02. 08.

1

Nekem nem tetszett. A sok jó kritika hallatán egy különleges filmre számította, de a története nekem unalmas volt, erőltetett és izzadságszagú. Tipikus Guy Ritchie film, amit a pazar szereposztás sem tudott megmenteni.

A film összbevétele 114 996 853 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 351 185 855 forintot termelt. A hazai mozik összesen 213 926 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Lord George temetéséhez használt temető ugyanaz a temető (Brompton Cemetery), amelyet Lord Henry Blackwood "temetéséhez" használtak a Sherlock Holmesban (2009).

(Thibo84)
 

A második film, amelyben Hugh Grant egy Fletcher vezetéknevű karaktert játszik a Zene és szöveg (2007) után, melyben az 1980-as évekbeli popénekest, Alex Fletchert alakította.

(Thibo84)
 

Matthew McConaughey másodszor alakít Mickey nevű karaktert; Mick Hallert játssza az Az igazság ára (2011) című filmben. Ez a harmadik Guy Ritchie film, amelyben egy Mickey nevű karakter szerepel. Brad Pitt játssza Mickey-t a Blöffben (2000), Ludacris pedig Mickey-t alakítja a Spílerben (2008).

(Thibo84)
 

Colin Farrellnek és fiainak Lonsdale márkájú tréningruhája van, amely a Sports Direct brit sportruházati kiskereskedő tulajdonában van.

(Thibo84)
 

Tom Wu karakterét a filmben Lord George-nak hívnak. Wu korábban két másik Guy Ritchie filmben szerepelt hasonló nevű karakterekkel: George az Arthur király: A kard legendájában (2017) és Lord John a Revolverben (2005).

(Thibo84)
 
Az a jó, hogy nincs ideje a nézőnek (európainak, amerikainak, akármelyiknek) azzal foglalkozni, hogy mennyire eredeti, amit lát. Mert nem az, kicsit sem, viszont Guy Ritchie olyan tempóban szórakoztat, nevettet és sodor magával, s olyan hozzáértéssel és felszabadult önbizalommal teszi, hogy egy darab kérdésünk sincs közben. több»
 
A brit gengsztermester világraszóló visszatérése kedvenc műfajához épp olyan, mint egy hatalmas alvilági lagzi: hangos, látványos, veszélyes és velejéig romlott. több»
 
Ritchie kicsattan az örömtől, hogy eljátszhat a filmes utalásokkal, a formátumokkal és azzal, hogy ez az egész, amit ő a vászonra álmodik, mese csupán. több»