Egy magánnyomozó a 70-es évek Los Angelesében egy lecsúszott pornosztár öngyilkossága után nyomoz. Az ügy talán mégsem olyan egyszerű, mint amilyennek első látásra tűnik. A detektív egy összeesküvés nyomára… Több
Ha jól emlékszem, kb. egy éve láttam. Akkor nagyon tetszett, a kedvenc filmjeim között is emlegettem, sőt, ha nagyon őszinte akarok lenni, még most is oda tartozik. Nagyon sokat lehet rajta nevetni, és remek akciójelenetek vannak benne. Érdekes a sztori, és Ryan Gosling, hiába nem nagyon bírom, de ebben a filmben nagyon nagyot játszik, ezt aláírom. És szerintem neki amúgy ezek a filmek jobban állnak, mint sem a komolyabb hangvételűek. Russel Crowe pedig, mint mindig, itt is jól játszik. Az a fajta film, amit bármikor elő lehet venni és megnézni, hogy aztán úgy állj fel a székből, hogy annyit nevettem ezen a filmen, hogy csak na.
Régen nevettem ennyit egy film során. Ryan Goslingot jó színésznek tartottam, most pedig megmutatta, hogy szórakoztatni is tud. Russell Crowenak pedig sikerült elfeledtetnie a Nyomorultakbeli "alakítását". Az év egyik legszórakozatóbb filmje, hiába v... Több
Remek kis buddy-movie kiváló színészekkel, izgalmas és vicces forgatókönyvvel. Ugyan időnként feleslegesen próbál dramatizálni és a film ritmusa is meg-megdöccen, de ettől függetlenül egy nagyon élvezet akciómozi, remek hangulattal és jó poénokkal.
Shane Black 1977-ben játszódó rendkívül szórakoztató vígjátéka egyszerre frappáns, szókimondó, pörgős, váratlan és még tartalmas is. Ryan Gosling és Russell Crowe a csúcsformáját hozza ebben az akcióvígjátékban.
A film összbevétele 62 788 218 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 158 342 526 forintot termelt. A hazai mozik összesen 109 978 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
A film nyitányában a Warner Brothers 1970-es évekbeli logója látható.
A liftes jelenetben ugyanaz a zene szól a háttérben, mint a Blues brothers című film liftes jelenetében.
Shane Black azért helyezte a '70-es évekbe a történetet, mert akkoriban csak a pornóról, a drogokról és a légszennyezettségről szólt minden. Azt is elmondta, hogy nem bánja, hogy korhatárosak a filmjei.
Miután Ryan Gosling meglátta a szkriptet, azonnal felkereste a készítőket, hogy szeretne szerepelni a filmben. Ő vetette fel Russell Crowe nevét, aki azonnal igent mondott, amint meghallotta, hogy Gosling is szerepelni fog benne.