Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
80%

Durr, durr és csók (2005)

Kiss Kiss Bang Bang
Filmadatlap
 
27
Szereplők
30
Vélemények
36
Képek
1
Videók
 
BalogJoe   2020. 08. 20.

legújabb vélemény

1
:D

Poénorgia! És ha szájzárat kaptál a sok röhögéstől, kapsz egy fordulatos krimit is. A krimi-vígjátékok TOP 10-jében ott a helye! Oké, Val Kilmer kicsit kilóg a filmből, de tehetségtelensége ellenére is egész jól helytáll. Robert Downey Jr. hozza a legjobb formáját, Michelle Monaghan pedig gyönyörű. Csak egy poén a millió közül a filmből, ami jól jellemzi az alkotást: sekélyes szöszi behálózására adott válasz egy Los Angeles-i partyn főhősünktől, amikor az a kérdés, mit dolgozik: "Én találtam fel a pókert, de már nyugdíjas vagyok." :D :D :D

 
indingo   2017. 11. 19.

0

Remek a film stílusa nagyon bírtam. El az alábeszélős dolog is tetszett. A története kellemesen zavaros. Robert Downey Jr. is remekül hozta a figurát.


 
dailyfilmsan   2019. 01. 02.

0

Ez egy igazán jó vígjáték. Bármikor és bármennyiszer a vezényszó amivel jellemezni lehet. Természetesnek hatott minden mozdulat és nem éreztem klisésnek. Nem hiszem hogy lett volna benne bármi ami dejavuként hatott volna előzőkben megnézett krimi vag... több»

 
Berto49   2017. 11. 30.

0

Első alkalommal 2008 január elsején láttam, az eltelt évek alatt nagyjából „kiművelődtem” a filmnézésben, de először nem igazán tetszett. Downey jr. sem volt a kedvencem, talán akkor láttam először. Most úgy gondolom, hogy tipikusan egy crazy jellegű... több»

 
Szilonka   2018. 04. 09.

0

Nagyon kusza és szövevényes történet, de a jó fajta, végig követhető típusból. Kicsit agyalni kell rajta. A szereposztása izgalmas nagyon jól megírtak a karakterek.

 
Norbi   2018. 07. 28.

0

Kellemes csalódásként éltem meg ezt a filmet. Remek volt a történet, és a színészek is megállták a helyüket. Kicsit kusza a sztori, de épp annyira, hogy még élvezhető legyen.

 
TomÁcs   2019. 12. 19.

0

Remek kis nyomozós, romantikus film. Nagyon jó a két színész együtt. A humora ütős.

Galéria (36)

Videók (1)

A film összbevétele 15 569 469 dollár volt (imdb.com).

 

Harrison Ford-ot akarták eredetileg Perry szerepére.

(dailyfilmsan )
 

Val Kilmer a Durr durr és csók előtt a Nagy Sándor a hódítóban szerepelt ahol karaktere kövérebb volt, és nem efektekkel oldották meg a nagy súlykülönbséget két film között, hanem kemény edzés tervvel és diétával.

(dailyfilmsan )
 

Perry ( Val Kilmer) az első olyan karakter az akciófilmek sokasága közül aki nem titkoltan hanem teljesen felvállaltan homoszexuális.

(dailyfilmsan )
 

A fiatal Harryt Robert Downey Jr. fia alakítja.

(Menyét Ibolya)
 

Mivel Robert Downey Jr. hosszú idő után a szerep kedvéért kigyógyult alkohol- és kábítószer-függőségéből, Val Kilmer támogatása jeléül maga sem fogyasztott alkoholt a forgatás ideje alatt.

(hp )
 

A filmet a Cannes-i Filmfesztivál közönsége álló tapssal fogadta.

(hp )
 

A filmben látható (ál)sörreklámban Laurence Fishburne kölcsönzi a medve hangját.

(hp )
 

Robert Downey Jr. a film forgatása alatt készítette el debütáló CD-jének anyagát.

(hp )
 

A film társproducere Robert Downey Jr. felesége, Susan Downey (Susan Levin) volt.

(hp )
 

A film eredeti címe ez volt: "You'll Never Die in This Town Again" (Soha többé nem halsz meg ebben a városban).

(hp )
 
2005-ben úgy tűnt, már leáldozott Shane Blacknek: az őt híressé tévő akció-komédiák és akciósztárok a 90-es évek második felében szép lassan kihaltak, ő pedig ezzel munka nélkül maradt. Azonban nem adta fel a küzdelmet, és amikor első rendezésébe belefogott, rögtön két olyan sztárt állított csatasorba, akik át tudták érezni problémáját: akkoriban Val Kilmer és Robert Downey Jr. karrierje is válságban volt. Úgy lenne szép a történet, ha ezeket a sorokat most úgy folytathatnám, hogy a Kiss Kiss Bang Bang világraszóló siker lett, és mindenkit sínre tett, de azon kívül, hogy az elmúlt évtized során sokan a szívükbe zárták filmet, nem sok vizet zavart. Nem is teljesen indokolatlanul. 7,5/10 több»