Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
86%

Az utolsó cserkész (1991)

The Last Boy Scout
Filmadatlap
 
30
Szereplők
13
Vélemények
17
Képek
2
Videók
 
drg0602   2021. 04. 09.

legújabb vélemény

0
Talán tökéletes?

Nagyon jó film. A színészválasztás tökéletes. Szuper jó történet, jó dumák, sok akció. És máris elkészült a 90-es évek egyik legjobb akciófilmje. Mindenkinek ajánlom, aki még nem látta, nem fogja megbánni. Részemről 10/10. Zseniális.

 
NGN   2021. 01. 23.

a nap véleménye

7
Fej vagy gyomor?

Ismét belebotlottam egy klasszikusba, na persze nem véletlenül, hanem szándékosan, mert kíváncsi voltam, hogy így harminc év (te jó ég) elteltével vajon mit tud nyújtani még nekem eme remek alkotás. Azt kell, hogy mondjam, nem csalódtam, szerencsére ... teljes kritika»


 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 31.

1

Damon Wayans talán legjobb filmje, és Berry nagyon jól néz ki ebben a moziban. Igazi szépség. Jó kis akciófilm tele fanyar humorral és szuper akciójelenetekkel. Willis hozza a véres, koszos, másnapos szintet másnapos borostával. Nagy kedvencem. Fej vagy gyomor? Ajánlott.

 
HETEDIK   2018. 01. 11.

2

Kultfilm. Egyik kedvenc jelenetem mikor a kezdéskor a néger befenyített focijátékos fejéhez emeli a pisztolyt majd benyögi azt a mondatot, ami mindannyiunk fejében megfordul néhányszor: - Szart sem ér az élet. Majd meghúzza a ravaszt. Tony Scott egye... több»

 
stevepisti   2020. 12. 03.

2

Nagyon nagy film. Ma is bármikor újranézhető, rengeteg jó beszólással, poénnal. B. Willisnek jól állt akkoriban ez a másnapos zsaru szerep. Damon Wayans talán legkiemelkedőbb szerepe. Még mindig kedvenc.

 
mamiéstöti2   2018. 12. 06.

1

Bruce Willis legjobb alakítása számomra. Mintha ráírták volna a szerepet. A történet is elég ütős és jó poénok vannak benne.

 
Milanman   2018. 04. 05.

1

Akcióvígjáték kvintesszencia a 90-es évek elejéről az ereje teljében lévő Willisszel. Mindkét elemében jól muzsikál, igazi kultfilm, a buddy-moviek egyik legjobbja.

Galéria (17)

Bruce Willis
Bruce Willis
Bruce Willis

Videók (2)

A film összbevétele 59 509 925 dollár volt (imdb.com).

 

37 baki található a filmben.

(HETEDIK )
 

A producer Joel Silver nem volt elégedett a filmmel.

(HETEDIK )
 

A film forgatása 1991 januárja és júniusa között zajlott.

(HETEDIK )
 

A film bevételei elérték az 59 millió dollárt.

(HETEDIK )
 

A film költségvetése 29 millió dollár volt.

(HETEDIK )
 

Bruce Willis és Damon Wayans már dolgoztak együtt egy évvel korábban, mégpedig a Nicsak ki beszél még című film kapcsán; mindketten szinkronszínészként voltak jelen a filmben.

(mamiéstöti2)
 

Tarantino egyik nyilatkozatában elárulta, milyen nagy rajongója a filmnek.

(mamiéstöti2)
 

Joe lánya a tv-ben a Halálos fegyvert nézi.

(mamiéstöti2)
 

Shane Black volt az első forgatókönyvíró, aki 1 millió dollárért értékesítette szkriptjét.

(dulkap)
 

A zeneszerző Michael Kamen utálta a filmet, és csak azért készítette el hozzá a zenét, mert jó barátja Bruce Willisnek.

(kázsé)
 
Tony Scott erősen hullámzó színvonalú filmeket jegyez, de emiatt az alkotás miatt minden ballépés el van felejtve. Jól összerakott, a korban tipikus akciómozi, amelyben megvan az a bizonyos plusz, ami még az ezredik ismétlésnél is székhez szegezi a nézőt. Hát nem gyönyörű? több»