Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

Kobra (1986)

Cobra
Filmadatlap
 
18
Szereplők
8
Vélemények
14
Képek
2
Videók
Kobra

Galéria (14)

Videók (2)

 
Lóri Ádámcsik   2022. 02. 18.

legújabb vélemény

1

Cobretti felügyelő megmutatta, hogy milyen egy jó akciófilm. Még ma is megállja a helyét! 80-as évekbeli klasszikus!

 
ArpiHajdu és Réci   2020. 03. 14.

a nap véleménye

1
A bűnözés ellenszere: Marion Cobretti hadnagy

„Dögvész vagy, és én a gyógyszer.” Az 1980-as évek számos emlékezetes jelenséggel áldották meg a filmművészetet, valamint a popkultúrát is, amelyekre mai fejjel jóleső nosztalgiával gondolunk vissza. Ennek az évtizednek ikonikus részét képezték az „a... teljes kritika»

1
 
Yosihiro   2015. 04. 18.

1

Azok a boldog 80-as évek :) kezdhetném így a film bevezetését. Mindenképp nézhető izgalmas, bár már érzékelhető a Rambó sablonos figura aki mintha a személyisége átvetülne ree a filmre de mivel ez nagyvárosban játszódik ezért mégis városias akciós bü... több»

 
Sniper   2016. 11. 28.

2

Hát igen, azok a boldogult, hollywoodi nyolcvanas évek. Ez a film, ez a karakter ez a műfaj, ez a színész...szívesen hordoznám körbe véres kardként valahol a világűrben, hogy minden más civilizáció is részesülhessen belőle. A világörökség részeként kéne jegyezni, annyira zseniális.

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 16.

0

"Marion Cobretti....szereti ha így hívják!!!"Egy klasszikus mondat ebből az ikonikussá vált akcióthrillerből....Stallone talán legjobb mozija,de mindenképpen az első háromban nálam tutira benne van.Brigitte Nielsen is domborít a filmben,a mi legnagyo... több»

 
chelseakori   2015. 02. 14.

1

A Rambo 1 mellett szerintem ez Stallone legizgalmasabb filmje. Tipikus 80-as évekbeli akciófilm. Ajánlom mindenkinek.

 
ZeroHero   2019. 09. 27.

0

Stallone klasszikus akcioshos figurat hoz, aki minden helyzetben kemeny, mint a kad szele. Mellette becses neje, B. Nielsen domborit egy szinten tipikusat, a film pedig pontosan olyan, mint a 80as evek osszes akciofilmje. Azt kapod amit varsz, 90 perc kikapcsolodas, semmi tobb.

1

A film összbevétele 160 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

54-en haltak meg a filmben.

(Norbi)
 

A filmet 1988-ban mutatták be Magyarországon.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film Paula Gosling Fair Game című regényén alapszik, s Stallone megpróbálta meggyőzni az írónőt, hogy a filmpremier idején adja ki újra a könyvet, úgy, hogy a színész társíróként szerepeljen rajta, ezáltal pedig több példányt lehetne eladni a regényből. Gosling végül visszautasította a lehetőséget.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A forgatás alatt Sylvester Stallone és Brigitte Nielsen összeházasodott, ám házasságuk alig tartott tovább másfél évnél (a válásukra 1987 júliusában került sor).

(ArpiHajdu és Réci)
 

Nicolas Winding Refn óriási Kobra-rajongóként ismert. Híres filmjének (Drive - Gázt!) elején a főszereplő egy fogpiszkálót rág, amely nem titkoltan egy hommage a Kobra című film nyitánya felé, amikor is Stallone egy gyufaszálat rágcsál.

(ArpiHajdu és Réci)