Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
77
Filmadatlap
 
34
Szereplők
12
Vélemények
24
Képek
2
Videók
Piszkos Harry
 
Deku   2017. 11. 20.

Hát sajnos nem volt túl nagy meglepetés amit végül a film okozott nekem. Kételyeim melyek a film elején még voltak a film végére tökéletesen megerősödtek. Ezzel azt mondom, hogy nem ütötte meg a mércét.

 
Filmdoki   2019. 02. 17.
Az akciófilmek ősapja

A '80-as '90-es évek volt az akciófilmek virágkora. Legyen szó az izomtó duzzadó kemény fiúkról, vagy az eszüket használó hősökről, ez a két évtized számos ikonikus alakot tett le az asztalra. Azonban John McClane, Martin Riggs, Tango és Cash és egy csapat más figura jó eséllyel nem született volna meg, ha 1971-ben nem lép színre Piszkos Harry. Don Siegel mozija alapjaiban reformálta meg az akciófilmeket, és mintegy lefektette annak modern alapjait. A címszereplőt nyugodtan nevezhetjük az imént említett karakterek nagyapjának is. Harry Callahan öntörvényű, keménykötésű zsaru, aki gyorskajákon él, előszeretettel ad szót véleményének, de a szavakon kívül Magnumjával is jól bánik. Persze számos... több»


 
NorbiP   2017. 03. 11.

Nem véletlen akkora kultfilm, Eastwood badass karaktere tök jó, és élvezetes nézni. Bárkinek tudom ajánlani, aki szereti az ilyesfajta filmeket. Sok sorát idézetként is használják.

 
anita9215   2016. 05. 08.

Mindent összevetve nem lett a legnagyobb kedvencem. Mindegy hogy Clint játszotta a főszerepet akkor sem. Nekem máshogy jelent meg az elképzeléseimben a film. Persze nem lett bűn rossz csak lehetett volna sokkalta jobb is. Már annak is örülhetek, hogy nem lett teljes csalódás az egész. Kár volt megnéznem.

 
rhamus   2015. 07. 24.

Mindenkinek ajánlom. Elgondolkodtató. Többször nézhető film! Izgalmas, nagyszerű színészi alakítás. Lehet hogy régi de ettől függetlenül szerintem bőven nézhető kategórián belül fekszik.

Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Reni Santoni
Clint Eastwood

A film összbevétele 28 153 434 dollár volt (imdb.com).

 

1971. április 20-június 8. között zajlott le a forgatás.

(Bogi87)
 

A világon először 1971. deceember 22-én, New York City, New York-ban mutatták be.

(Bogi87)
 

A filmet teljes egészében California, USA területén forgatták le, összesen 25 helyszínen.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.