Így köszöntötte Arnold Schwarzenegger Clint Eastwoodot a születésnapján (fotó)A kép forrása: Warner Bros. UK

Arnold Schwarzenegger szívmelengető elismerést posztolt, amelyben boldog 93. születésnapot kívánt régi barátjának, Clint Eastwoodnak.

A 75 éves Terminátor-sztár megosztott egy képet kettejükről, amint együtt láthatóak egy sítúra alkalmával készült fotón, miközben a showbiznisz nagy ikonjáról áradozott:

'Boldog születésnapot, Clint! Inspiráltál, mentoráltál és csodálatos barát vagy. 93 évesen bebizonyítottad, hogy a hősök nem vonulnak vissza - ők újratöltődnek. Egy legenda vagy" - tweetelte Arnold.

A hollywoodi nehézfiúk évtizedek óta barátok, és 2006-ban a Piszkos Harry sztárja kapta meg az első kaliforniai Hírességek Csarnokának kitüntetését az akkori kormányzó, Schwarzeneggertől. Arnold egyszer még bálványának is nevezte Eastwoodot. Egy 2013-as interjúban azt mondta, hogy mindig szívesen tanul régi barátjától.

A fotót a színész korábban, 2019-ben is megosztotta, akkoriban ezt a képaláírást fűzte hozzá: "Mondj egy ikonikusabb duót. Várok."

Termékeny színészi karrierjük mellett a párosnak közös a politikai háttere is. Schwarzenegger 2003 és 2011 között Kalifornia kormányzója volt, míg Eastwood az 1980-as években a kaliforniai Carmel-by-the-Sea polgármestereként is tisztséget viselt.

Bizonyára nem ez lesz az utolsó alkalom, hogy Schwarzenegger Eastwoodról áradozik. Még 2011-ben Eastwood pályafutását saját karrierje mintájaként írta le: "A jövőben a koromhoz kell igazítanom a szerepeimet" - magyarázta akkor a Slash Film szerint.

"Clint Eastwood is így csinálta ezt. Az extrém harc vagy lövöldözés már nem lehetséges. Szeretnék színészként jobban felbátorodni, és úgy gondolom, hogy meg tudok birkózni ezzel a kihívással. Olyan vagyok, mint egy szivacs, ami minden tudást magába szív, és mindig hajlandó vagyok új dolgokat megtanulni."

Schwarzenegger születésnapi köszöntőjében okosan megidézte új akciósorozatát, a Fubart is, amelynek jelmondata: "A hősök nem vonulnak vissza. Ők újratöltenek." A Netflix sorozatában Schwarzenegger egy frissen nyugdíjazott CIA-tisztet alakít, aki felfedezi, hogy a lánya is a szervezetnek dolgozik. A Fubar a múlt héten jelent meg a Netflixen.