Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
78
Filmadatlap
 
34
Szereplők
13
Vélemények
24
Képek
2
Videók

Vélemények: Piszkos Harry (1971)

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 13.

legújabb vélemény

Az ötösfogat első epizódja ,ahol Harry Callahan nyomozó a Skorpio után nyomoz.Eastwood talán legikonikusabb mozifilmje,na jó persze,csak a westernek után.Tökéletesen komponált mű,tele izgalommal,feszültséggel,és drámai képsorokkal egyaránt,beletéve némi fanyar humort is.Ajánlott,zseniális mozi.

 
Deku   2017. 11. 20.

Hát sajnos nem volt túl nagy meglepetés amit végül a film okozott nekem. Kételyeim melyek a film elején még voltak a film végére tökéletesen megerősödtek. Ezzel azt mondom, hogy nem ütötte meg a mércét.


 
Filmdoki   2019. 02. 17.

Az akciófilmek ősapja

A '80-as '90-es évek volt az akciófilmek virágkora. Legyen szó az izomtó duzzadó kemény fiúkról, vagy az eszüket használó hősökről, ez a két évtized számos ikonikus alakot tett le az asztalra. Azonban John McClane, Martin Riggs, Tango és Cash és egy csapat más figura jó eséllyel nem született volna meg, ha 1971-ben nem lép színre Piszkos Harry. Don Siegel mozija alapjaiban reformálta meg az akciófilmeket, és mintegy lefektette annak modern alapjait. A címszereplőt nyugodtan nevezhetjük az imént említett karakterek nagyapjának is. Harry Callahan öntörvényű, keménykötésű zsaru, aki gyorskajákon él, előszeretettel ad szót véleményének, de a szavakon kívül Magnumjával is jól bánik. Persze számos mára már jól ismert jelenet is visszaköszön a filmben. Hogy egy példát említsek: Az élet mindig drága ikonikus telefonok közötti futkorászása már itt is feltűnik. Maguk az akciók is kőkemények, a film korához képest meglepően erőszakos darab. A Piszkos Harry azonban nem csak emiatt jelentős alkotás. Egy igazi korlenyomat, hiszen tökéletesen reflektál készítési idejének alapvető problémáira. Az állampolgárok ugyanis egyre nyugtalanabbak voltak a fokozódó bűnözés miatt, a rendszert pedig tétlennek látták. Az erőszak már nem csak a mozivásznakon, hanem a híradókban, újságcikkekben is mindennapossá vált. Olyan elvetemült emberek kószáltak szabadon, mint a Zodiákus gyilkos. Siegel ezt a kaotikus... több»

 
NorbiP   2017. 03. 11.

Nem véletlen akkora kultfilm, Eastwood badass karaktere tök jó, és élvezetes nézni. Bárkinek tudom ajánlani, aki szereti az ilyesfajta filmeket. Sok sorát idézetként is használják.

 
anita9215   2016. 05. 08.

Mindent összevetve nem lett a legnagyobb kedvencem. Mindegy hogy Clint játszotta a főszerepet akkor sem. Nekem máshogy jelent meg az elképzeléseimben a film. Persze nem lett bűn rossz csak lehetett volna sokkalta jobb is. Már annak is örülhetek, hogy nem lett teljes csalódás az egész. Kár volt megnéznem.

 
rhamus   2015. 07. 24.

Mindenkinek ajánlom. Elgondolkodtató. Többször nézhető film! Izgalmas, nagyszerű színészi alakítás. Lehet hogy régi de ettől függetlenül szerintem bőven nézhető kategórián belül fekszik.

 
Manyi   2015. 10. 25.

A napokban láttam először a filmet. Fenntartásokkal álltam hozzá, mert nem egy mai filmről beszélhetünk. Azt kell hogy mondjam pozitív csalódás volt. Nagyon izgalmas, végig lekötött!

 
Peeves112   2015. 08. 07.

Sokszor fogom megnézni! Nagyon rég láttam ennyire jó filmet és biztos, hogy még egy párszor újra fogom nézni. Zenében és karakterekben nagyon erős film. Bátran ajánlom!

 
Ballerz93   2015. 11. 03.

Ez a film nem ütötte meg azt a mércét, amit vártam. Elég is volt belőle annyi amennyit láthattunk még azt is rossz volt végig nézni, de ha már belekezdtem gondoltam adok egy esélyt neki. Hát sajnos kár volt.

 
storeman   2015. 11. 28.

Ez a szerep elég rendesen ráragadt Clint Eastwoodra. Nem ehhez kell kötni elsősorban a zsenialitását. Szépen magáratalált ő már rendezőként és színészként is.

 
ChrisAdam   2015. 02. 13.

Nagyon hideg, rideg Harry karaktere, szinte utálnivaló. Nincs benne egy azonosulási pont. Egy távoli főhős, aki ugyan jól bánik a fegyverrel és jól nyomoz... De ennyi. A filmnek hangulata sincs, pedig vártam a jó kis 70-es évek hangulatát, de semmi. Nem tudom, hogy a tv volt-e rossz, de sokszor a nagy sötétségtől nem láttam semmit, szinte élvezhetetlen volt. A vége valamennyire jó, a kezdés is erős, de aztán lejtmenetben kúszik és Harry "Mire gondolsz most" szövegén kívül nem sok jó sor van a filmben, mint ahogy karakter sem... Egyedül a gyilkosnak volt egy jó karaktere és játéka. Nagy csalódás, azt hittem, valóban egy nagy klasszikus, izgalmas, krimis akció, de semmi... 45%

 
Zsombi   2016. 04. 23.

Egy jó krimi az pont ilyen. Az évek múlásával sem veszít ez a film semmit az értékéből. Clint Eastwood alakítása még ma is élénken él bennem. A film izgalmas és tele van akcióval, még is nagyon más, mint a mai filmek. Sokkal líraibb és egy kicsit lassabb is. Mindenkinek ajánlom ezt a filmet, mert egy igazi klasszikus.

 
piZZola   2015. 08. 02.

Jó film, talán nem a legjobb a műfajában, de mindenképpen érdemes megnézni. Don Siegel sokba megelőzte a korát, a film szókimondó és provokatív. Talán mai szemmel az akciójelenetek vérszegények és a cselekmény sem annyira pörgős, de ez a film több, mint negyven éves, erről azért ne feledkezzünk meg.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.