Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
87%

Fekete eső (1989)

Black Rain
Filmadatlap
 
18
Szereplők
12
Vélemények
13
Képek
1
Videók

Galéria (13)

Michael Douglas
Ken Takakura
Ken Takakura
Ken Takakura

Videók (1)

 
Filmimado   2022. 06. 25.

legújabb vélemény

0
Fantasztikus!

A Fekete eső, el kell mondjam, nagyszerű film. Michael Douglas alakítása kiemelkedő, a film humora megvan. A fülbemászó filmzenét is mindenképp meg kell említenem. A cselekmény és annak vezetése kifejezetten tetszik. Ridley Scott nagyszerű munkát végzett.

 
Yosihiro   2020. 11. 10.

2
Fekete eső

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Meg kell mondjam, jó, hogy újra megnéztem. Azt hiszem, ezzel a sorral mindent el is árultam. Egy remek akciófilmet kapunk, amiben olyan kiemelkedő hang, képi és rendezési munkák vannak, melyek miatt azt hiszem, sorolhatjuk a klasszikusok közé. A film története remek, jól felvezeti a történést és az akciót is. A szereplők is olyan teljesítményt nyújtanak, ami kimagasló. Összességében a történet és a forgatókönyv remek. A szereplők, M. Douglas szerintem nagyot alakít. A hangi és képi effektek egyszerűen zseniálisak. Így megérdemli az öt csillagot. Egy igazi klasszikusról beszélhetünk olyan alakításokkal, hogy megérdemli, hogy szót ejtsünk róla. A két-három rendőr szerepe igazán fontos kapcsolódási pont a film szempontjából. A végére ketten maradnak, és minden jó, ha a vége jó alapon azt hiszem, remek befejezést is kapunk. A poénok is tetszenek benne. A zenei aláfestést és a rendezői munkát csak dicsérni lehet. Ezen a filmen nem lehet unatkozni, kapunk hideget, meleget. Picit az érzelmek terén éreztem hiányt, ami nem jött úgy át, de a humor ezt palástolta. Régebben láttam ezt a filmet, és most ez következett, igazából nem emlékeztem rá, csak a részletek ugrottak be. Most egy újabb élménnyel gazdagodtam a digitális technológiának köszönhetően. Én csak ajánlani tudom, aki szereti az akciót és a humort, meg szeretne a japán kultúrába kicsit bepillantani, az ne hagyja ki! De amúgy is kötelező darab a filmrajongók számára. Üdv, Yosi

 
Deku   2017. 10. 22.

1

Nem volt benne semmi hülyeség emiatt pedig nagyon eltalált lett a hangulata. Én ennél a filmnél totálisan el voltam telve, semmi klisé és sablon sem volt benne mint sok másnál megtalálható.

 
mamiéstöti2   2018. 01. 19.

0

Michael Douglas és Andy Garcia párosa lenyűgözően szerepel ebben a filmben és tetszik az alaptörténet is.

 
jake_green   2018. 04. 20.

1

30 évvel a kijövetele után láttam a filmet. Klasszikus zsarufilm, hamisítatlan 80-as évekből Michael Dougles-sel. Szerintem többet nem is kéne írnom, de annyit még hozzátennék hogy Andy Garcia amennyire fiatal volt, olyannyira jól játszott ő is. Ha szeretnél egy jó zsarufilmet, ne keresgélj tovább.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 31.

0

Ridley Scott letett egy pár nagyjátékfilmet már az asztalra,de azik nagyágyúja a Fekete Eső,amit hihetetlen érzékkel Michael Douglas-ra,és Andy Garcíara osztott.Nem bántuk meg,sőt! Egy fantasztikus,klasszikus akciófilm! Kihagyhatatlan mozi!

 
Henczi   2015. 05. 15.

0

Igazi pörgős, cselekményes akciófilm, és egyetértek, hogy R.Scott legjobb filmje lehet. Michael Douglas és Andy Garcia is kedvenceim közé tartozik és ebben a filmben sem csalódtam bennük. Egy hétköznapi ember számára más világot mutat be, különleges film, meggyőző színészi tehetségekkel.

A film összbevétele 134 212 055 dollár volt (imdb.com).

 

A forgatókönyvben nem szerepelt az a jelenet, amikor Charlie (Andy Garcia) énekel a színpadon Masahiróval (Ken Takakura). Garcia alakította ki ezt a jelenetet, hogy nagyobb érzelmi hangsúlyt helyezzen a karakterére, mielőtt a következő jelenetben kegyetlenül meggyilkolják.

(Yosihiro )
 

A csata az acélgyárban jelenet helyszíne az egykori Mitsubishi Motors gyára volt, ami Oszakában található. Most a Universal Studios Japán helyszíne.

(Yosihiro )
 

A film motorosait egy igazi banda mintázza, amely Oszaka utcáin jár, az úgynevezett "Bosozoku". A Bosozoku mind a mai napig létezik Japánban.

(Yosihiro )
 

Michael Douglas először játszott zsarut/nyomozót mozifilmben. Köztudott, hogy az 1970-es években ő játszotta Steve Keller felügyelőt a San Francisco utcáin (1972) című tévésorozatban.

(Yosihiro )
 

Ken Takakura annyira népszerű volt a forgatás idején, hogy a rajongók autogramot akartak szerezni tőle. Ez gondot okozott, mivel a film nagyon szigorú időkeretbe volt beállítva, és a helyi diplomácia is nagyon szigorú volt.

(Yosihiro )