Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
88%

Drágán add az életed! (1988)

Die Hard
Filmadatlap
 
29
Szereplők
57
Vélemények
54
Képek
4
Videók

Galéria (54)

Bruce Willis
Alan Rickman
Bonnie Bedelia
Alan Rickman
Bruce Willis
Bruce Willis
Alan Rickman
Bruce Willis

Videók (4)

 
Filmimado   2022. 12. 30.

legújabb vélemény

0
Egy nem szokványos stílusú karácsonyi film.

Úgy gondolom, bátran ki lehet jelenteni, hogy a Die Hard nem egy megszokott karácsonyi film. Erre nyilván a címéből és a műfajából is következtetni lehet, de valljuk be, sok karácsonyi akciófilm fulladt már kudarcba. A Die Hard viszont attól függetlenül, hogy nem tipikusan karácsonyi hangulatú, egy közkedvelt kultfilm, és be kell valljam, szerintem is nagyszerű. A 2 óra játékidőt is meghaladó film nagyrészt egyetlen irodaépületben játszódik, viszont a zseniális cselekményszál nem hagyja, hogy egy percre is unatkozzunk. Minden jelenet a lehető legjobban van elkészítve, azt is természetesen figyelembe véve, hogy ez egy több mint 30 éves film. Mindenki jól játszott benne, de külön ki tudnám emelni Bruce Willis és Alan Rickman fantasztikus alakítását.

 
BRANTON   2022. 06. 30.

a nap véleménye

3
Jippiáájééé, s*ggfej!

John McTiernan két év alatt két olyan klasszikust álmodott vászonra, amelyek örökérvényűek. 1987-ben a Ragadozó volt az első klasszikusa, a második pedig a Die Hard első része, amely magyarul a Drágán add az életed! címet viseli. Bruce Willis talán l... teljes kritika»

 
Yosihiro   2015. 04. 18.

2

Minden idők legjobb akciófilmje közé sorolom. Ez az alkotás bővelkedik akcióban, látványban és izgalomban. Aki esetleg még nem látta feltétlenül nézze meg. Ugyan az egyik kedvenc férfi szinészem játszik benne, de ettől függetlünk a film főszerepét mi... több»

 
Thibo84   2016. 06. 14.

1

Az örök klasszikus.

 
Deku   2017. 07. 10.

1

Vérbeli akciófilm és vérbeli Bruce Willis film. A látványból nincs hiány ez szent igaz és e mellé még humoros is tud lenni. A történet nem a legbonyolultabb de ez nem ront a film értékén.

 
Ms. Akárki   2019. 06. 15.

1

Kedvenc Bruce Willis-es filmem eddig. Műfajteremtő volt szerintem az akciófilmek világában akkoriban. Sok beszólás és mozzanat van a filmben ami megadja a tipikus sajátságos hangulatát és sodró lendületét a filmnek. Mindenképpen többször nézős.

 
Norbert93   2019. 03. 08.

1

Minden értelemben klasszikus, ünnepi akciófim. Méltán említhetem a legjobb és legigényesebb akciófilmek egyikének.

A film összbevétele 140 767 956 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 1 981 500 forintot termelt.

 

Bruce Willis szerepére esélyes volt még Mel Gibson, Al Pacino, Charles Bronson és Tom Berenger is.

(HE7EDIK)
 

A filmben 110 bakit találtak.

(HE7EDIK)
 

A filmben 21-en halnak meg.

(HE7EDIK)
 

Bruce Willis ragaszkodott Bonnie Bedelia-hoz Holly szerepére.

(HE7EDIK)
 

Holly szerepére esélyes volt Sally Field, Meryl Streep, Goldie Hawn, Diane Keaton és Glenn Close is.

(HE7EDIK)
 
A Die Hardról azért lehet ma is írni, mert harminc év ide vagy oda: agyoncsapja a riválisait. Több benne az ész és az odafigyelés, mint az azóta megírt akciófilmek legtöbbjében. több»
 
A Die Hardra abszolút illik az első-rész-a-legjobb klisé, még akkor is, ha nem éppen tökéletes alkotásról beszélünk. több»