Stallone kemény, de az 5 legkeményebb ellensége azért megizzasztotta

Sylvester Stallone az 1976-os Rocky, a legelső Rocky Balboa-film óta filmes ikon, és az 1982-es Rambo óta, amikor Stallone először játszotta John Rambót, teljes mértékben akciófilmes ikon.

Bár még két Rocky-filmet, egy rendőrfilmet Billy Dee Williamsszel és Rutger Hauerrel (Fantom az éjszakában), valamint a Rocky és a Rambo I. között egy második világháborús hadifogoly/focis filmet is forgatott, Stallone nem lett igazi akcióikon, amíg John Rambo úgy nem döntött, hogy megvédi magát és szembeszáll Brian Dennehyvel és egy egész város rendőreivel a washingtoni állam erdejében.

A színész tehát majdnem négy évtizede akcióikon. Ezért úgy gondoltuk, itt az ideje, hogy listázni a Sylvester Stallone-filmek gonosztevőit.

Jöjjön tehát a TOP 5 Sylvester Stallone-filmes gonosztevő.

#5

84 Rocky IV  (1985)

(15) (17)

dráma | sportfilm

HBO Max

Rocky immár nem a dicsőségre és a győzelemre hajt. Új küzdelmében a bosszúvágy vezérli. Mentorával és jó barátjával, Apollo Creeddel a Szovjetunió legyőzhetetlen... több»

Ivan Drago - Rocky Balboa ellenfelei közül, akikkel a Rocky-franchise-ban Rocky küzd, Ivan Drago a legveszélyesebb. A Dolph Lundgren által alakított Drago egy óriási szovjet bokszoló, aki a profi ökölvívás világában azzal teszi le a névjegyét, hogy egy bemutató mérkőzésen megöli a korábbi világbajnok Apollo Creedet a ringben. És Drago ezt szándékosan tette. Nem hiszem, hogy Drago azt mondta volna, hogy "Ha meghal, akkor meghal", miközben egyenesen Stallone Rocky Balboáját bámulja, ha Creed megölése nem lenne valami olyasmi, amit valahogyan eltervezett. Most lehet azzal érvelni, hogy Creed hibája volt, hogy meghalt a ringben, mert feladhatta volna a küzdelmet az első menet után, amikor nyilvánvaló volt, hogy egyáltalán nem volt ellenfele Dragónak, de Dragónak sem kellett volna olyan keményen ütnie Creedet, ahogy tette. Drago az elejétől fogva uralta a küzdelmet. És mivel a küzdelem "csak" egy bemutató volt, mit számított volna, ha Drago maga állítja le a küzdelmet? Ami Drago Balboa elleni esetleges küzdelmét illeti, Drago csak azért veszítette el a meccset, mert benne volt a forgatókönyvben, és muszáj volt. Lehet, hogy Stallone maga is nagydarab fickó és kemény meg miegymás, de hogy a fenébe menne szemtől szemben egy olyan gigantikus fickóval, mint Dolph Lundgren? Kizárt, hogy Stallone megnyerné azt a meccset. Kizárt, hogy Stallone meg tudná nyerni azt a meccset. Tehát Dragónak veszítenie kellett, mert ő volt a főgonosz, és ez egy film volt. Egyébként Drago uralja a világot. Hogy a fenébe fogsz megküzdeni egy olyan fickóval, aki azt mondja, hogy "össze kell, hogy törjelek", és ezt tényleg meg tudja tenni anélkül, hogy nagyon megizzadna? Hogyan?
#4

82 A pusztító  (1993)

(22) (12)

akció | sci-fi | szatíra | thriller

A világon 2032-ben béke és nyugalom uralkodik, senki nem bánt senkit, még a rendőröknek sem kell soha erőszakos megoldásokhoz folyamodniuk. Ezért is kelt éktelen zűrzavart, mikor... több»

Dr. Raymond Cocteau - Cocteau egy "látnok", aki megváltoztatta a világot, és rendet teremtett a káoszban egyfajta utópisztikus társadalom megteremtésével, ahol mindenki és minden, nos, szép. Amikor ezt a társadalmat fenyegeti a földalatti lakosság jelenléte, amely nem akarja követni az ő utópisztikus eszméit és miegymást, Cocteau úgy dönt, hogy feltámaszt egy szuperbűnözőt a múltból, Simon Phoenixet (Wesley Snipes), és a földalatti ellenállás vezetője, Edgar Friendly (Dennis Leary) után küldi. Nos, az, hogy Phoenix létezhet egy olyan világban, ahol semmi remény nincs arra, hogy felvegyék vele a harcot/megfékezzék, már elég rossz, de az, hogy még erősebbé és okosabbá is teszik, csak a katasztrófa receptje. Szerencsére a rendőrfőnök, George Earle (Bob Gunton) engedélyezte a szuperzsaru John Spartan (Stallone) újjáélesztését a Phoenix elleni harcra, mert ha ez nem történik meg, Phoenix csak úgy átgázol az egész világon. Igen, Cocteau egyfajta kontrollt helyezett Phoenix fölé (Phoenix nem tudta megölni Cocteau-t), de hogyhogy Cocteau nem látta, hogy ez a terv végül sz*rrá válik? Arrogancia... ez minden felfuvalkodott főgonosz veszte.
#3

76 Rambo 2.  (1985)

(10) (18)

akció | háborús | kaland | thriller

TV-ben (Mozi+, csütörtök 01:33)

Rambo (Sylvester Stallone) még mindig a börtönben ül, amikor felkeresi őt Samuel Trautman (Richard Crenna), és ajánlatot tesz neki. A hadsereg szeretné visszaküldeni Rambót... több»

Murdock - Ahogyan a már elhunyt, de mindig nagyszerű Charles Napier alakította, Murdock egy ravasz, mocskos, s*ggfej bürokrata, és ezt már azelőtt tudjuk, hogy látnánk őt bármit is tenni vagy mondani. És amikor megtudjuk, hogy hajlandó hátrahagyni az amerikai hadifoglyokat Vietnamban, még azután is, hogy Rambo valódi bizonyítékot szerez a létezésükről, akkor már tudjuk, hogy Murdock a világ söpredéke. Ó, persze, Murdock csak a munkáját végezte, és "megvédte az Egyesült Államokat" attól, hogy dollármilliókat kelljen áldoznia arra, hogy megvádolja a vietnami kormányt, hogy amerikai hadifoglyokat tart és nemzetközi incidenst okoz, de ez mind csak baromság. Amikor megtudta, hogy valóban voltak hadifoglyok Vietnamban, mindent meg kellett volna tennie a megmentésükért. Igazi emberek voltak, akik évekig a poklot élték át. Miért nem számít ez?
#2

akció | kaland | thriller

TV-ben (Mozi+, csütörtök 01:33)

A feláldozhatók egy újabb személyes ügy miatt ismét összeálltak. Barney és zsoldosai a könnyű pénz reményében belevágnak egy küldetésben, de amikor egyiküket brutálisan... több»

Jean Vilain - A Jean-Claude Van Damme által alakított akcióhős Vilain a Sangs nevű terrorista bűnözői csoport vezetője. Uralkodó, kegyetlen p*csként Vilain úgy tűnik, csak azért létezik, hogy pénzt keressen, embereket öljön és elképzelhetetlen szenvedést okozzon. Megöli Billy the Kidet (Liam Hemsworth) Barney Ross és az Expendables csapat szeme láttára, még azután is, hogy megmondta a csapatnak, hogy nem fogja. Vilain átveszi az irányítást, és lényegében egy egész várost pusztít el, miközben megpróbál megszerezni egy nagy mennyiségű plutóniumot, amit aztán a legtöbbet ajánlónak tud eladni. Ez az ember egy istenverte szupergonosz, nem igaz? Úgy értem, milyen más típusú ember próbálkozna ilyesmivel? Amikor végül Ross ellen küzd egy az egyben, majdnem legyőzi (Vilain harcművész, míg Barney nem), de Ross legyőzi, és a képernyőn kívül levágja a fejét. Azt hinné az ember, hogy talált volna magának egy másik "szakmai" nevet. A Vilain egy kicsit túl közel áll a "gazemberhez"(villain)...
#1

80 Kobra  (1986)

(10) (8)

akció | krimi | thriller

TV-ben (ID Invest. Disc., csütörtök 01:33)

Az igazi neve Cobretti. De azoknak, akik ismerik és azoknak, akik azt kívánják, bárcsak ne ismernék, ő egyszerűen csak Kobra. Ha a bűn betegség, Kobra a legjobb gyógyszer... több»

"The Night Slasher"/Éjszakai Kaszás: Brian Thompson alakításában a karakter valamiféle erőszakos szekta vezetője, aki úgy tűnik, hogy a káoszban és a gyilkosságban leli örömét. Vezető alatt azt értem, hogy inspirálja a követőit, de a mészáros nem áll távol attól, hogy Los Angelesbe menjen és találomra gyilkoljon embereket. Úgy tűnik, csak ezért él. Amikor akad egy szemtanú, aki azonosítani tudja, hogy ő az, akit keresnek (Ingrid, akit Brigitte Nielson alakít), a mészáros úgymond leállítja a véletlenszerű gyilkossági sorozatot, hogy a nő megölésére koncentrálhasson. Ő és követői, köztük egy rendőrnő, aki végül Stallone vagány zsaru Marion "Cobra" Cobretti hadnagyával dolgozik együtt, semmitől sem riadnak vissza, hogy megöljék Ingridet. Ha kell, elpusztítják az istenverte várost. És amikor Cobretti eltávolítja Ingridet Los Angelesből, és kiviszi a pusztába, a szekta követi, és elfoglal egy kisvárost, csak azért, hogy megölhessék. Mindezt a mészáros vezényli, ő vezeti a támadást, és rohadt közel kerül ahhoz, hogy megölje Ingridet, mielőtt Cobretti elintézné. És, srácok, Cobretti tényleg elintézi a gonosztevőt. A 45-ös magnummal agyonveri, majd egy óriási kampóra akasztja a testét, és egy kemencébe küldi, hogy ott égjen halálra. És a r*hadék megérdemelte az egészet.