Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
90%

Rocky (1976)

Rocky
Filmadatlap
 
28
Szereplők
45
Vélemények
19
Képek
1
Videók
Rocky
 
Maver17   2020. 12. 27.

legújabb vélemény

0
Kultuszfilm

Örök kedvenc.

 
Deku   2017. 07. 08.

0

Stallone egyik leghíresebb filmje viszont számomra nem ütött akkorát ez az egész. Egész tűrhető kis film lett. Látványra mindenképpen de a sztorija itt ott gyenge lábakon állt. Legalábbis lenne miben kötekedni. Viszont eme hiányosságokat elnézve egész tűrhető


 
HercegPeter   2016. 12. 04.

0

Már vagy 100-szor láttam az összes részét mégsem unom meg. Mondjuk az ötödik rész nem tetszik, így azt mindig kihagyom. De minden más rész számomra szenzációs, főleg a negyedik. Persze itt is az első rész a legjobb, de más filmekkel ellentétben a folytatások nem annyival rosszabbak mint az azt megelőzők.

 
GedyPapa   2017. 03. 31.

1

Egy ikonikussá váló sportfilm-sorozat kezdő része. Az újdonság erejével és Stallone elementáris erejével robbant be a köztudatba. Nagyon szerettem főleg a lelki vonalát, de persze a meccs is feledhetetlen.

 
Thibo84   2019. 05. 11.

0

Hiába Stallone fejéből pattant ki az ötlet és fergeteges az alakítása, számomra vontatott és unalmas a történet, egy vergődés egészen addig amíg elérkezik a mérkőzés, ami érdekes módon 15 meccsen keresztül bírják mind a ketten.

 
dailyfilmsan   2019. 06. 07.

0

Meglepően jó volt. Tetszett azt kell hogy mondjam. Volt benne túlzó rész is de volt benne igazán életszagú is és így megvolt az egyensúlya a filmnek. Meglepődve néztem Stalone-t aki az elvárásaimat felülmúlva alakított. Nagyon máshogy nem is tudom kö... több»

 
ZeroHero   2015. 05. 04.

0

Ha 100szor nem láttam akkor egyszer sem. Mindegyik rész tetszett, talán tényleg az 5. mondható kicsit gyengébbnek. A Rocky-sorozat mestermű, a valaha készült egyik, ha nem a legjobb filmsorozat a történelemben. Rocky személyisége, küzdeni tudása, kit... több»

Galéria (19)

Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Talia Shire
Talia Shire
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Burgess Meredith
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Burgess Meredith
Sylvester Stallone
Carl Weathers
Carl Weathers
Sylvester Stallone

Videók (1)

A film összbevétele 225 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A film forgatókönyvét Sylvester Stallone írta, mindössze 2 nap alatt, és a felesége segített benne.

(Shelby07)
 

A film megfilmesítésének jogát Irwin Winkler és Robert Chartoff producer meg akarta venni, de Sylvester szereplése nélkül.

(Shelby07)
 

Korábbi 350.000 dolláros ajánlatot visszautasította, mert ő nem szerepelhetett volna a filmben, majd ezután mégis eladta a film megfilmesítésénék jogát. Habár kevesebbet kapott érte, de így legalább ő is szerepelhetett a filmben.

(Shelby07)
 

Chuck Wepner 2003-ban Stallone-t beperelte, és azt állította, hogy a színész az ő beleegyezése nélkül használta fel a nevét. A pereskedés eltartott 3 évig, végül a színész peren kívül egyezett meg Wepnerrel és megállapodtak egy összegben, amit nem hoztak nyilvánosságra.

(Shelby07)
 

A film forgatásának ideje alatt Stallone abbahagyta a dohányzást, mert nehezen bírta a sok mozgást, mindig kifogyott a levegőből, de annak köszönhetően, hogy letette a cigarettát, minden gond nélkül bírta a hosszabb forgatásokat is.

(Shelby07)
 

Rocky régi sérülése az ujján, ami lehetővé tette a színész számára, hogy úgy tegyen a filmben, mintha eltört volna, egy valódi sérülés, amit Stallone még a főiskolán szerzett egy football mérkőzés során.

(Shelby07)
 

Egy valóban megtörtént meccs ihlette a forgatókönyvet, mégpedig 1975-ben Chuck Wepner és Muhammad Ali mérkőzése, ahol Wepnert esélytelennek tartották, ő mégis talpon maradt 15 meneten keresztül. Stallone ezek után ragadott tollat és írta meg a Rocky forgatókönyvét.

(Shelby07)
 

Amin felszalad Rocky az 72 lépcsőfokból áll.

(AngelCass)
 

Charles Chaplin után Sylvester Stallone volt a második író-főszereplő az Oscar-díj történetében, akit ugyanazért a filmért a legjobb eredeti forgatókönyvíró és a legjobb férfi főszereplő kategóriájában is jelöltek díjra (szintén közös bennük, hogy egyikük sem nyert a két kategóriában).

(ArpiHajdu és Réci)
 

A híressé vált, lépcsőn való felfutáshoz ún. Steadicamet használtak, amelyet egy philadelphiai ember, Garrett Brown talált fel. Brown először a feleséget futtatta fel a Phildadelphiai Művészeti Múzeum lépcsőjén, majd az így készült felvételek segítségével megpróbálta eladni "találmányát. Los Angelesbe repült, ahol találkozott a Rocky rendezőjével, John G. Avildsennel, akinek megtetszettek a felvételek, s ezt a technikát alkalmazta a híres jelenetben.

(ArpiHajdu és Réci)