Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
88%

Rocky (1976)

Rocky
Filmadatlap
 
28
Szereplők
49
Vélemények
19
Képek
2
Videók
Rocky

Galéria (19)

Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Talia Shire
Talia Shire
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Burgess Meredith
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Burgess Meredith
Sylvester Stallone
Carl Weathers
Carl Weathers
Sylvester Stallone

Videók (2)

 
MoviesChris   2022. 02. 24.

legújabb vélemény

0

Én szeretem a régebbi filmeket. Na de hát ez. Ez valami förtelmesen rossz. Rettentő vontatott. A szövegkönyve egy vicc. Stallone meg mit művel. Meg értem én azt, hogy Rocky a szerep szerint egy együgyű karakter. De azért lehetett volna eggyel kevésbé... több»

 
Yosihiro   2015. 04. 18.

1

Én azt mondom ez remek film :) Mindenképp egy tisztelgés a sportág előtt és a régóta várt érzelmek ami hiányzott Stallone filmjeiből itt megjelenik. Az embernek az az érzése, hogy egy tipikus amerikai történet, de szerintem jól mutatja be milyen érté... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 19.

0

Zseniális mestermű Stallonera szabva....bemutatja egy igazi sportember útját a pokoltól a mennyig.Kitartással,akarattal,hittel övezve persze.Bele lehet kötni,hiszen nem tökéletes,de mindenféleképpen az ember lelkére hat.Kötelező darab.

 
Thibo84   2019. 05. 11.

0

Hiába Stallone fejéből pattant ki az ötlet és fergeteges az alakítása, számomra vontatott és unalmas a történet, egy vergődés egészen addig amíg elérkezik a mérkőzés, ami érdekes módon 15 meccsen keresztül bírják mind a ketten.

 
Deku   2017. 07. 08.

0

Stallone egyik leghíresebb filmje viszont számomra nem ütött akkorát ez az egész. Egész tűrhető kis film lett. Látványra mindenképpen de a sztorija itt ott gyenge lábakon állt. Legalábbis lenne miben kötekedni. Viszont eme hiányosságokat elnézve egész tűrhető

 
GedyPapa   2017. 03. 31.

1

Egy ikonikussá váló sportfilm-sorozat kezdő része. Az újdonság erejével és Stallone elementáris erejével robbant be a köztudatba. Nagyon szerettem főleg a lelki vonalát, de persze a meccs is feledhetetlen.

 
HercegPeter   2016. 12. 04.

0

Már vagy 100-szor láttam az összes részét mégsem unom meg. Mondjuk az ötödik rész nem tetszik, így azt mindig kihagyom. De minden más rész számomra szenzációs, főleg a negyedik. Persze itt is az első rész a legjobb, de más filmekkel ellentétben a folytatások nem annyival rosszabbak mint az azt megelőzők.

A film összbevétele 225 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A film forgatókönyvét Sylvester Stallone írta, mindössze 2 nap alatt, és a felesége segített benne.

(Shelby07)
 

A film megfilmesítésének jogát Irwin Winkler és Robert Chartoff producer meg akarta venni, de Sylvester szereplése nélkül.

(Shelby07)
 

Korábbi 350.000 dolláros ajánlatot visszautasította, mert ő nem szerepelhetett volna a filmben, majd ezután mégis eladta a film megfilmesítésénék jogát. Habár kevesebbet kapott érte, de így legalább ő is szerepelhetett a filmben.

(Shelby07)
 

Chuck Wepner 2003-ban Stallone-t beperelte, és azt állította, hogy a színész az ő beleegyezése nélkül használta fel a nevét. A pereskedés eltartott 3 évig, végül a színész peren kívül egyezett meg Wepnerrel és megállapodtak egy összegben, amit nem hoztak nyilvánosságra.

(Shelby07)
 

A film forgatásának ideje alatt Stallone abbahagyta a dohányzást, mert nehezen bírta a sok mozgást, mindig kifogyott a levegőből, de annak köszönhetően, hogy letette a cigarettát, minden gond nélkül bírta a hosszabb forgatásokat is.

(Shelby07)