Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
88%

Rocky (1976)

Rocky
Filmadatlap
 
28
Szereplők
50
Vélemények
19
Képek
2
Videók
Rocky

Galéria (19)

Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Talia Shire
Talia Shire
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Burgess Meredith
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Burgess Meredith
Sylvester Stallone
Carl Weathers
Carl Weathers
Sylvester Stallone

Videók (2)

 
Zsolt Szabó   2023. 03. 02.

legújabb vélemény

5
Alapmű és klasszikus

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Rocky Balboa egy küszködő bokszoló, aki adósságbehajtóként dolgozik aprópénzért. Amikor a nehézsúlyú bajnok Apollo Creed Philadelphiába látogat, a menedzserei kitalálják, hogy bokszmeccset szeretnének Creed és egy helyi bokszoló között leszervezni, é... teljes kritika»

 
Yosihiro   2015. 04. 18.

4

Én azt mondom ez remek film :) Mindenképp egy tisztelgés a sportág előtt és a régóta várt érzelmek ami hiányzott Stallone filmjeiből itt megjelenik. Az embernek az az érzése, hogy egy tipikus amerikai történet, de szerintem jól mutatja be milyen érté... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 19.

1

Zseniális mestermű Stallonera szabva....bemutatja egy igazi sportember útját a pokoltól a mennyig.Kitartással,akarattal,hittel övezve persze.Bele lehet kötni,hiszen nem tökéletes,de mindenféleképpen az ember lelkére hat.Kötelező darab.

 
BRANTON   2022. 11. 07.

3
Az olasz csődör legendájának kezdete

Hatalmas klasszikus, Stallone talán legikonikusabb figurája. Vegyük sorra a teljes szériát, beleértve a Creed-filmeket is! Vágjunk hát bele! Balboa bokszkarrierjének első meneteit az a John G. Avildsen rendezte, akitől nem áll távol a sportfilmes műf... teljes kritika»

 
Thibo84   2019. 05. 11.

0

Hiába Stallone fejéből pattant ki az ötlet és fergeteges az alakítása, számomra vontatott és unalmas a történet, egy vergődés egészen addig amíg elérkezik a mérkőzés, ami érdekes módon 15 meccsen keresztül bírják mind a ketten.

 
Deku   2017. 07. 08.

0

Stallone egyik leghíresebb filmje viszont számomra nem ütött akkorát ez az egész. Egész tűrhető kis film lett. Látványra mindenképpen de a sztorija itt ott gyenge lábakon állt. Legalábbis lenne miben kötekedni. Viszont eme hiányosságokat elnézve egész tűrhető

 
GedyPapa   2017. 03. 31.

1

Egy ikonikussá váló sportfilm-sorozat kezdő része. Az újdonság erejével és Stallone elementáris erejével robbant be a köztudatba. Nagyon szerettem főleg a lelki vonalát, de persze a meccs is feledhetetlen.

A film összbevétele 225 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A film forgatókönyvét Sylvester Stallone írta, mindössze 2 nap alatt, és a felesége segített benne.

(Shelby07)
 

A film megfilmesítésének jogát Irwin Winkler és Robert Chartoff producer meg akarta venni, de Sylvester szereplése nélkül.

(Shelby07)
 

Korábbi 350.000 dolláros ajánlatot visszautasította, mert ő nem szerepelhetett volna a filmben, majd ezután mégis eladta a film megfilmesítésénék jogát. Habár kevesebbet kapott érte, de így legalább ő is szerepelhetett a filmben.

(Shelby07)
 

Chuck Wepner 2003-ban Stallone-t beperelte, és azt állította, hogy a színész az ő beleegyezése nélkül használta fel a nevét. A pereskedés eltartott 3 évig, végül a színész peren kívül egyezett meg Wepnerrel és megállapodtak egy összegben, amit nem hoztak nyilvánosságra.

(Shelby07)
 

A film forgatásának ideje alatt Stallone abbahagyta a dohányzást, mert nehezen bírta a sok mozgást, mindig kifogyott a levegőből, de annak köszönhetően, hogy letette a cigarettát, minden gond nélkül bírta a hosszabb forgatásokat is.

(Shelby07)