Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

Mint a villám (1990)

Days of Thunder
Filmadatlap
 
34
Szereplők
4
Vélemények
51
Képek
1
Videók

Galéria (51)

Videók (1)

 
HE7EDIK   2021. 07. 06.

legújabb vélemény

0

A Top Gun Nascar autókkal kicserélve. Röviden ezzel lehetne összefoglalni, persze ettől függetlenül amit Tony Scott rendezett, az csakis szórakoztató lehet. A hab a tortára pedig a legjobb női korban lévő Kidman, nem is csodálom, hogy Cruise egyből beleszeretett...

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 16.

0

Hihetetlenül sablonos,kissé együgyű történet.Sportfilm,ami a versenyzés köré épül,de nem túl életszagú,és lapos.Cruise abszolúte rossz választás,és nekem itt Duvall játéka,és szerepe is idegesítő volt.Ami miatt nem tetszik,hogy az első negyedóra után tudjuk mi lesz a vége.Így aztán izgalom bennem semmi sem maradt.

 
Attila   2016. 11. 16.

0

Nekem egészen bejött, nem egy rossz film. Egy kellemes délutáni filmezéshez pont ideális. Tetszett, hogy elégé cselekményes, bár a párbeszédek nem olyan jól vannak megírva.

 
Domino   2015. 03. 01.

0

Szerintem ezt a filmet egyszerűen Tom Cruise alakítása sem igazán menti meg a középszerűségtől. Nagyon lapos történet, ami szinte teljesen kiszámítható. Szerintem egyszer meg lehet nézni, de sajnos nem hagy maradandó élményt maga után.

A film összbevétele 165 900 000 dollár volt (imdb.com).

 

A forgatások alatt jött össze Nicole Kidman és Tom Cruise, majd a film befejezése után néhány hónappal, 1990 karácsonyán össze is házasodtak (december 24-én). Mindez annak dacára történt, hogy a forgatásokat zavarta a köztük lévő 7 centi magasságkülönbség. Cruise ugyanis ennyivel alacsonyabb, mint Nicole Kidman, aki 179 centi (Tom Cruise pedig csak 172 cm). A különbséget a filmben különböző filmezési trükkökkel tüntették el.

(Scriptor)
 

Tom Cruise megsérült az egyik autós jelenetben, amelyet a forgatás egy kezdeti fázisában vettek fel, így ekkor még a színészeknek nem volt idejük megtanulni a szövegüket. Cruise súgókártyákat ragasztott a szélvédőre, de az olvasás és a száguldás nem ment egyszerre.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A jelenetben, amikor Cole és Rowdy bérelt autókkal versenyeznek a tengerparton, madarak repülnek a magasba előlük. A madarakat madáreleséggel csalogatták oda, amiknek a nagy részét már az első részén el is ütötték.

(rbernadett)
 

Állítólag Tom Cruise választotta Nicole Kidmant a szerepre, miután látta őt a Halálos nyugalom (1989) című filmben.

(rbernadett)