Rólam

Filmrajongó vagyok gyerekkoromtól kezdve és amellett grafomán is (a blogok mellett évek óta dolgozom egy regényen, mely az istennek se akar elkészülni). Nem vagyok már éppen pelyhes-korú, de fiatalosnak tartom magam. Elméleti munkát végzek, a szabadidőm pedig a filmeké. És a blogolásé. Blogjaim: recensor.blog.hu és az ezerkarakter.blog.hu.

Szeretem a thrillereket, utána jönnek a háborús filmek, akciók, sci-fik, Marvelek, horrorok, krimik, vígjátékok, drámák, életrajzi filmek, fantasyk, disztópikus filmek, a Star Wars Univerzum és minden, amiben van egyéniség, egyediség, fantázia és stílus.

A nick nevem (és másik blogom) szimbóluma a "spining top" (pörghettyű) melyet az Eredet (Inception) című Christopher Nolan filmben használnak az álmok és a valóság megkülönböztetésére. Jó és idevaló szimbólumnak érzem mert a filmek világa is egy álomvilág, melyben jó elmerülni (mi több: néha az életünk is olyan mint egy álom: néha nem ébrednénk belőle, néha tovább álmodnánk) [[email protected]]

 

2024. 03. 29.
Végre egy jó sztori a sci-fi filmek világában
Nagyon ritkán láthatunk jó sci-fi történeteket, mert többnyire csak science fictionnek tűnő alkotások jelennek meg, melyekről aztán kiderül, hogy valójában látványos drám... több»
2023. 07. 30.
Hülyeség, mégis nagyon jó
Most, hogy hamarosan a mozikba kerül a második rész, újra elővettem a legelső, 2018-as epizódot Jon Turteltaub rendezésében. Úgy tudom, hogy a második részt már nem ő ren... több»

71 Rohammentő  (2022)

2023. 07. 26.
Gyors tempójú akcióáaradat a Rohammentő
Michael Bay a látványos filmek rendezője, melyet A sziget, a Transformers, az Armageddon, A szikla és a Bad Boys filmekkel is bizonyított. A 2022-es Rohammentő (Ambulance... több»

77 Oppenheimer  (2023)

2023. 07. 22.
Történethű, elgondolkodtató és zseniális az Oppenheimer
Nagyon tetszett, és bár korábban nem rajongtam Christopher Nolan filmjeiért, most mindent „megbocsátottam” neki. Mert az Oppenheimer valóban zseniális film lett. Persze é... több»

57 Barbie  (2023)

2023. 07. 22.
Műanyag két órában
Talán a nyugati kultúra alkonya, ezt a címet is lehetne adni ennek a szürreális döbbenetnek, melyben felnőtt emberek infantilizálódnak a műanyag kultúra jegyében. Barbie ... több»
Déjà vu (2006)