Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
81%

A bukás - Hitler utolsó napjai (2004)

Der Untergang
Filmadatlap
 
28
Szereplők
31
Vélemények
9
Képek
1
Videók
 
Kanyi   2020. 11. 02.

legújabb vélemény

0

Hűen tükrözi mindazt, amit én gondolni mertem Hitler szemelyiségéről, erős jellem, nem tűr ellentmondást. A film nagyon elnyerte a tetszésem.

 
Deku   2017. 12. 21.

0

Hát talán furcsa, hogy nem egy fejtörős film de pontosan erre volt szükségem. Egyszerű és mégis nagyszerű alkotás ez. Nagyon szerettem benne, hogy nem vitték túlzásba semmilyen téren a filmet.


 
dailyfilmsan   2019. 01. 14.

0

Nagyon letaglózó a film. A tekintetet a képernyőre szegezi és egy olyan kínkeserves és borzalmas időszak végnapjait mutatja meg amit ma talán a filmek nélkül el se tudnánk képzelni. A film nem rendelkezik sok harcjelenettel és javarészt Hitler bunker... több»

 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 18.

0

Nagyon megdöbbentő,és realisztikus alkotás egy eszme,rendszer,egy álom összeomlásáról.Döbbenetes erővel pörögnek a filmkockák,és a székbe présel a hihetetlenül nyomasztó légkör.Nagyon erős mozi,ajánlanám mindenkinek.

 
citizenfour99   2016. 04. 05.

0

Már nemtudom hányadszor elkezdtem ma is végignézni, nem megy, fantáziátlan, sablonos, lapos, szörnyű, senkinek sem ajánlom.

 
elekm90   2020. 04. 13.

0

Nagyon realisztikus film, ami mindenféle hatásvadászat nélkül tud egy nagyon erős alkotás lenni. Bruno Ganz alakítása Hitlerként zseniális, nehezen tudom elképzelni hogy a közeljövőben bárki ezt felül tudná múlni. Nálam a film így is egy 8/10, mert olykor azért leült, nem végig volt egyenletesen érdekes.

 
hackerjulcsi   2015. 01. 26.

0

Remek történelmi film, a Hitlert alakító színész a legjobb.. Bár számomra mégis "egyszer megnézős" film marad. Ezért 4*

Galéria (9)

Bruno Ganz

Videók (1)

A film összbevétele 92 180 910 dollár volt (imdb.com).

 

A nyitójelenetben, mikor Traudl jelentkezik a titkárnői állásra, Traudl Humpsként mutatkozik be Hitlernek. A későbbiekben viszont Traudl Junge néven említik. Ennek oka, hogy az 1942-es nyitójelenet és a későbbi, 1945-ben játszódó események között Traudl férjhez ment. Bár ez a filmben nincs bemutatva, a névváltoztatást helyesen tartalmazza a film.

(elekm90 )
 

A film azon részéből amikor Hitler rájön hogy elvesztette a háborút a mai napig sok különböző mémvideó készül és terjeszkedik az interneten.

(dailyfilmsan)
 

Hitler életének utolsó 10 napját filmesítette meg ez a film. Ez az időszak április 20 és április 30 között zajlott le az 1945-ös évben.

(dailyfilmsan)
 

Alexander Held színész 10 kilogrammot fogyott Walter Hewel karakterének megformálásáért.

(Diesel)
 

Bruno Ganz korábban a Brazíliai fiúkban (1978) alakította a német Dr. Bruckner professzort.

(Diesel)
 

A filmben végig figyeltek a legapróbb részletekre is. Adolf Hitler sosem ivott alkoholt és sosem dohányzott. Ez csak néhány olyan dolog volt amit a környezetében egyenesen megtiltott. A filmben miután Adolf Hitler öngyilkosságot követ el több tiszt is rágyújt, illetve alkoholt fogyaszt ezzel is szemléltetve, hogy már felszabadultak a Vezér parancsai alól.

(Diesel)
 

A film forgatókönyvét Joachim Fest történész "A Bukás"(Der Untergang) című könyve és Adolf Hitler utolsó személyi titkárnőjének Traudl Junge könyvének a "Bis zur letzten Stunde" (Az utolsó óráig) alapján írták meg.

(Diesel)
 

Rochus Misch túlélte az őt alakító nála sokkal fiatalabb színészet, Heinrich Schmiedert. Heinrich Schmieder 40 évesen halt meg 2010-ben. Rochus Misch 96 éves korában halt meg 2013-ban.

(Diesel)
 

A film egyik jelenetben Hitler (Bruno Ganz) egy portrét néz amin II. (Nagy) Frigyes (1740-1786) porosz király látható.

(Diesel)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)