Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért » Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
31
Vélemények
9
Képek
1
Videók
 
Kanyi   2020. 11. 02.

legújabb vélemény

0

Hűen tükrözi mindazt, amit én gondolni mertem Hitler szemelyiségéről, erős jellem, nem tűr ellentmondást. A film nagyon elnyerte a tetszésem.

 
Deku   2017. 12. 21.

0

Hát talán furcsa, hogy nem egy fejtörős film de pontosan erre volt szükségem. Egyszerű és mégis nagyszerű alkotás ez. Nagyon szerettem benne, hogy nem vitték túlzásba semmilyen téren a filmet.


 
dailyfilmsan   2019. 01. 14.

0

Nagyon letaglózó a film. A tekintetet a képernyőre szegezi és egy olyan kínkeserves és borzalmas időszak végnapjait mutatja meg amit ma talán a filmek nélkül el se tudnánk képzelni. A film nem rendelkezik sok harcjelenettel és javarészt Hitler bunker... több»

 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 18.

0

Nagyon megdöbbentő,és realisztikus alkotás egy eszme,rendszer,egy álom összeomlásáról.Döbbenetes erővel pörögnek a filmkockák,és a székbe présel a hihetetlenül nyomasztó légkör.Nagyon erős mozi,ajánlanám mindenkinek.

 
citizenfour99   2016. 04. 05.

0

Már nemtudom hányadszor elkezdtem ma is végignézni, nem megy, fantáziátlan, sablonos, lapos, szörnyű, senkinek sem ajánlom.

 
hackerjulcsi   2015. 01. 26.

0

Remek történelmi film, a Hitlert alakító színész a legjobb.. Bár számomra mégis "egyszer megnézős" film marad. Ezért 4*

 
kevelin   2019. 06. 01.

0

azt gondolom ezt az egész II. vh-s munkatáboros zsidóellenes dolgot nem lehet elképzelni és felfogni és minden egyes film ami erről szól csak bemutat valamilyen szeletet de azt nem hogy mik történtek ott és akkor. ettől függetlenül ez is mint sok másik zseniális lett

Galéria (9)

Bruno Ganz

Videók (1)

A film összbevétele 92 180 910 dollár volt (imdb.com).

 

A nyitójelenetben, mikor Traudl jelentkezik a titkárnői állásra, Traudl Humpsként mutatkozik be Hitlernek. A későbbiekben viszont Traudl Junge néven említik. Ennek oka, hogy az 1942-es nyitójelenet és a későbbi, 1945-ben játszódó események között Traudl férjhez ment. Bár ez a filmben nincs bemutatva, a névváltoztatást helyesen tartalmazza a film.

(elekm90 )
 

A film azon részéből amikor Hitler rájön hogy elvesztette a háborút a mai napig sok különböző mémvideó készül és terjeszkedik az interneten.

(dailyfilmsan )
 

Hitler életének utolsó 10 napját filmesítette meg ez a film. Ez az időszak április 20 és április 30 között zajlott le az 1945-ös évben.

(dailyfilmsan )
 

Alexander Held színész 10 kilogrammot fogyott Walter Hewel karakterének megformálásáért.

(Diesel)
 

Bruno Ganz korábban a Brazíliai fiúkban (1978) alakította a német Dr. Bruckner professzort.

(Diesel)
 

A filmben végig figyeltek a legapróbb részletekre is. Adolf Hitler sosem ivott alkoholt és sosem dohányzott. Ez csak néhány olyan dolog volt amit a környezetében egyenesen megtiltott. A filmben miután Adolf Hitler öngyilkosságot követ el több tiszt is rágyújt, illetve alkoholt fogyaszt ezzel is szemléltetve, hogy már felszabadultak a Vezér parancsai alól.

(Diesel)
 

A film forgatókönyvét Joachim Fest történész "A Bukás"(Der Untergang) című könyve és Adolf Hitler utolsó személyi titkárnőjének Traudl Junge könyvének a "Bis zur letzten Stunde" (Az utolsó óráig) alapján írták meg.

(Diesel)
 

Rochus Misch túlélte az őt alakító nála sokkal fiatalabb színészet, Heinrich Schmiedert. Heinrich Schmieder 40 évesen halt meg 2010-ben. Rochus Misch 96 éves korában halt meg 2013-ban.

(Diesel)
 

A film egyik jelenetben Hitler (Bruno Ganz) egy portrét néz amin II. (Nagy) Frigyes (1740-1786) porosz király látható.

(Diesel)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)