Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
30
Vélemények
9
Képek
1
Videók
 
elekm90   2020. 04. 13.

legújabb vélemény

Nagyon realisztikus film, ami mindenféle hatásvadászat nélkül tud egy nagyon erős alkotás lenni. Bruno Ganz alakítása Hitlerként zseniális, nehezen tudom elképzelni hogy a közeljövőben bárki ezt felül tudná múlni. Nálam a film így is egy 8/10, mert olykor azért leült, nem végig volt egyenletesen érdekes.

 
Deku   2017. 12. 21.

Hát talán furcsa, hogy nem egy fejtörős film de pontosan erre volt szükségem. Egyszerű és mégis nagyszerű alkotás ez. Nagyon szerettem benne, hogy nem vitték túlzásba semmilyen téren a filmet.


 
dailyfilmsan   2019. 01. 14.

Nagyon letaglózó a film. A tekintetet a képernyőre szegezi és egy olyan kínkeserves és borzalmas időszak végnapjait mutatja meg amit ma talán a filmek nélkül el se tudnánk képzelni. A film nem rendelkezik sok harcjelenettel és javarészt Hitler bunkerja a helyszín ahol a történések zajlanak mégis izgalmas és feszültség gerjesztő. Nekem tetszett a film mindig is szerettem a történelmi filmeket, főleg ha azoknak valamennyi százalékban lehet hinni is. Ez a film emlékiratok végterméke úgyhogy valamilyen szinten hihetünk a neki.

 
citizenfour99   2016. 04. 05.

Már nemtudom hányadszor elkezdtem ma is végignézni, nem megy, fantáziátlan, sablonos, lapos, szörnyű, senkinek sem ajánlom.

 
sabnock666   2020. 03. 18.

Nagyon megdöbbentő,és realisztikus alkotás egy eszme,rendszer,egy álom összeomlásáról.Döbbenetes erővel pörögnek a filmkockák,és a székbe présel a hihetetlenül nyomasztó légkör.Nagyon erős mozi,ajánlanám mindenkinek.

Bruno Ganz

A film összbevétele 92 180 910 dollár volt (imdb.com).

 

A nyitójelenetben, mikor Traudl jelentkezik a titkárnői állásra, Traudl Humpsként mutatkozik be Hitlernek. A későbbiekben viszont Traudl Junge néven említik. Ennek oka, hogy az 1942-es nyitójelenet és a későbbi, 1945-ben játszódó események között Traudl férjhez ment. Bár ez a filmben nincs bemutatva, a névváltoztatást helyesen tartalmazza a film.

(elekm90)
 

A film azon részéből amikor Hitler rájön hogy elvesztette a háborút a mai napig sok különböző mémvideó készül és terjeszkedik az interneten.

(dailyfilmsan)
 

Hitler életének utolsó 10 napját filmesítette meg ez a film. Ez az időszak április 20 és április 30 között zajlott le az 1945-ös évben.

(dailyfilmsan)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.