Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
90%

Rettenthetetlen (1995)

Braveheart
Filmadatlap
 
26
Szereplők
55
Vélemények
26
Képek
2
Videók

Galéria (26)

Mel Gibson
Mel Gibson
Mel Gibson
Mel Gibson
Mel Gibson
Mel Gibson
Mel Gibson

Videók (2)

 
BDJN   2022. 12. 02.

legújabb vélemény

0

Jó film volt.

 
HercegPeter   2016. 12. 07.

2

Az egyik kedven Mel Gibson filmem. Történet a bátorságról, hazaszeretetről, és az önfeláldozásról egy kis humorral megspékelve, de csak éppen annyival, hogy a sztori komolysága megmaradjon. Bár történelmileg nem teljesen pontos, ez a film értékéből semmit sem von le.

 
Ildikó Bacskai   2021. 01. 02.

3

Még gyerek voltam, amikor ezt a filmet láttam, de így is emlékszem a megrázó, gyönyörűséges filmre. Kihagyhatatlan alapmű, műfaját szinte lehetetlen behatárolni, háborús, szerelmes, akció... nem tudnám megmondani, melyik inkább. Zseniális, ahogyan Mel Gibson is az.

 
HE7EDIK   2019. 11. 20.

2

Mel Gibson legfontosabb alkotása, minden pillanata élmény.

 
Deku   2017. 07. 15.

1

Eltudnék nézni ma is ilyen és ehhez hasonló filmeket. Remek lett Mel Gibson egyik legjobb filmjei közül. Nagyon jól átjött a színészek játéka és tetszik, hogy tartalmas, tanulságos.

 
Yosihiro   2015. 02. 06.

3

Mel Gibson egyik legjobb filmje. Ez a drámai kalandfilm szerelemmel fűszerezve a skótok történetének egy szeletét bemutató produkció. Mindenképp látni kell a filmet hiszen nemcsak a filmbeli tájak a zene és a történet nagyon jó hanem az egész :)

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 27.

2

Mel Gibson legjobb filmje,és szerintem a legjobb rendezése is.Tanító jellegű,és hihetetlen jelenetekkel megtűzdelt történelmi film.Hazaszeretet,szerelem,és barátság,ami végigfut a cselekménybe finoman beleszőve,ó,és ne hagyjuk ki az önös érdekből elk... több»

A film összbevétele 210 409 945 dollár volt (imdb.com).

 

William Wallace létező személy volt. 1270 körül születhetett. Életéről, tetteiről inkább csak feltételezések vannak, de egy biztos: neve egybe forrt a skótok lázadásával és I. Eduárd királlyal való szembefordulásukkal. Wallace legendáját főként Blind Harry epikájából ismerhetjük, mely 1470 körül keletkezett (tehát vagy 200 évvel később). A későbbiekben is számtalan írás született Wallace legendájáról, de a legtöbbjük eléggé pontatlan, vagy (élve az írói szabadsággal) eléggé romantikusra vagy éppen képtelenre sikerültek. Noha Wallace életéről keveset tudunk, beleégett a mai kor emberinek agyába a legendája. Halálának 700 éves évfordulóján például Wallace eredeti kardja volt a New York-i kiállítás legnagyobb attrakciója. A szimbolikus újratemetésre is nagy volt az érdeklődés, de csak pár száz ember jutott be a helyszínre. Valószínűleg bevételi szempontból sem volt rossz ötlet a temetés, bár nem nagyon lehet tudni, hogy mennyiért lehetett részt venni az újratemetésen. Itt egyébként egy üres koporsót helyeztek örök nyugalomra.

(JRD )
 

1197 ember halálát lehet látni a filmben.

(Norbi)
 

Gibson rendezéséért Oscar díjat nyert.

(HE7EDIK)
 

Mel Gibson első rendezése.

(HE7EDIK)
 

Gibson több, mint 90 óráig forgatta a stirling-i csatát, hogy minden tökéletes legyen.

(Shelby07)