Sir William Wallace a skót történelem egyik legemblematikusabb figurája. Hosszú távollét után hazaérkezvén szembesül azzal, hogy országában a kegyetlen I. Edward, angol király uralkodása miatt kaotikus állapotok uralkodnak. Hosszú rábeszélés és hősies példamutatás árán hadsereggé kovácsolja a hitehagyott skót népet, és a sereg élén csatába indul a szabadságért.
(SódóGA)Igazi régivágású, történelmi kalandfilm, amilyen sajnos már nem készül manapság. Fantasztikus színészi gárda, hihetetlen és fantasztikus történet. Több ilyen kéne manapság is ezek helyett a gyenge látványfilmek helyett. Ebben még érződik, hogy valódi... több»
Mel Gibson legjobb filmje,és szerintem a legjobb rendezése is.Tanító jellegű,és hihetetlen jelenetekkel megtűzdelt történelmi film.Hazaszeretet,szerelem,és barátság,ami végigfut a cselekménybe finoman beleszőve,ó,és ne hagyjuk ki az önös érdekből elk... több»
A forgatás első napja 1994 június 6-án volt, a normandiai partraszállás 50-dik évfordulóján.
(magyaristvan)A harcos statiszták egy hétre 300 dollárt kaptak és általában napi 14 órát dolgoztak.
(magyaristvan)Gibson a digitális effektek helyett valódi, levegőben repülő igazi nyílvesszőket akart.
(magyaristvan)Mel Gibson annyira meg akarta csinálni ezt a filmet, hogy lecsúszott James Bond szerepéről az "Aranyszem"-ben (Golden Eye)(1995),Kétarc szerepéről a "Mindörökké Batman"-ben (Batman Forever)(1995) és Simon Templar szerepéről Az angyal"-ban. (The Saint)(1997).
(magyaristvan)Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »