Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
51
Vélemények
26
Képek
2
Videók
 
Aki_megmondja_a_tutit   2020. 07. 04.

legújabb vélemény

Mel Gibson nagyon kitett magáért! Megérdelmi a sok díjat amit a film nyert mivel : a történelmet figyelembevéve pontos volt a film, a látványvilág fantasztikusan jött a szemünk elé, a csaták kellőképp vérzések voltak, de nem túlzottan. Ami a film végén történik az a mai napig tisztán a szemeim előtt lebeg. A zene is tökéletes, hangsúlyozza a jelenetek atmoszféráját.

 
Deku   2017. 07. 15.

Eltudnék nézni ma is ilyen és ehhez hasonló filmeket. Remek lett Mel Gibson egyik legjobb filmjei közül. Nagyon jól átjött a színészek játéka és tetszik, hogy tartalmas, tanulságos.


 
HercegPeter   2016. 12. 07.

Az egyik kedven Mel Gibson filmem. Történet a bátorságról, hazaszeretetről, és az önfeláldozásról egy kis humorral megspékelve, de csak éppen annyival, hogy a sztori komolysága megmaradjon. Bár történelmileg nem teljesen pontos, ez a film értékéből semmit sem von le.

 
HETEDIK   2019. 11. 20.

Mel Gibson legfontosabb alkotása, minden pillanata élmény.

 
NGN   2020. 01. 17.

Mel Gibson legjobb alakítását nyújta ebben a filmben. Fantasztikus rendezés, a látvány is magával ragadó. Kellőképpen véresek és drámaiak az ütközetek. Megérdemelte a sok Oscar bácsit a film.

 
ZeroHero   2015. 05. 06.

Igazi régivágású, történelmi kalandfilm, amilyen sajnos már nem készül manapság. Fantasztikus színészi gárda, hihetetlen és fantasztikus történet. Több ilyen kéne manapság is ezek helyett a gyenge látványfilmek helyett. Ebben még érződik, hogy valódi színészek szerepelnek benne, látni a színészkedést, cselekménye van, mondanivalója. Imádom! Szerintem az egyik legjobb történelmi kalandfilm, amit valaha készítettek.

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 27.

Mel Gibson legjobb filmje,és szerintem a legjobb rendezése is.Tanító jellegű,és hihetetlen jelenetekkel megtűzdelt történelmi film.Hazaszeretet,szerelem,és barátság,ami végigfut a cselekménybe finoman beleszőve,ó,és ne hagyjuk ki az önös érdekből elkövetett árulást sem.Szép,megható,izgalmas,és brutálisan nyers film.Mindenkinek ajánlott alapmű!

Mel Gibson
Mel Gibson
Mel Gibson
Mel Gibson
Mel Gibson
Mel Gibson
Mel Gibson

A film összbevétele 210 409 945 dollár volt (imdb.com).

 

1197 ember halálát lehet látni a filmben.

(Norbi)
 

Gibson rendezéséért Oscar díjat nyert.

(HETEDIK )
 

Mel Gibson első rendezése.

(HETEDIK )
 

Gibson több, mint 90 óráig forgatta a stirling-i csatát, hogy minden tökéletes legyen.

(Shelby07)
 

A forgatás első napja 1994 június 6-án volt, a normandiai partraszállás 50-dik évfordulóján.

(magyaristvan)
 

Két héttel az Oscar gála előtt Mel Gibson egy kórházban csücsült vakbélműtét miatt.

(magyaristvan)
 

A harcos statiszták egy hétre 300 dollárt kaptak és általában napi 14 órát dolgoztak.

(magyaristvan)
 

Gibson a digitális effektek helyett valódi, levegőben repülő igazi nyílvesszőket akart.

(magyaristvan)
 

Mel Gibson annyira meg akarta csinálni ezt a filmet, hogy lecsúszott James Bond szerepéről az "Aranyszem"-ben (Golden Eye)(1995),Kétarc szerepéről a "Mindörökké Batman"-ben (Batman Forever)(1995) és Simon Templar szerepéről Az angyal"-ban. (The Saint)(1997).

(magyaristvan)
 

A film több, mint 90%-a fikció.

(magyaristvan)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.