Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
73%
Filmadatlap
 
29
Szereplők
18
Vélemények
36
Képek
1
Videók
Hotel Ruanda
 
sziniminiz   2018. 02. 01.

legújabb vélemény

Gyakorlatilag pusztán időpocséklás volt. Bőven hozhattak volna ki belőle sokkal többet is, mert az alap történet igazán kedvemre való lett volna. Hallatlanul volt gyenge és elhanyagolható alkotás ez a film.

 
Deku   2017. 12. 10.

Hallatlanul volt gyenge és elhanyagolható alkotás ez a film. Legalábbis én így éreztem. Gyakorlatilag pusztán időpocséklás volt. Bőven hozhattak volna ki belőle sokkal többet is, mert az alap történet igazán kedvemre való lett volna.


 
doroffee   2016. 02. 08.

Nagyon megrázó film, főleg, mert annyira részletesen nem szembesültem azzal a politikai-társadalmi problémával, ami Ruandában zajlik. Az alakítások zseniálisak voltak.

 
irongozu   2015. 11. 20.

Jó film. Bár tekintve a ruandai helyzet drámaiságát, én egy kicsit többet vártam látvány és színészi teljesítmény tekintetében is.

 
Laci000   2015. 06. 01.

Fantasztikus film, nagyon megrázó volt, főleg azzal a tudattal, hogy az egész film igaz történeten alapul. Hihetetlen, hogy az emberek mire képesek az életben.

 
batukán   2015. 12. 30.

A téma nagyon megrázó, de a film már kevésbé. Igazából ez volt vele a bajom. A nyíltabb, erősebb ábrázolások még jobban elriasztanak az ilyen bűntettektől.

 
FarZoo   2015. 06. 24.

Érzelmileg nagyon megfogott a film. Ami érdekessé teszi, hogy igaz történeten alapszik. A szolidaritásról , az emberi természetről szóló film. Színészi alakításban igényes, kiváló. Valóban érdemes megnézni!

Don Cheadle
Don Cheadle
Don Cheadle

A film összbevétele 36 532 987 dollár volt (imdb.com).

 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

Amikor Paul elköszön a menekültektől a hotelben, Bill Clintont láthatjuk a Time magazin címlapján mint az év embere.

(BSzabina)
 

2010 áprilisában az akkori brit miniszterelnök Gordon Brown bevallotta, hogy annyira elérzékenyült a filmet nézve, hogy sírva fakadt.

(BSzabina)
 

Az igazi Paul Rusesabagina és Tatiana Rusesabagina Terry George rendezővel tért vissza Ruandába, anyagot gyűjteni. Rengetegen üdvözölték őket a reptéren.

(BSzabina)
 

A forgatókönyvíró egy évet töltött az első vázlat megírásával. A folyamat során felhívta a ruandai nagykövetséget Washington DC-ben. A nő, aki felvette a telefont, egy túlélő volt, aki a Milles Collines Hotelben tartózkodott.

(BSzabina)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.