Hotel Ruanda (2004)

Hotel Rwanda

Don Cheadle

sziniminiz   2018. 02. 01.

Gyakorlatilag pusztán időpocséklás volt. Bőven hozhattak volna ki belőle sokkal többet is, mert az alap történet igazán kedvemre való lett volna. Hallatlanul volt gyenge és elhanyagolható alkotás ez a film.

Deku   2017. 12. 10.

Hallatlanul volt gyenge és elhanyagolható alkotás ez a film. Legalábbis én így éreztem. Gyakorlatilag pusztán időpocséklás volt. Bőven hozhattak volna ki belőle sokkal többet is, mert az alap történet igazán kedvemre való lett volna.

doroffee   2016. 02. 08.

Nagyon megrázó film, főleg, mert annyira részletesen nem szembesültem azzal a politikai-társadalmi problémával, ami Ruandában zajlik. Az alakítások zseniálisak voltak.

irongozu   2015. 11. 20.

Jó film. Bár tekintve a ruandai helyzet drámaiságát, én egy kicsit többet vártam látvány és színészi teljesítmény tekintetében is.

Laci000   2015. 06. 01.

Fantasztikus film, nagyon megrázó volt, főleg azzal a tudattal, hogy az egész film igaz történeten alapul. Hihetetlen, hogy az emberek mire képesek az életben.

batukán   2015. 12. 30.

A téma nagyon megrázó, de a film már kevésbé. Igazából ez volt vele a bajom. A nyíltabb, erősebb ábrázolások még jobban elriasztanak az ilyen bűntettektől.

mrfaktor   2016. 04. 30.

Egy olyan népirtásról szól, amiről sok ember nem is hallott. Pedig több millióan haltak meg Ruandában is. Sikerült minden giccstől mentesen ábrázolni az akkori borzalmakat. A film főszereplője, Don Cheadle remekül adja elő a több száz életet megmentő hoteltulajdonost. Azt hiszem, lelkileg fel kell készülni a filmre.

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)

Amikor Paul elköszön a menekültektől a hotelben, Bill Clintont láthatjuk a Time magazin címlapján mint az év embere.

(BSzabina)

2010 áprilisában az akkori brit miniszterelnök Gordon Brown bevallotta, hogy annyira elérzékenyült a filmet nézve, hogy sírva fakadt.

(BSzabina)

Az igazi Paul Rusesabagina és Tatiana Rusesabagina Terry George rendezővel tért vissza Ruandába, anyagot gyűjteni. Rengetegen üdvözölték őket a reptéren.

(BSzabina)

A forgatókönyvíró egy évet töltött az első vázlat megírásával. A folyamat során felhívta a ruandai nagykövetséget Washington DC-ben. A nő, aki felvette a telefont, egy túlélő volt, aki a Milles Collines Hotelben tartózkodott.