Hotel Ruanda

Hotel Ruanda

Hotel Rwanda
Laci000

Kevés olyan szörnyű esemény van az emberiség történelmében, mint ami 1994-ben történt Ruandában. Alig pár hónap alatt egymillió embert végeztek ki, ám a nyugati világ szinte nem is vett erről tudomást. A kegyetlenségekkel teli hónapokban egy egyszerű ember nem mindennapi ötlettel állt… Több

Ország: Egyesült Királyság, Olaszország, Dél-afrikai Köztársaság
Premier (HU): 2005.09.29.

2024.06.20 András408688

Nagyon megható film, és egyben bosszantó, hogy ezt tétlenül nézte a nyugati „civilizált” világ, mert ezek csak afrikaiak. Manapság is így megy. Csak akkor lépnek közbe, ha haszon származik belőle. Többnyire.

2017.12.10 Deku

Hallatlanul volt gyenge és elhanyagolható alkotás ez a film. Legalábbis én így éreztem. Gyakorlatilag pusztán időpocséklás volt. Bőven hozhattak volna ki belőle sokkal többet is, mert az alap történet igazán kedvemre való lett volna.

2016.02.08 doroffee

Nagyon megrázó film, főleg, mert annyira részletesen nem szembesültem azzal a politikai-társadalmi problémával, ami Ruandában zajlik. Az alakítások zseniálisak voltak.

2015.11.20 irongozu

Jó film. Bár tekintve a ruandai helyzet drámaiságát, én egy kicsit többet vártam látvány és színészi teljesítmény tekintetében is.

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)Szerző: dulkap