Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%

Hotel Ruanda (2004)

Hotel Rwanda
Filmadatlap
 
29
Szereplők
18
Vélemények
36
Képek
2
Videók

Galéria (36)

Don Cheadle
Don Cheadle
Don Cheadle

Videók (2)

 
sziniminiz   2018. 02. 01.

legújabb vélemény

0

Gyakorlatilag pusztán időpocséklás volt. Bőven hozhattak volna ki belőle sokkal többet is, mert az alap történet igazán kedvemre való lett volna. Hallatlanul volt gyenge és elhanyagolható alkotás ez a film.

 
Deku   2017. 12. 10.

0

Hallatlanul volt gyenge és elhanyagolható alkotás ez a film. Legalábbis én így éreztem. Gyakorlatilag pusztán időpocséklás volt. Bőven hozhattak volna ki belőle sokkal többet is, mert az alap történet igazán kedvemre való lett volna.

 
doroffee   2016. 02. 08.

0

Nagyon megrázó film, főleg, mert annyira részletesen nem szembesültem azzal a politikai-társadalmi problémával, ami Ruandában zajlik. Az alakítások zseniálisak voltak.

 
irongozu   2015. 11. 20.

0

Jó film. Bár tekintve a ruandai helyzet drámaiságát, én egy kicsit többet vártam látvány és színészi teljesítmény tekintetében is.

 
Laci000   2015. 06. 01.

0

Fantasztikus film, nagyon megrázó volt, főleg azzal a tudattal, hogy az egész film igaz történeten alapul. Hihetetlen, hogy az emberek mire képesek az életben.

 
batukán   2015. 12. 30.

0

A téma nagyon megrázó, de a film már kevésbé. Igazából ez volt vele a bajom. A nyíltabb, erősebb ábrázolások még jobban elriasztanak az ilyen bűntettektől.

 
FarZoo   2015. 06. 24.

0

Érzelmileg nagyon megfogott a film. Ami érdekessé teszi, hogy igaz történeten alapszik. A szolidaritásról , az emberi természetről szóló film. Színészi alakításban igényes, kiváló. Valóban érdemes megnézni!

A film összbevétele 36 532 987 dollár volt (imdb.com).

 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

Amikor Paul elköszön a menekültektől a hotelben, Bill Clintont láthatjuk a Time magazin címlapján mint az év embere.

(BSzabina)
 

2010 áprilisában az akkori brit miniszterelnök Gordon Brown bevallotta, hogy annyira elérzékenyült a filmet nézve, hogy sírva fakadt.

(BSzabina)
 

Az igazi Paul Rusesabagina és Tatiana Rusesabagina Terry George rendezővel tért vissza Ruandába, anyagot gyűjteni. Rengetegen üdvözölték őket a reptéren.

(BSzabina)
 

A forgatókönyvíró egy évet töltött az első vázlat megírásával. A folyamat során felhívta a ruandai nagykövetséget Washington DC-ben. A nő, aki felvette a telefont, egy túlélő volt, aki a Milles Collines Hotelben tartózkodott.

(BSzabina)