Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
88%

A fegyvertelen katona (2016)

Hacksaw Ridge
Filmadatlap
 
28
Szereplők
55
Vélemények
15
Képek
5
Videók
 
Sabnock Sanatory   2020. 11. 10.

legújabb vélemény

1

Annyira sablonos és lerágott csont, tele logikai buktatókkal és életszerűtlen jelenetekkel, hogy ennyire tudom értékelni, és nem többre. Gyenge és unalmas. Nálam még mindig a Szakasz az etalon a háborús filmek kategóriában.

 
harnas1207   2018. 12. 04.

a nap véleménye

0
Lefegyverezve

A filmmel kapcsolatban kettős érzésem van. Igaz történet alapján egy valós személyről szól. Doss egy legenda és amit tett az egy kiemelkedő hőstett. Viszont a film nem tudja nekünk ezt eladni. Nézzük és nem hiszünk neki, túl valótlannak tűnik ez a fi... teljes kritika»


 
indingo   2018. 10. 22.

0

Nem mindennapi történet az biztos. Tetszett, hogy a gyerekkor és annak meghatározó történéseivel indul a film. Nem kedvelem a háborús storykat, de ez megérintett.

 
dulkap   2017. 09. 17.

0

Ami miatt nekem kevésbé tetszett, hogy túlságosan sablonos és pátoszos volt már menet közben is ahhoz, hogy elhiggyem minden percét. Sok benne a logikátlanság és az életszerűtlenség, ami miatt inkább érzem azt, hogy a lényeget megtartottá az igaz tör... több»

 
HercegPeter   2018. 07. 15.

0

Egy igazán komoly történet jó előadása. Az megszokott, hogy egy valós eseményeken alapuló életrajzi filmet, nem úgy adnak elő, ahogy az igazából történt. Viszont az ritka, hogy egy film nem eltúlozza a dolgokat, hanem éppen ellenkezőleg, kevesebbet m... több»

 
Orosz István   2017. 07. 18.

0

Nekem nagyon tetszett. Andrew Garfield-nak jól állt a szerep. A film se egy szokásos háborús témát dolgoz fel. Bemutatja a háború árnyoldalát, emberek halnak meg nem számít amerikai, vagy japán , csak az hogy emberek.

 
Thibo84   2017. 04. 28.

0

Mel Gibon óriásit alakított ezzel a filmmel is újfent. A film csata jelenetei látványosak, jól kidolgozottak, a szereplők játékaira, mind egytől - egyig oda lett figyelve. A film jól megmutatja, hogy milyen egy igaz hős, még a legszorultabb, kilátástalanabb helyzetben is.

Galéria (15)

Vince Vaughn
Andrew Garfield
Andrew Garfield
Andrew Garfield
Andrew Garfield
Andrew Garfield

Videók (5)

A film összbevétele 175 302 354 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 78 737 097 forintot termelt. A hazai mozik összesen 57 341 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film végén nyilatkoznak a valódi katonák is.

(HETEDIK )
 

A filmben számos jelenet csak fikció.

(HETEDIK )
 

A film megvalósításához 14 évet kellett várni.

(HETEDIK )
 

Doss a valóságban sem volt hajlandó fegyvert fogni.

(HETEDIK )
 

A filmben egy óra múltán láthatjuk Doss kiképzését.

(HETEDIK )
 

A próbavetítésen Desmond Doss fia is részt vett.

(HETEDIK )
 

Mel Gibson fia is feltűnik a filmben.

(HETEDIK )
 

Desmond Doss hősiességével megkapta a legmagasabb katonai kitüntetést.

(HETEDIK )
 

A film igaz történeten alapszik.

(HETEDIK )
 

A film számos nemzetközi elismerést kapott.

(HETEDIK )
 
A fegyvertelen katona egy vérbeli Mel Gibson-film: erőszak és pátosz vegyül benne, olykor hatásvadász módon, olykor pedig valóban megrendítően. 7/10 több»
 
Gibson 10 év után egy nagyon korrekt filmet rakott le, aminek az első fele egészen kiváló, a második viszont csak rutinmunka, ráadásul eléggé elvárja, hogy fogadjunk el mindent, amit Ő a vászonra költ, mert az úgy van. Ha a későbbiekben ez lesz a minimum szint, akkor egy szavunk sem lehet. Ui: Vince Vaughn élete legjobb szerepét kapta meg. Több mocsok, szadista humoros szerepet neki! több»
 
Mel Gibson visszatért és ezúttal is hozta azt a hamisítatlan hangulatot, ami miatt annyian, annyira szeretjük őt, mint rendezőt. A fegyvertelen katona néhol ugyan karcolja a túlzott hősiesség eposzát, de ezt leszámítva egy kifogástalan mozi. (9/10)