Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
55
Vélemények
15
Képek
5
Videók
 
Timon   2019. 12. 31.

legújabb vélemény

Tartalmazhat cselekményelemzést. Ez az egyik kedvenc második világháborús filmem.Bár maiak között inkább válogatós vagyok,meg a legjobban a régebbiek tetszennek,ez mégis a kivételek egyike. Imádtam,ahogy már az elején drámaian startolt,aztán egyre erősebb lett.Sőt,a romantikus részek az elején csak egyre drámaibbá tették,aztán jöttek a bonyodalmak. Mel Gibson keze munkája jól meglátszott végig benne.A színészi játék,a látványtervezés óriási volt,mintha visszamentek volna az időben,és akkor vették volna fel,annyira hiteles volt.Desmond hőstetteit,és lelkiismereti okokból történt fegyvermegtagadását és annak jó következményeit jól mutatja be ez a film. 10/10

 
harnas1207   2018. 12. 04.

a nap véleménye

Lefegyverezve

A filmmel kapcsolatban kettős érzésem van. Igaz történet alapján egy valós személyről szól. Doss egy legenda és amit tett az egy kiemelkedő hőstett. Viszont a film nem tudja nekünk ezt eladni. Nézzük és nem hiszünk neki, túl valótlannak tűnik ez a figura, túl heroikus. Ez az ember egy Bosszúálló és most mozivásznat tévesztett! Amerika kapitány te vagy az? Igen, sajnos más filmeknek bármit elhiszünk, bárhogy ferdíti a háborús eseményeket,. Itt viszont túlságosan is szépnek hat a felcser különleges élete. Ezen sajnos nem segít Andrew Garfield szerepeltetése sem, a srác nagyon más karakter. Míg Doss ránézésre egy igazi vidéki csirkefogó, addig a színész egy szerencsétlen nebáncsvirág. Ami viszont a film egészét illeti az egyszerűen lenyűgöző. Ryan közlegény megmentése óta nem éreztem ekkora erőt egy háborús filmben. A fennsíkon történtek bemutatása nagyon durva, talán kicsit túlságosan is tömény. Az ember belemerül az eseményekbe és csak úszik a filmmel, látványból van bőven. Az említett filmhez képest viszont van egy nagy hátránya A Fegyvertelen katonának: itt nincs történet, nincs miért izgulni.Hősünk előéletét megismerjük, tudjuk mit miért gondol és csinál. Végignézzük a megpróbáltatásait és látjuk a hőstettét is. Egy igazi életmű és pont. Nem kell izgulni azon , hogy túléli-e, vagy hogy beveszik -e fennsíkot. Nincs mellékszál, nincs megkeresendő katona, nincs megvédendő híd... több»


 
indingo   2018. 10. 22.

Nem mindennapi történet az biztos. Tetszett, hogy a gyerekkor és annak meghatározó történéseivel indul a film. Nem kedvelem a háborús storykat, de ez megérintett.

 
dulkap   2017. 09. 17.

Ami miatt nekem kevésbé tetszett, hogy túlságosan sablonos és pátoszos volt már menet közben is ahhoz, hogy elhiggyem minden percét. Sok benne a logikátlanság és az életszerűtlenség, ami miatt inkább érzem azt, hogy a lényeget megtartottá az igaz történetből, de a folyamatba azért belenyúltak hollywoodi módon. Plusz a film első felében elég debil volt Desmond karaktere, gyakran oda nem illő helyzetekben is.

 
HercegPeter   2018. 07. 15.

Egy igazán komoly történet jó előadása. Az megszokott, hogy egy valós eseményeken alapuló életrajzi filmet, nem úgy adnak elő, ahogy az igazából történt. Viszont az ritka, hogy egy film nem eltúlozza a dolgokat, hanem éppen ellenkezőleg, kevesebbet mutat, mint ami igazából történt. Itt erről van szó, ugyanis a valóságban Desmon Doss sokkal több embert és sokkal drámaibb úton mentett meg. Nem értem, hogy egy ilyen normális, valamire való filmben miért van néhány ilyen borzasztóan gyenge effekt. A színészek közül két személyt szeretnék kiemelni, de egyikük sem a főszereplő. Ő számomra átlagos teljesítményt nyújtott. Viszont Vince Vaught és Hugo Weaving kiemelkedőt alkotott. Főleg előbbi okozott kellemes meglepetést, mert ő inkább a könnyed vígjátékokban mozog otthonosan. Számos megrázó képsort is láthatunk a film alatt. Azt viszont negatívumként fel kell hozni, hogy a szinkronhangok szerintem nem minden esetben passzoltak a színészekhez.

 
Orosz István   2017. 07. 18.

Nekem nagyon tetszett. Andrew Garfield-nak jól állt a szerep. A film se egy szokásos háborús témát dolgoz fel. Bemutatja a háború árnyoldalát, emberek halnak meg nem számít amerikai, vagy japán , csak az hogy emberek.

 
dailyfilmsan   2018. 01. 31.

Megtiszteltetésnek éreztem, hogy megnézhettem ezt a filmet. Kitűnő ami a szemet és a szellemet is jóllakatja. Egy olyan karakterfejlődést látunk egy olyan sziklaszilárd akaratú emberben hogy le esik az állunk. Andrew Garfield (Doss) a bazsajgós kölyökből válik férfivá aki minden erejét a hitén keresztül paszírozza ki magából. Kiemelném még az apját aki annyira jól alakítja a megtört háborúból visszatért és helyét nem találó katonát hogy az a kevés kis szerep amit kapott mérföldköveket tett a filmhez. Ami pedig a rendezőt, Gibson urat illeti, aki ilyen harctéri jelenetet készít az csodát készít. A szörnyűségek tömkelege erőszakolja meg a szemünket nem kíméli a gyengébb idegzetűeket minden olyan amilyen ott valóban lehetett. Ennyi vért egy jó minőségű horror sem tud produkálni és valószínű akkor és ott egy horror volt . Ezt összeszervezni és átlátni tehetség kell. Kitűnő történet és a kivitelezés és a szereplők is nagyon jók ajánlani tudom csak .

Vince Vaughn
Andrew Garfield
Andrew Garfield
Andrew Garfield
Andrew Garfield
Andrew Garfield

A film összbevétele 175 302 354 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 78 737 097 forintot termelt. A hazai mozik összesen 57 341 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film végén nyilatkoznak a valódi katonák is.

(HETEDIK )
 

A filmben számos jelenet csak fikció.

(HETEDIK )
 

A film megvalósításához 14 évet kellett várni.

(HETEDIK )
 

Doss a valóságban sem volt hajlandó fegyvert fogni.

(HETEDIK )
 

A filmben egy óra múltán láthatjuk Doss kiképzését.

(HETEDIK )
 

A próbavetítésen Desmond Doss fia is részt vett.

(HETEDIK )
 

Mel Gibson fia is feltűnik a filmben.

(HETEDIK )
 

Desmond Doss hősiességével megkapta a legmagasabb katonai kitüntetést.

(HETEDIK )
 

A film igaz történeten alapszik.

(HETEDIK )
 

A film számos nemzetközi elismerést kapott.

(HETEDIK )
 
A fegyvertelen katona egy vérbeli Mel Gibson-film: erőszak és pátosz vegyül benne, olykor hatásvadász módon, olykor pedig valóban megrendítően. 7/10 több»
 
Gibson 10 év után egy nagyon korrekt filmet rakott le, aminek az első fele egészen kiváló, a második viszont csak rutinmunka, ráadásul eléggé elvárja, hogy fogadjunk el mindent, amit Ő a vászonra költ, mert az úgy van. Ha a későbbiekben ez lesz a minimum szint, akkor egy szavunk sem lehet. Ui: Vince Vaughn élete legjobb szerepét kapta meg. Több mocsok, szadista humoros szerepet neki! több»
 
Mel Gibson visszatért és ezúttal is hozta azt a hamisítatlan hangulatot, ami miatt annyian, annyira szeretjük őt, mint rendezőt. A fegyvertelen katona néhol ugyan karcolja a túlzott hősiesség eposzát, de ezt leszámítva egy kifogástalan mozi. (9/10) több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.