Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
55
Vélemények
15
Képek
5
Videók
 
Timon   2019. 12. 31.

legújabb vélemény

Tartalmazhat cselekményelemzést. Ez az egyik kedvenc második világháborús filmem.Bár maiak között inkább válogatós vagyok,meg a legjobban a régebbiek tetszennek,ez mégis a kivételek egyike. Imádtam,ahogy már az elején drámaian startolt,aztán egyre erősebb lett.Sőt,a romantikus részek az elején csak egyre drámaibbá tették,aztán jöttek a bonyodalmak. Mel Gibson keze munkája jól meglátszott végig benne.A színészi játék,a látványtervezés óriási volt,mintha visszamentek volna az időben,és akkor vették volna fel,annyira hiteles volt.Desmond hőstetteit,és lelkiismereti okokból történt fegyvermegtagadását és annak jó következményeit jól mutatja be ez a film. 10/10

 
harnas1207   2018. 12. 04.

a nap véleménye

Lefegyverezve

A filmmel kapcsolatban kettős érzésem van. Igaz történet alapján egy valós személyről szól. Doss egy legenda és amit tett az egy kiemelkedő hőstett. Viszont a film nem tudja nekünk ezt eladni. Nézzük és nem hiszünk neki, túl valótlannak tűnik ez a figura, túl heroikus. Ez az ember egy Bosszúálló és most mozivásznat tévesztett! Amerika kapitány te vagy az? Igen, sajnos más filmeknek bármit elhiszünk, bárhogy ferdíti a háborús eseményeket,. Itt viszont túlságosan is szépnek hat a felcser különleges élete. Ezen sajnos nem segít Andrew Garfield szerepeltetése sem, a srác nagyon más karakter. Míg Doss ránézésre egy igazi vidéki csirkefogó, addig a színész egy szerencsétlen nebáncsvirág. Ami vis... több»


 
indingo   2018. 10. 22.

Nem mindennapi történet az biztos. Tetszett, hogy a gyerekkor és annak meghatározó történéseivel indul a film. Nem kedvelem a háborús storykat, de ez megérintett.

 
dulkap   2017. 09. 17.

Ami miatt nekem kevésbé tetszett, hogy túlságosan sablonos és pátoszos volt már menet közben is ahhoz, hogy elhiggyem minden percét. Sok benne a logikátlanság és az életszerűtlenség, ami miatt inkább érzem azt, hogy a lényeget megtartottá az igaz történetből, de a folyamatba azért belenyúltak hollywoodi módon. Plusz a film első felében elég debil volt Desmond karaktere, gyakran oda nem illő helyzetekben is.

 
HercegPeter   2018. 07. 15.

Egy igazán komoly történet jó előadása. Az megszokott, hogy egy valós eseményeken alapuló életrajzi filmet, nem úgy adnak elő, ahogy az igazából történt. Viszont az ritka, hogy egy film nem eltúlozza a dolgokat, hanem éppen ellenkezőleg, kevesebbet mutat, mint ami igazából történt. Itt erről van szó, ugyanis a valóságban Desmon Doss sokkal több embert és sokkal drámaibb úton mentett meg. Nem értem, hogy egy ilyen normális, valamire való filmben miért van néhány ilyen borzasztóan gyenge effekt. A színészek közül két személyt szeretnék kiemelni, de egyikük sem a főszereplő. Ő számomra átlagos teljesítményt nyújtott. Viszont Vince Vaught és Hugo Weaving kiemelkedőt alkotott. Főleg előbbi okozott kellemes meglepetést, mert ő inkább a könnyed vígjátékokban mozog otthonosan. Számos megrázó képsort is láthatunk a film alatt. Azt viszont negatívumként fel kell hozni, hogy a szinkronhangok szerintem nem minden esetben passzoltak a színészekhez.

Vince Vaughn
Andrew Garfield
Andrew Garfield
Andrew Garfield
Andrew Garfield
Andrew Garfield
 
A fegyvertelen katona egy vérbeli Mel Gibson-film: erőszak és pátosz vegyül benne, olykor hatásvadász módon, olykor pedig valóban megrendítően. 7/10 több»
 
Gibson 10 év után egy nagyon korrekt filmet rakott le, aminek az első fele egészen kiváló, a második viszont csak rutinmunka, ráadásul eléggé elvárja, hogy fogadjunk el mindent, amit Ő a vászonra költ, mert az úgy van. Ha a későbbiekben ez lesz a minimum szint, akkor egy szavunk sem lehet. Ui: Vince Vaughn élete legjobb szerepét kapta meg. Több mocsok, szadista humoros szerepet neki! több»
 
Mel Gibson visszatért és ezúttal is hozta azt a hamisítatlan hangulatot, ami miatt annyian, annyira szeretjük őt, mint rendezőt. A fegyvertelen katona néhol ugyan karcolja a túlzott hősiesség eposzát, de ezt leszámítva egy kifogástalan mozi. (9/10) több»

A film összbevétele 175 302 354 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 78 737 097 forintot termelt. A hazai mozik összesen 57 341 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film végén nyilatkoznak a valódi katonák is.

(HETEDIK )
 

A filmben számos jelenet csak fikció.

(HETEDIK )
 

A film megvalósításához 14 évet kellett várni.

(HETEDIK )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.