Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
31
Szereplők
89
Vélemények
22
Képek
13
Videók
 
Nagyonjóképű   2020. 03. 06.

legújabb vélemény

Nagyon szeretem ezt a filmet, emberi szemszögből mutatja be az értelmetlen háborút, és azok pszichikai hatását. Hiába tudtam mi lesz a vége, mégis reménykedtem, hogy nem történik meg.

 
dulkap   2015. 02. 20.

Én nem foglalkoznék a háttérrel és a valóságalappal, pusztán filmként közelítem meg. Annak jó volt, bár sima akciófilmnek, pár szájbarágós és közhelyes moralizálással. Hasonló, mint a Bombák földjén, de annál egy fokkal jobb. Gyorsan eltelt a bő két óra és még izgalmasak is voltak az akciójeletek többsége. De kiemelkedőnek egyáltalán nem tartom a filmet. A színészek is hoznak egy elvárt szintet, de emlékezetesnek egyáltalán nem mondanám Cooper alakítását. A The Imitation Game még hátra van, de az 5 Oscar-jelölt közül eddig a legutolsó nálam. A vitákhoz meg annyit, hogy senki nem veszi észre a legnagyobb hibát a filmben. A Nokia 5110-es még nem volt rezgő gyárilag, maximum rezgős aksit vehettél hozzá, de az sem volt ilyen hangos. :)


 
Deku   2017. 07. 24.

Bradley Cooper tökéletes választás volt, pedig nem a kedvenc kategóriám a háborús filmek. Tele volt azzal amit én mindig is nagyon preferálok egy filmben méghozzá az, hogy értelmes legyen a sztorija. Emellett nem hanyagolták el a látványt sem és így nincs is panasz.

 
dailyfilmsan   2019. 10. 08.

A történet egyedi, hisz részben megtörtént eseményeken alapszik. Bradley Cooper erősen felkészült erre a szerepére és Clint Eastwood sem bízta a véletlenre a rendezést. Mind két színész-rendezőt imádom de ez a korporációjuk nem az igazi. Nem rossz, az semmiképpen csak nem annyira erős nem üt akkorát. Túl gyakorlatias úgy hiszem, legalábbis nekem az volt vele az egyetlen problémám.

 
Edii   2015. 04. 20.

Technikailag és színészileg kiváló film, viszont üzenetében gyenge, a mondanivaló leegyszerűsített és sablonos, nincs benne semmilyen ambíció, hogy az elcsépeltnél és az ismertnél kicsivel többet mondjon.

 
hsanya182   2015. 05. 17.

Összességében jól sikerült film. Akció fanoknak a véleményem szerint kötelező, nekem bejött! De beszűkült hős hazafias amerikai katonák hősiességét bajtársiasságát emeli ki, és ezzel Amerika dicső fényben veregeti a vállát. Odamegyünk önző célokért egy idegen országba és öljük a népet. Nem tudom mi volt előbb a tyúk vagy a tojás...Persze az ártatlanok védelme is benne volt a pakliba, mely oly dicső. Főhősünk jókor volt jó helyen, át semfutott a fején, még ártatlanok életét is megmentette. Mindenki a saját érdekeit, nézőpontjából látja a helyzetet, ezt jól megvilágítja... :D

 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 01.

Amihez Eastwood hozzányul,szinte minden arannyá változik...na ez nem lett huszonnégy karátos,de szépen csillog. Hiteles,és megható történet. Bradley Cooper nem a legjobb választás,de így kell elfogadnunk.

Bradley Cooper
Sienna Miller
Bradley Cooper
Bradley Cooper
Sienna Miller
Bradley Cooper
Bradley Cooper
Bradley Cooper
Sienna Miller
Bradley Cooper
Bradley Cooper
Luke Grimes
Sienna Miller
Mido Hamada
Bradley Cooper
Kyle Gallner
Luke Grimes
Cory Hardrict
Kevin Lacz
Sam Jaeger
Bradley Cooper
Jake McDorman
Bradley Cooper
Bradley Cooper
Jake McDorman
Luke Grimes
Bradley Cooper
Clint Eastwood

A film összbevétele 547 426 372 dollár volt (imdb.com).

 

Az első Clint Eastwood film ami átlépte a 300M $-os bevételi határt az Egyesült Államokban.

(dulkap)
 

A filmet 42 napig forgatták Kaliforniában és Marokkóban (Iraki jelenetek).

(dulkap)
 

Az első hétvégi 105M $-os bevételével januári rekordot döntött a film.

(dulkap)
 

Amíg Chris Kyle legtávolabbi jegyzett találata 1920 m-es volt, addig Bradley Cooper 600 méteres rekorddal büszkélkedhet.

(dulkap)
 

Bradley Cooper elmondta, hogy Clint Eastwood rendezői módszere nagyon gyakorlatias és gyakran közvetlenül a színész mellett volt a mesterlövész jeleneteknél.

(dulkap)
 

Chris Kyle a filmmel ellentétben nem 30 évesen, hanem 25 évesen csatlakozott a sereghez.

(dulkap)
 

Ezzel a szerepével Bradley Cooper a tizedik férfi színész lett, aki legalább három Oscar-jelöléssel rendelkezik.

(dulkap)
 

Mikor Bradley Cooper megvette a jogokat még csak a produceri munkákat akarta elvállalni és Chris Pratt alakította volna a főszerepet, később azonban meggondolta magát.

(dulkap)
 

Chris Kelly egyszer úgy nyilatkozott, hogy ha bárki is filmre szeretné vinni az ő történetét, akkor az csak és kizárólag Clint Eastwood lehet. Az óhaja végül teljesült.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Bradley Coopert a valódi Chris Kyle egyik csapattársa, Kevin Lacz edzette. Lacz emellett tanácsadóként végig ott volt a forgatáson.

(ArpiHajdu és Réci)
 
Clint Eastwood kilenc évvel ezelőtti objektivitása már a múlté. A második világháború pártatlan bemutatása után az iraki konfliktus egyoldalúan és leegyszerűsítve jelenik meg legújabb filmjében. több»
 
Itt az ideje kicsit visszarendeződni a centrum felé Hollywoodban is, ebben lehet fontos mérföldkő Bigelow és Eastwood munkássága. több»
 
Clint Eastwood 60 éve játszik filmekben, 45 éve rendezi őket, és érdekes módon most, 84 évesen aratja karrierje eddigi legnagyobb kasszasikerét. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.