Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
82%

Amerikai mesterlövész (2014)

American Sniper
Filmadatlap
 
31
Szereplők
89
Vélemények
22
Képek
12
Videók
 
Szilárd-Leo   2020. 09. 26.

legújabb vélemény

0
zseniális

Végre láthattam a filmet és persze 2 szer néztem meg .Nagyon jó lett .Az igazság az hogy valóság alapja igaz töténet .A szinészek nagyon eltalált és persze a rendezö is nem más CLINT EASTWOOD oscart is megkapta film.A filmröl egy katonárol szol aki mester lövész lessz .járja nagy világot .És hösként tér haza .Kicsit vissza filmhez drámaira sikerült .Aki volt katona tudja hazát mindig meg kell védeni az életünk árán is.Ő megvédte de amikor váratlanul segitteni probál egy veteránon meghal .1 perc néma csönd kérek mindenkitöl aki ezt a sorokat olvassa.És persze tisztelegjünk a HÖSÖKÉRT.....a FILM összeségében a legjobb amit láttam életemben .10****** És persze nem utólsó sorban a film zenéje itt cseng a fülemben ENRICO MORRIONE kitünö választás lett .már a csengö hangom is ez a telomon.

 
dulkap   2015. 02. 20.

0

Én nem foglalkoznék a háttérrel és a valóságalappal, pusztán filmként közelítem meg. Annak jó volt, bár sima akciófilmnek, pár szájbarágós és közhelyes moralizálással. Hasonló, mint a Bombák földjén, de annál egy fokkal jobb. Gyorsan eltelt a bő két ... több»


 
Deku   2017. 07. 24.

0

Bradley Cooper tökéletes választás volt, pedig nem a kedvenc kategóriám a háborús filmek. Tele volt azzal amit én mindig is nagyon preferálok egy filmben méghozzá az, hogy értelmes legyen a sztorija. Emellett nem hanyagolták el a látványt sem és így nincs is panasz.

 
dailyfilmsan   2019. 10. 08.

0

A történet egyedi, hisz részben megtörtént eseményeken alapszik. Bradley Cooper erősen felkészült erre a szerepére és Clint Eastwood sem bízta a véletlenre a rendezést. Mind két színész-rendezőt imádom de ez a korporációjuk nem az igazi. Nem rossz, a... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 01.

0

Amihez Eastwood hozzányul,szinte minden arannyá változik...na ez nem lett huszonnégy karátos,de szépen csillog. Hiteles,és megható történet. Bradley Cooper nem a legjobb választás,de így kell elfogadnunk.

 
hsanya182   2015. 05. 17.

1

Összességében jól sikerült film. Akció fanoknak a véleményem szerint kötelező, nekem bejött! De beszűkült hős hazafias amerikai katonák hősiességét bajtársiasságát emeli ki, és ezzel Amerika dicső fényben veregeti a vállát. Odamegyünk önző célokért e... több»

 
Edii   2015. 04. 20.

0

Technikailag és színészileg kiváló film, viszont üzenetében gyenge, a mondanivaló leegyszerűsített és sablonos, nincs benne semmilyen ambíció, hogy az elcsépeltnél és az ismertnél kicsivel többet mondjon.

Galéria (22)

Bradley Cooper
Sienna Miller
Bradley Cooper
Bradley Cooper
Sienna Miller
Bradley Cooper
Bradley Cooper
Bradley Cooper
Sienna Miller
Bradley Cooper
Bradley Cooper
Luke Grimes
Sienna Miller
Mido Hamada
Bradley Cooper
Kyle Gallner
Luke Grimes
Cory Hardrict
Kevin Lacz
Sam Jaeger
Bradley Cooper
Jake McDorman
Bradley Cooper
Bradley Cooper
Jake McDorman
Luke Grimes
Bradley Cooper
Clint Eastwood

Videók (12)

A film összbevétele 547 426 372 dollár volt (imdb.com).

 

Az első Clint Eastwood film ami átlépte a 300M $-os bevételi határt az Egyesült Államokban.

(dulkap)
 

A filmet 42 napig forgatták Kaliforniában és Marokkóban (Iraki jelenetek).

(dulkap)
 

Az első hétvégi 105M $-os bevételével januári rekordot döntött a film.

(dulkap)
 

Amíg legtávolabbi jegyzett találata 1920 m-es volt, addig Bradley Cooper 600 méteres rekorddal büszkélkedhet.

(dulkap)
 

Bradley Cooper elmondta, hogy Clint Eastwood rendezői módszere nagyon gyakorlatias és gyakran közvetlenül a színész mellett volt a mesterlövész jeleneteknél.

(dulkap)
 

a filmmel ellentétben nem 30 évesen, hanem 25 évesen csatlakozott a sereghez.

(dulkap)
 

Ezzel a szerepével Bradley Cooper a tizedik férfi színész lett, aki legalább három Oscar-jelöléssel rendelkezik.

(dulkap)
 

Mikor Bradley Cooper megvette a jogokat még csak a produceri munkákat akarta elvállalni és Chris Pratt alakította volna a főszerepet, később azonban meggondolta magát.

(dulkap)
 

Chris Kelly egyszer úgy nyilatkozott, hogy ha bárki is filmre szeretné vinni az ő történetét, akkor az csak és kizárólag Clint Eastwood lehet. Az óhaja végül teljesült.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Bradley Coopert a valódi egyik csapattársa, Kevin Lacz edzette. Lacz emellett tanácsadóként végig ott volt a forgatáson.

(ArpiHajdu és Réci)
 
Clint Eastwood kilenc évvel ezelőtti objektivitása már a múlté. A második világháború pártatlan bemutatása után az iraki konfliktus egyoldalúan és leegyszerűsítve jelenik meg legújabb filmjében. több»
 
Itt az ideje kicsit visszarendeződni a centrum felé Hollywoodban is, ebben lehet fontos mérföldkő Bigelow és Eastwood munkássága. több»
 
Clint Eastwood 60 éve játszik filmekben, 45 éve rendezi őket, és érdekes módon most, 84 évesen aratja karrierje eddigi legnagyobb kasszasikerét. több»