Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
76%

Zöld zóna (2010)

Green Zone
Filmadatlap
 
27
Szereplők
7
Vélemények
15
Képek
1
Videók
 
flash88   2019. 09. 19.

legújabb vélemény

0

A film legnagyobb értéke, hogy a valóságot jeleníti meg, ez bizony megtörtént esemény. A rendező képes igazi háborús légkört teremteni. Nekem leginkább Amy Ryan és Brendan Gleeson alakítása tetszett, de Matt Damonnal sincs semmi baj. A cselekmény érd... több»

 
hsanya182   2015. 05. 17.

1

Jó kis akciókrimi. Matt Damon jól játsza a szerepét. Egy "kis" katona igazságérzetét zavarja a "csodálatos Amerika" hazugságai és megpróbál utánajárni, majd leleplezni mindenki előtt a hazug embereket és a hazug kormányt. Inkább a krimi része dominál. :) Jó film volt.


 
harnas1207   2018. 12. 20.

0

Jó film, érdemes megnézni, főleg azoknak, akik szeretik a hasonló valós alapokra épülő filmeket. Izgalmas és tanulságos.

 
Teófil   2015. 05. 14.

0

Egyszer mindenképp érdemes megnézni, egy izgalmas, pörgős akciókrimi. Paul Grenngrass most sem hibázott, csak hát láttunk már ilyet tőle... A kézikamera, nekem nem jött be, mert néhol pont az ellenkezőjét váltotta ki, mint amit szerettek volna, mivel untam a gyors vágásokat.

 
macskulare   2015. 06. 11.

0

Jó kis akció-krimi film, mozgalmas, sok új helyszínnel és emellett jól feszegeti, hogy mi is van valójában az Közelkeleti megszállás hátterében. Baromi nagy színjáték az egész, amit művelnek. Nézéttek bátran! :)

 
cunci   2015. 06. 16.

0

Ez a film sajnos nem tetszett, aminek két fő okát tudom megnevezni. Az egyik a történet maga, az a baj vele, hogy nyitott kapukat döngetett, és ez egy politikai témájú filmtől óriási hiba. A másik pedig ami nem tetszett az az, hogy az akciójelenetek ... több»

 
19kiko19   2018. 07. 16.

0

A sok akciójelenet, a harckocsik és a házak annyira hitelesek, hogy én azt hittem tényleg a helyszínen forgatták a filmet. Tömegpusztító fegyverek után kutat Amerika, azóta is, pedig a legtöbb éppen náluk van. A háború nagy biznisz és mocskosság, még... több»

Galéria (15)

Matt Damon
Matt Damon

Videók (1)

A film összbevétele 94 882 549 dollár volt (imdb.com).

 

Matt Damon szakaszában a legtöbb ember igazi iraki veterán volt, nem hivatásos színész.

(ps)
 

Paul Greengrass rendező pályája elején dokumentumfilmeket forgatott háborús övezetekben.

(ps)
 

A kardokat ábrázoló diadalívet két daru és CGI technológia segítségével jelenítették meg.

(ps)
 

Matt Damon a filmben Oakley M frame típusú napszemüveget visel.

(ps)
 

A film főhősét, Roy Millert Richard "Monty" Gonzales katonáról mintázták, akinek tényleg az volt a feladata, hogy tömegpusztító fegyvereket keressen Bagdadban. Gonzales a film konzulenseként vett részt a munkálatokban.

(ps)
 

Brendan Gleeson életében először játszott CIA ügynököt. Később hasonló szerepben láthattuk őt a Védhetetlen (2012) című filmben.

(ps)