Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
81%

Hazugságok hálója (2008)

Body of Lies
Filmadatlap
 
27
Szereplők
16
Vélemények
20
Képek
2
Videók
Hazugságok hálója

Galéria (20)

Leonardo DiCaprio
Russell Crowe
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio
Russell Crowe
Leonardo DiCaprio
Russell Crowe
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio
Russell Crowe
Leonardo DiCaprio
Russell Crowe
Leonardo DiCaprio
Russell Crowe
Mark Strong
Golshifteh Farahani
Vince Colosimo
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio
Golshifteh Farahani
Leonardo DiCaprio
Golshifteh Farahani
Russell Crowe
Leonardo DiCaprio
Mark Strong
Russell Crowe
Leonardo DiCaprio

Videók (2)

 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 07.

legújabb vélemény

1

Nem ez a kedvencem, és már nem is lesz az. Tipikus amerikai szemszögből mutatja be a közel-keleti helyzetet. Kissé sablonos, hiába van benne egy-két csavar és persze szerelem. Egyszer nézős film.

 
mamiéstöti2   2019. 02. 04.

0

Kiváló szereposztás és remek forgatókönyv illeti meg ezt a filmet. Nekem nagyon tetszett, mindenképp 5/5!

 
Filmelemző   2018. 04. 27.

1

Az egyik legnagyobb kedvencem ez a film, Riedley Scott talán legszínvonalasabb rendezése, mert izgalmas, elgondolkodtató és ütős sztorival bír. Az első fél órából gyakorlatilag megérthető az egész Közel-keleti helyzet, legalábis annak amerikai olvasa... több»

 
Deku   2017. 07. 25.

0

Fogalmam sem volt, hogy Leonardo DiCaprio-nak ilyen szintű szuper filmje is akad. Erre a filmre csak jót tudok mondani mivel ízig vérig őrjítő lett. Nekem nagyon bejött minden egyes mozzanata amivel percek alatt elkápráztatott.

 
Berto49   2019. 07. 02.

0
Ügynökök a Közel-Keleten

Már a sokadik film az iraki háborúról, ami az amerikai filmgyártás számára kifogyhatatlan témának tűnik. Ridley Scott ezúttal egy közepes darabbal rukkolt elő, minden mesterségbeli tudása benne van, remek akciójelenetekkel megtűzdelve, de a téma sajnos számomra kissé unalmas volt, tudom, az én hibám. A két nagy sztár (Crowe, DiCaprio) hozta a tőlük megszokott kötelezőt, de az az igazság, hogy Hani szerepében Mark Strong pestiesen szólva „lemosta” őket a filmvászonról. A szerelmi szálat nyugodtan ki lehetett volna hagyni, de ezek szerint a „l’amour” egyetlen filmből sem maradhat ki. Egyszeri megnézésre elmegy.

 
TribeBubu   2017. 02. 01.

0

Igazán remek akcióthriller. Néha ugyan belassult, de mindig fel sikerült pörgetni valami váratlan csavarral vagy akcióval. Ha az ember végignéz a főszereplőkön, tudhatja, hogy színvonalas színészi játékot kap a filmtől. Ha pedig a rendező nevét meglá... több»

 
szabomarc   2019. 01. 14.

0

Zseniális történet, ugyancsak a lehető legjobb szereposztással, DiCaprio és Russel Crowe is remek választás voltak. Nekem nagyon tetszett az egész, izgalmas, érdekes.

A film összbevétele 115 097 286 dollár volt (imdb.com).

 

Ridley Scott szeretett volna több részt is Dubajban leforgatni, de az emirátus vezetői megtagadták tőle ennek engedélyezését a film témája és aktuálpolitikai jellege miatt. Végül jórészt Marokkóban forgattak.

(Periodista)
 

A film zenéjét Marc Streitenfeld szerezte, akinek ez volt a harmadik közös munkája Ridley Scott rendezővel.

(LionelMessi10)
 

A filmet David Ignatius azonos című regényéből adaptálták. Az író Közel-Keleti tudósításaiból merített ihletet a könyv megírásához és állítja, hogy a történet több részlete a valóságban is megtörtént.

(TribeBubu)
 

A Manchesterben játszódó részeket is az Egyesült Államokban vették fel, ezért a díszleteseknek nagyon körültekintőnek kellett lenniük. El kellett takarniuk többek között a tűzcsapokat is. Ezekre egész egyszerűen olyan kukákat raktak, amelyeknek nem volt alja - ám a statiszták és a stábtagok rendszeresen elfeledkeztek erről, és a forgatási szünetekben kellett utánuk feltakarítani.

(SódóGA)
 

Amikor a statiszták az egyik jelenet forgatására várakoztak, az egyik jelmezes mindenkiről leparancsolta a személyes ékszereit is, mivel a jelenet egy olcsó és lerobbant környéken játszódott. Azt mondta nekik, hogy a megformálandó karakterek már rég zálogba adták az ékszereiket, hogy droghoz jussanak.

(SódóGA)