A szent füge magja

A szent füge magja

Les Graines du figuier sauvage

Hivatalos tartalom

Iman nyomozási bíró a teheráni politikai zavargások közepette küzd a paranoiával. Amikor a fegyvere eltűnik, feleségét és lányait gyanúsítja, és drákói intézkedéseket vezet be, amelyek a társadalmi szabályok összeomlásával a családi kötelékeket is… Több

Forgatókönyvíró: Mohammad Rasoulof
Ország: Németország, Franciaország
Premier (HU): 2025.01.30.
Forgalmazó: Cirko Film

2025.02.02 BloodyMary

Mindenképp érdemes megnézni, hiszen alapból egy nagyon izgalmas társadalmi témát boncolgat, és igy még egész biztosan nem láthattuk.

2025.01.31 Toncsi

Nagyon lebilincselő a történetvezetése annak ellenére, hogy számomra ez a téma kissé távoleső volt. Most, hogy jobban megismerhettem, úgy érzem, szeretnék még többet megtudni mindarról, amit film maga reprezentál.

A film 4 024 710 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 1 761 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

A film elnyerte a 2024-es National Board of Review legjobb nemzetközi film díját, valamint jelölést kapott a 82. Golden Globe-díjátadón a legjobb idegen nyelvű film kategóriában, és a 78. Brit Akadémiai Filmdíjon a legjobb nem angol nyelvű film kategóriában.Szerző: csd

(2025. 02. 06.)
A rettegés foka Iránban
Mohammad Raszulof sok szenvedés árán, a szabadságát és testi épségét kockáztatva forgatta le A szent füge magját, de megérte. Filmje egy kíméletlen és megdöbbentő látlelet Iránról, egy család szemén keresztül, ahol a sötét középkor és a 21. század feszülnek egymásnak. Több