Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
79%

A hatalom árnyékában (2011)

The Ides of March
Filmadatlap
 
30
Szereplők
19
Vélemények
13
Képek
1
Videók
 
Berto49   2019. 08. 13.

legújabb vélemény

0
Öldöklő harc az elnöki székért

Lehet, hogy George Clooney követve Ronald Reagan példáját a közeljövőben helyet követel magának elnökjelöltként az amerikai belpolitika világában? Nem lehet kizárni ezt a feltételezést, hiszen a filmes körökben már a csúcsra érkezett. Ez a rendezése pedig azt mutatja, hogy igazán otthon van az elnökválasztás témájában. Biztos kézzel, saját magát háttérbe szorítva vezényelte le a kiváló színészgárda (többek között két kedvencem, Ryan Gosling és Philip Seymour Hoffman) alakításait. Jelentős nóvumot azonban nem hozott a film, hiszen alapvető közhely, hogy a politika első helyen áll a piszkos ügyek rangsorában, a karaktergyilkosság pedig nélkülözhetetlen eleme a hatalmi játszmáknak. Ezt a témát alaposan kilúgozta például a több évadon keresztül tartó „Az elnök emberei” című TV-sorozat. Ennek ellenére ez az izgalmas politikai dráma tanulságos betekintést nyújt a témát kedvelő filmnézőknek.

 
indingo   2019. 06. 18.

0

Jó és nézhető alkotás, de csak annak aki kedveli a politikai témájú filmeket. Milyen eszközöket alkalmaznak a kampány során, ki tud jobban blöffölni és ki tudja átverni vagy éppen zsarolni a másikat.


 
dailyfilmsan   2018. 07. 02.

0

Ez a film a tipikus példája annak mennyire aljas és számító a politika világa. Sajnos a film a felétől kezd el érdekes lenni ha nem lettem volna elég kitartó talán el is vetem a filmet. Viszont a 41. perctől kimutatja a foga fehérjét és elkezd pörögn... több»

 
Edii   2015. 04. 22.

0

Jobbra számítottam, mint amit kaptam. A történet az elmegy, bár néhol kiszámítható, a karakterek tetszettek és szerencsére még jellemfejlődésen is átestek, de a színészek, hát nem estek túlzásba, Ryan Gosling-ot leszámítva, ő mindig nagyon jó!

 
szabomarc   2019. 01. 14.

0

Nem tudtam végignézni a filmet, meguntam az első 20-30 percben. A szereposztás pedig amúgy kiválónak tűnt első blikkre, a történettel nem sokat tudtak kezdeni.

 
hejnekem   2015. 05. 12.

0

A cselekménye kicsit összefüggéstelen volt, de ha ezen túl lendülünk, akkor egy nagyon okos filmet látunk, ami tele van jó színészekkel. Akit érdekel az amerikai politika belső világa, vagy csak egy jó dráma annak kihagyhatatlan.

 
Moria99   2015. 08. 21.

0

Imádom ezt a filmet. Nagyon jó. Igazi modern klasszikus. Soha nem láttam még ennél nagyobb színészi alakítást. Mindenkinek kötelező. Szuper színészek, fantasztikus zenék. Egy szóval: zseniális!

Galéria (13)

George Clooney

Videók (1)

A film összbevétele 75 993 061 dollár volt (imdb.com).

 

A filmhez frappáns magyar plakát készült, mely díjat érdemelne.

(Berto49)
 

George Clooney a film forgatási helyszínén, Cincinnatiben nőtt fel.

(hp)
 

Leonardo DiCaprio esélye volt Stephen Meyers szerepére. Végül mégsem ő kapta azt, azonban produkciós cége, az Appian Way révén producerként vett részt a film munkálataiban.

(hp)
 

Eredetileg Brad Pitt játszotta volna Paul Zara szerepét, végül a színészt Philip Seymour Hoffmanra cserélték.

(hp)
 

Az Ides of March (vagyis március 15) utalás a Julius Caesar ellen elkövetett merényletre. Shakespeare "Julius Caesar" című drámájában az uralkodónak egy jós azt mondja:"Óvakodj március idusától."

(hp)
 

2011-ben a A hatalom árnyékában nyitotta meg a Velencei Filmfesztivált.

(hp)