Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
74%

Szellemíró (2010)

The Ghost Writer
Filmadatlap
 
29
Szereplők
11
Vélemények
15
Képek
1
Videók
 
De Matt   2019. 11. 03.

legújabb vélemény

0
Többet vártam ettől a filmtől

Kettős érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban. Egyrészt van benne valami különleges, másrészt pedig hiányzik belőle valami. A színészek jók, de a film többször „leül”, persze, jó, hogy ez nem akciófilm, de nem elég „ütős”. ERős pont a főszereplő játéka, de a film egészében nem ér felerre a szintre. Közepes 6,5/10

 
Mavil   2016. 06. 10.

0

Volt a filmnek egyfajta sajátos, varázslatos hangulata, ami miatt ennyi idő távlatából is élénken emlékszem rá. Nagyon izgalmas thriller, tökéletesen azt az élményt nyújtotta számomra, amire számítottam.


 
harnas1207   2018. 12. 12.

0

Nekem tetszett, de csak másodjára. Elsőre rettenetesen érdektelennek és vontatottnak találtam Ez persze az én hibám volt, másodjára már élveztem. Nem igazán ajánlanám egy laza esti filmezésre, inkább csak ha valami különlegesebbet akar bevállalni az ember.

 
Bizsu82   2019. 01. 17.

0

Nagyon érdekes témájú, egyedi film. A főszereplő színész alakítása meggyőző, hiteles. Végig lekötötte a figyelmemet , egy percig sem unatkoztam rajta. Színvonalas.

 
Ragemarci   2015. 11. 21.

0

Szeretem az ilyen korrektül összerakott politikai krimiket. Kult vagy klasszikus nem lesz belőle, mert bár néhol kifejezetten szellemes azért okosnak nem nevezném. A vége meg így nagyon gyenge, legyen lezárva hangulata van.

 
Dracule   2015. 08. 21.

0

Tökéletesen lekötött. Ez a film szinte teljesen kiváló. Azt kapom, amire vágytam, egy laza kis szórakozást, ami megér minden percet. Nem akar többet adni, mint ami így unalomra nem volt panasz. Nagyon imádtam.

 
Akodako   2015. 06. 01.

0

Valóban jó, igényesen kidolgozott politikai elemekkel szőtt komoly thriller. A szereplők alakítása hibátlan, a sztori magával ragadó, érdekes. Komoly, igényes filmek kedvelőinek biztos hogy tetszeni fog. Érdemes megnézni!

Galéria (15)

Videók (1)

A film összbevétele 73 741 549 dollár volt (imdb.com).

 

A regény magyarul a Cartaphilus "FilmRegények" című sorozatában, 2010-ben jelent meg Robert Harris tollából, Vizi Katalin fordításában.

(Berto49)
 

A Szellemíró igazi nevét sem a film alapjául szolgáló regény, sem pedig a forgatókönyv nem említi. Ewan McGregor képzeletben Gordon McFarquornak nevezte el karakterét.

(ps)
 

A forgatás Németországban zajlott, leginkább azért, mert Roman Polanskit korábban kitiltották az Egyesült Államokból.

(ps)
 

Lang villáját a stúdióban építették fel, a háttér és a kilátás csak filmtrükk.

(ps)
 

Roman Polanski nem tudta személyesen átvenni a legjobb rendezésért járó Ezüst Medve díjat, ugyanis éppen háziőrizetben volt.

(ps)
 

A gép, amivel a Szellemíró az USA-ba repül egy Boeing 787 CGI, amit (a film készítésekor) még nem állítottak forgalomba. A repülőgépet CGI technológiával tették képre, a belseje pedig csupán makett.

(ps)
 

Egy ideig úgy volt, hogy a főszerepet Nicolas Cage fogja alakítani, de amikor elnapolták a forgatást, Cage-et kitették a produkcióból.

(ps)
 

Hugh Grant visszamondta a főszerepet.

(ps)