Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
76

Szellemíró (2010)

The Ghost Writer
Filmadatlap
 
29
Szereplők
10
Vélemények
15
Képek
1
Videók
Szellemíró
 
Mavil   2016. 06. 10.

Volt a filmnek egyfajta sajátos, varázslatos hangulata, ami miatt ennyi idő távlatából is élénken emlékszem rá. Nagyon izgalmas thriller, tökéletesen azt az élményt nyújtotta számomra, amire számítottam.

 
harnas1207   2018. 12. 12.

Nekem tetszett, de csak másodjára. Elsőre rettenetesen érdektelennek és vontatottnak találtam Ez persze az én hibám volt, másodjára már élveztem. Nem igazán ajánlanám egy laza esti filmezésre, inkább csak ha valami különlegesebbet akar bevállalni az ember.


 
Bizsu82   2019. 01. 17.

Nagyon érdekes témájú, egyedi film. A főszereplő színész alakítása meggyőző, hiteles. Végig lekötötte a figyelmemet , egy percig sem unatkoztam rajta. Színvonalas.

 
Ragemarci   2015. 11. 21.

Szeretem az ilyen korrektül összerakott politikai krimiket. Kult vagy klasszikus nem lesz belőle, mert bár néhol kifejezetten szellemes azért okosnak nem nevezném. A vége meg így nagyon gyenge, legyen lezárva hangulata van.

 
Dracule   2015. 08. 21.

Tökéletesen lekötött. Ez a film szinte teljesen kiváló. Azt kapom, amire vágytam, egy laza kis szórakozást, ami megér minden percet. Nem akar többet adni, mint ami így unalomra nem volt panasz. Nagyon imádtam.

A film összbevétele 73 741 549 dollár volt (imdb.com).

 

A regény magyarul a Cartaphilus "FilmRegények" című sorozatában, 2010-ben jelent meg Robert Harris tollából, Vizi Katalin fordításában.

(Berto49 )
 

A Szellemíró igazi nevét sem a film alapjául szolgáló regény, sem pedig a forgatókönyv nem említi. Ewan McGregor képzeletben Gordon McFarquornak nevezte el karakterét.

(ps)
 

A forgatás Németországban zajlott, leginkább azért, mert Roman Polanskit korábban kitiltották az Egyesült Államokból.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.