66% 94 szavazat
Láncra vert igazság

Láncra vert igazság

Nothing But the Truth
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
15
Szereplők (15)
10
Képek (10)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Rachel Armstrong, a fiatal, ambiciózus riporternő az egyik legnagyobb washingtoni lapnál, a Capitol Sun-Times-nál dolgozik. Úgy érzi, ráakadt élete sztorijára, ami akár Pulitzer-díjat is hozhat számára. Rachel megírja a nagy port kavaró cikket a venezuelai titkos CIA-akcióról, melyben leleplezi egy fedett ügynök kilétét. A kormányzati szervek azonnal rászállnak, tudni akarják, honnan szerezte az információt. Rachelt azonban kemény fából faragták. Megtagadja az együttműködést Patton Dubois ügyésszel. Emiatt börtönbe kerül. Vajon megtörik a rácsok mögött, vagy kitart az elvei mellett?

Rendező: Rod Lurie
Író: Rod Lurie
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 2010.09.08.
Preston Bailey
David Schwimmer
Kate Beckinsale
Vera Farmiga
Kate Beckinsale
Matt Dillon
Alan Alda
Kate Beckinsale
Matt Dillon
Alan Alda
Kate Beckinsale
Matt Dillon
Kate Beckinsale
Alan Alda
Kate Beckinsale
David Schwimmer
Kate Beckinsale
 
2020.09.14 uniterra

legújabb vélemény

Meggyőződés

Erdekes film teli feszültségekkel. Nagyon jo thriller, jó dráma, jó egyéni es csapatjáték. Alan Alda külön hoz egy érdekes karaktert, ügyvéd pojáca, aki ha kell igen nehézsúlyúan küzd. Tökéletesen hozza a karaktert. Vera Farmiga tökéleteset alakitott, úgyszintén Kate Beckinsale. Az ember elgondolkodik a témán, mit is tennék én ebben a helyzetben. Talán ez is volt az aziró/rendező Rod Lurie szándéka. Egyébként Rachel nyugodtan kiadhatta volna informátorát, a kislányt, hisz naivan elkotyogott valamit, amiről dunsztja sem volt. Itt szembejön velünk az amerikai ujságírás szenzációhajhász stilusa. Bármi áron bedobni a a bűzlő sztorit a mélyvízbe, csak hát előbb gondolkodni kellett volna. Szóval én elítélem az ujságírónőt magáért a sztoriért, meg a falsul makacskodó elvért amit szembehelyezett a nemzetével s családjával. Ettől függetlenül jó a film. Még igy másodjára is.

2
 
2015.09.05 s0ltau77

Fel nem tudtam fogni, hogy miféle film is ez. Az elején laposan kezd és ezt a tendenciát tartja is. Annyira untam magam hogy max. egy 30-40 percet voltam képes NAGY nehezen végig nézni. Bűn volt minden, ami ebbe a filmbe belekerült, se értelmes sztori se semmi.

0

A film összbevétele 3 045 dollár volt (imdb.com).

#1
A kijelölt túlélő
2016
Hol nézheted: Netflix
Teherán
2020
Hol nézheted: Apple TV+
Botrány
2012
Hol nézheted: Disney+
A besúgó
2022
Hol nézheted: SkyShowtime
A diplomata
2023
Hol nézheted: Netflix
Éjjeli ügynök
2023
Hol nézheted: Netflix
Botrányos ügy
2023
Hol nézheted: Netflix
Arthdali krónikák
2019
Hol nézheted: Netflix
Az alelnök
2012
Hol nézheted: HBO Max