Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
74%

Az elszánt diplomata (2005)

The Constant Gardener
Filmadatlap
 
26
Szereplők
7
Vélemények
37
Képek
2
Videók
 
indingo   2019. 03. 13.

legújabb vélemény

0

Egy jól felépített, izgalmas, fordulatokkal teli megható film, ahol szembesülhetünk vele, hogyan használják ki az elesett, szegény, nincstelen afrikaiakat és természetesen hogyan tussolnak el és rendelnek el gyilkosságokat, ha az érdekeik úgy kívánják.

 
valery   2017. 01. 22.

2

A két színész, Ralph Fiennes és Rachel Weis nagyon jól egymásra hangolt és hiteles színészi játéka és profizmusa teszi élvezetessé a filmet. Minőségi rendezés és nagyszerű, izgalmas jelenetek.


 
Zsceeeka   2016. 04. 25.

1

Tetszetős film volt, a főszereplő kettős fantasztikusat játszott, izgalmas volt, de nem mondanám azért távolról sem, hogy a műfajban az egyik legjobb. Először félbehagytam, azért nem szerettem volna kimaradni a végéből, tehát nem érdektelen.

 
a.edit63   2015. 05. 20.

1

Egy ZSENIÁLIS és elgondolkodtató romantikus thriller dráma KIVÁLÓ szereposztással és mondanivalóval. A két főszereplő kapcsolata szívszorítóan gyönyörű volt.

 
doffy_joka   2015. 08. 16.

1

Elképzelni se tudtam, hogy ennyire jó lesz. Sőt ha szabad ezt mondanom hatalmas alkotás. A színészek nagyon jól hozták a karakterüket, ami igen csak fontos egy filmnél. Emellett a történet sem kezd el lejtmenetbe vágtatni. Számomra ilyen egy tökéletes szórakozás.

 
MrBlond   2016. 06. 03.

0

Alapvetően jó kis krimi rendesen összerakott sztorival. Izgalmas volt nézni, nem nagyon voltak benne üres járatok, és ráadásul volt benne pár eléggé elgondolkodtató rész, ami az ember agyát is megmozgatta. Külön plusz pont, hogy szerintem a színészek... több»

 
JollyDzsé   2014. 10. 11.

0

Jó film volt szerintem, főleg a képek voltak nagyon erősek. Nagyon jól kihangsúlyozták a különbséget London és Afrika, Észak és Dél között. De persze a történetre sem lehet rosszat mondani, egész jó a cselekmény, és érdekes a rendezés is, le tudja kötni az embert.

Galéria (37)

Videók (2)

 

A film John le Carré "The Constant Gardener" (2001), magyarul "Elszánt diplomata" (2002) című regénye alapján készült.

(Berto49)
 

A film zenéjének keverésére a Sphere Studiosban került sor.

(mrarizona)
 

A rendezésre eredetileg Mike Newell volt kijelölve, de otthagyta a produkciót, mikor felajánlották neki a Harry Potter és a tűz serlegét.

(mrarizona)
 

Az eredeti regényt betiltották Kenyában, mivel korrupt kenyai vezetők jelennek meg benne.

(mrarizona)
 

Eva Green és Kate Winslet is szóba került Tessa Quayle szerepére.

(mrarizona)
 

A jelenetben, mikor Tessa keresztülsétál a nyomornegyeden, és a gyerekek kérdezgetik, hogy hogy van, a gyerekek valóban nyomornegyedéből származnak, nem statiszták.

(kázsé)
 

Tessa Quayle karakterét az aktivista, Yvette Pierpaoli ihlette, aki 1999-ben halt meg Albániában.

(kázsé)
 

A rendező Fernando Meirelles lobbizott azért, hogy Kenyában forgathassanak, ahol a film ténylegesen játszódik, és ne Dél-Afrikában, ahová eredetileg mentek volna.

(kázsé)
 

A film elkészülte után létrehozták az Elszánt Diplomata Alapot, hogy segítsék a Nairobi nyomornegyedeiben élőket, ahol a film játszódik.

(kázsé)
 

Az eredeti regényt betiltották Kenyában.

(kázsé)