Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
82%

A mágus - Illuzionista (2006)

The Illusionist
Filmadatlap
 
27
Szereplők
19
Vélemények
12
Képek
1
Videók

Galéria (12)

Edward Norton
Paul Giamatti

Videók (1)

 
elekm90   2021. 06. 14.

legújabb vélemény

0

Meglepett, hogy ennyire a romantikus szálra helyezte a hangsúlyt a film, én más hangvételű filmre számítottam, ettől függetlenül tetszett, leginkább a történet lezárása. Ami viszont nem jött be, hogy Eisenheim bűvészmutatványai inkább tűntek fekete m... több»

 
Yosihiro   2021. 02. 23.

2
Mágus

Hazudnék, ha azt mondanám, nem varázsolt el a film. Szerintem remek kis misztikus mozit kapunk, és a történet is remek lett. Azt hiszem, erre lehet mondani, hogy szinte tökéletes. Kritikus szemmel nézve voltak olyan apróbb hibák, melyek miatt nem eme... teljes kritika»

 
indingo   2017. 10. 01.

0

Azt hiszi az ember, hogy szinte a legvégéig nem történik semmi, aztán jön a fordulat. Mesterien felépített, remek szereposztású film, ahol minden apróságra figyelni kell.

 
Deku   2017. 10. 25.

0

Furcsa de azt hittem katasztrofális lesz a film és habár nem lett olyan de tűrhető sem igazán. Több volt benne a negatív tényező és így sajnos hiába minden igyekezet nem volt szerethető.

 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 17.

0

Szeretem Nortont, és talán azért vártam ennyire ezt a filmet. Igazából nem is csalódtam, mert hiába lassan indul be a mozi, azért oda kell rá figyelni. Nézhető, szerethető film. Nekem tetszett.

 
dailyfilmsan   2018. 06. 28.

0

Engem magával ragadott ez a film. Bár történelmi és politikai elemeket is belevettek hogy velősebb legyen a sztori de ezek a politikai szálak kicsit át lettek alakítva hogy hamarabb elkeljen ez a film és hogy izgalmasabb legyen. A végén a fordulat pe... több»

 
harnas1207   2018. 12. 07.

0

A tökéletes trükk árnyékában nehéz megélni. Ennél a filmnél is előre eldöntöttem, hogy biztos rossz lesz. Nem volt az, de nem is lett maradandó. Mindenesetre megtanított arra, hogy ne skatulyázzam be előre a hasonló filmes próbálkozásokat.

A film összbevétele 87 892 388 dollár volt (imdb.com).

 

Amikor Uhl nyomozó és az emberei átkutatják Eisenheim műhelyét, a nyomozó felemel egy üveget, amiben sötétvörös folyadék van. Ez ugyanaz az üveg, amit Eisenheim Sophienak adott a „gyilkosság” előtt.

(SódóGA)
 

A szerelmi jelenetnél kerozinos lámpásokat használtak. Mindegyik felvétel végére úgy megtelt a szoba füsttel, hogy alig lehetett látni.

(SódóGA)
 

Eisenheim karaktere Erik Jan Hanussen történetéből merít, aki bűvész (és állítólagos látnok) volt a 20. századi Bécsben, és náci tisztek ölték meg 1933-ban.

(SódóGA)
 

Bár a történet kitalált, néhány valós elemet is felhasználtak. Például Rudolf herceg, a trónörökös esetét, akit 1889-ben holtan találtak 17 éves szeretőjével, Vetsera Máriával együtt a mayerlingi vadászkastélyban. Az eseményre úgy hivatkoznak máig: „a mayerlingi tragédia”. Sok találgatás született a miértekkel és a hogyanokkal kapcsolatban, a királyi család igyekezett röviden lezárni az ügyet, és máig nem ismerjük a pontos részleteket.

(SódóGA)
 

Hogy ne kelljen látványeffektekkel machinálni, hogy hamis illúziót hozzanak létre a filmben, Edward Norton intenzíven gyakorlatozott a brit bűvész, James Freedman és az amerikai Ricky Jay segítségével, hogy hitelesnek látszódjanak a trükkök.

(SódóGA)