Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
17
Vélemények
12
Képek
1
Videók
 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 17.

legújabb vélemény

Szeretem Nortont,és talán azért vártam ennyire ezt a filmet.Igazándiból nem is csalódtam,mert hiába lassan indul be a mozi,azért oda kell rá figyelni.Nézhető,szerethető film.Nekem tetszett.

 
indingo   2017. 10. 01.

Azt hiszi az ember, hogy szinte a legvégéig nem történik semmi, aztán jön a fordulat. Mesterien felépített, remek szereposztású film, ahol minden apróságra figyelni kell.


 
Deku   2017. 10. 25.

Furcsa de azt hittem katasztrofális lesz a film és habár nem lett olyan de tűrhető sem igazán. Több volt benne a negatív tényező és így sajnos hiába minden igyekezet nem volt szerethető.

 
dailyfilmsan   2018. 06. 28.

Engem magával ragadott ez a film. Bár történelmi és politikai elemeket is belevettek hogy velősebb legyen a sztori de ezek a politikai szálak kicsit át lettek alakítva hogy hamarabb elkeljen ez a film és hogy izgalmasabb legyen. A végén a fordulat pe... több»

 
Bazzzsi   2017. 11. 18.

Ezek a varázslós filmek mindig el tudnak varázsolni... Tetszett a film hangulata, meg maga a kor is. A történetében sok megújulás volt és a szerelmi szél is igényes volt.

 
harnas1207   2018. 12. 07.

A tökéletes trükk árnyékában nehéz megélni. Ennél a filmnél is előre eldöntöttem, hogy biztos rossz lesz. Nem volt az, de nem is lett maradandó. Mindenesetre megtanított arra, hogy ne skatulyázzam be előre a hasonló filmes próbálkozásokat.

 
Lonka   2017. 07. 23.

Igazi romantikus varázslós film. Voltak nagyon tetszetős trükkök és olyanok is amelyek csak a kamerának szóltak. A végén nagyon tetszett, ahogy a nyomozó összerakta a dolgokat.

Edward Norton
Paul Giamatti

A film összbevétele 87 892 388 dollár volt (imdb.com).

 

Amikor Uhl nyomozó és az emberei átkutatják Eisenheim műhelyét, a nyomozó felemel egy üveget, amiben sötétvörös folyadék van. Ez ugyanaz az üveg, amit Eisenheim Sophienak adott a „gyilkosság” előtt.

(SódóGA)
 

A szerelmi jelenetnél kerozinos lámpásokat használtak. Mindegyik felvétel végére úgy megtelt a szoba füsttel, hogy alig lehetett látni.

(SódóGA)
 

Eisenheim karaktere Erik Jan Hanussen történetéből merít, aki bűvész (és állítólagos látnok) volt a 20. századi Bécsben, és náci tisztek ölték meg 1933-ban.

(SódóGA)
 

Bár a történet kitalált, néhány valós elemet is felhasználtak. Például Rudolf herceg, a trónörökös esetét, akit 1889-ben holtan találtak 17 éves szeretőjével, Vetsera Máriával együtt a mayerlingi vadászkastélyban. Az eseményre úgy hivatkoznak máig: „a mayerlingi tragédia”. Sok találgatás született a miértekkel és a hogyanokkal kapcsolatban, a királyi család igyekezett röviden lezárni az ügyet, és máig nem ismerjük a pontos részleteket.

(SódóGA)
 

Hogy ne kelljen látványeffektekkel machinálni, hogy hamis illúziót hozzanak létre a filmben, Edward Norton intenzíven gyakorlatozott a brit bűvész, James Freedman és az amerikai Ricky Jay segítségével, hogy hitelesnek látszódjanak a trükkök.

(SódóGA)
 

A narancsfa-trükköt a 19. századi francia bűvész, Houdini tette híressé. Előzőleg egy indiai kéziratban találkozhatunk vele Faux trükkjeként. Egy hasonló mutatványt láthattunk Pinettinél a 18. században, csak citromokkal. Houdini használt elsőként igazi gyümölcsöket.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.