Az ír és az Egy házassági történet után megérkezett a Netflix idei harmadik, egyben utolsó, a magyar mozikban is bemutatott filmje, A két pápa.

Fernando Meirelles rendezésében bemutatott A két pápa Anthony Hopkins ésJonathan Pryce főszereplésével pazar kritikai fogadtatásban részesült, és jelenleg is 87 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon 137 szemlézett cikket követően. 

A valós eseményeket feldolgozó film története szerint a Vatikán falai mögött a konzervatív Benedeknek és a kissé haladóbb szemléletű Ferenc pápának közös nevezőre kell jutnia, hogy biztos útra terelhessék a Katolikus Egyház jövőjét.

 A produkciót Anthony McCarten forgatókönyve alapján Fernando Meirelles rendezte (Isten városa, Az elszánt diplomata), míg a főbb szerepeket Anthony Hopkins, Jonathan Pryce, Juan Minujín, Sidney Cole, Thomas D Williams, Federico Torre és Pablo Trimarchi alakítják. Ha kíváncsi vagy, mely mozikban és mikor nézheted meg a filmet, kattints IDE.

8 érdekesség a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • XVI. Benedek (Anthony Hopkins) közel 600 év után az első olyan pápa, aki visszaadva a tisztségét nyugdíjba vonult.
  • Jonathan Pryce a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon adott interjújában elmondta, hogy aznap, amikor Ferenc pápát megválasztották, az internet tele volt a pápáról készült fotókkal, sokaknak pedig ekkor tűnt fel, mennyire hasonlít rá a színész. Pryce-tól viccesen még a saját fia is azt kérdezte SMS-ben: "Apu, te vagy az új pápa?"
  • A két pápa Anthony McCarten azonos című színművén alapszik.
  • A két pápa Bergoglio kardinális (a későbbi Ferenc pápa) és XVI. Benedek pápa kapcsolatát dolgozza fel.
  • A két pápa forgatása 2017. novemberében kezdődött meg Argentínában. A munkálatok 2019. áprilisában értek véget Rómában.
  • A két pápa világpremierje 2019. augusztus 31-én volt a Telluride Film Festivalon, melyet követően szeptember 9-én a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatták.
  • A filmet hangos kritikai siker övezte a Telluride Film Festivalon. A két pápa jelenleg 91 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2019. november).
  • A két pápa az első filmek egyike (Az ír, Házassági történet), melyet a Netflix a magyarországi mozikban is bemutat.

Hazai premierdátum: 2019.12.13.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: