Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
78

Államérdek (1997)

Absolute Power
Filmadatlap
 
17
Szereplők
6
Vélemények
14
Képek
2
Videók
Államérdek
 
ZeroHero   2019. 10. 01.

Egy ujabb zsenialis remekmu a mestertol, Mr. Clint Eastwodtol, a szokasos kicsit szomorkas, halk, de karcos stilusban. O maga a rendezoje es a foszereploje is a konyvbol keszult filmnek, melyben a foszereplo rosszkor van rossz helyen, aztan persze osszecsapnak a feje felett a hullamok. Egyszeru 10/10, nem is kerdes.

 
JanneAhonen   2017. 08. 01.

Alapból ez egy igen jó film, Clint Eastwood remek színész, akiben ezúttal sem kell csalódnia senkinek, Gene Hackman is jól hozza a szerepét. A történet lezárása egy kicsit hihetetlen számomra, de hát ízlések és pofonok. Több, mint egy egyszermegnézős...


 
Terminátor6   2018. 02. 26.

Eastwood karrierjében a 90-es évek végén jött egy kis leülés.Ennek a folyamatnak tulajdonképpen a legjobban sikerült darabja a 97-es Államérdek. Karakter tekintetében némi változás következett be: itt már elköszönhetünk a kemény Piszkos Harrytől, és teret kap egy kiöregedett, ugyanakkor remekül bölcselkedő Eastwood figura. Clint kezébe vette a rendezést, illetve a főszerepi titulust és összerakott egy egészen jól működő politikai-thrillert. Kitűnő színészek, remek hangulat és érdekes történet. Na de van a filmnek egy kiugró negatívuma: a rendezés. Néhány ponton kicsit unalmassá, és vontatottá válik. Eastwoodtól ez nem annyira megszokott, de nem rontja el a filmet. Érdekes, feszült alkotás, mely nem az akció rajongókat fogja megérinteni, inkább a thriller kedvelőket. Szerethető alkotás, én 75%-ra értékelném.

 
Pappcsino   2016. 12. 09.

Egész jó kis film, szerintem abszolút élvezhető, úgyhogy érdemes megnézni. Mint sok más filmben, ebben is akad olyakor-olykor néhány hiba, de ezt leszámítva rendben van véleményem szerint.

 
RókaÚr   2016. 09. 26.

...azért voltak még itt páran, akik nagyot dobtak, amugy, persze ez is egy szokásos Eastwood mozi, mindenki ellenem, én mindenki ellen....

Clint Eastwood
Ed Harris
Ed Harris
Clint Eastwood

A film összbevétele 50 007 168 dollár volt (imdb.com).

 

A Castle Rock Enterainment stúdió 40. forgalmazott filmje.

(mamiéstöti2)
 

A kórházi jeleneteket a Vészhelyzet helyszínén vették fel.

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.