80% 163 szavazat
Államérdek

Államérdek

Absolute Power
Filmadatlap
11
Vélemények (11)
17
Szereplők (17)
14
Képek (14)
2
Videók (2)
3
Érdekességek (3)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Clint Eastwood
Ed Harris
Ed Harris
Clint Eastwood

FILMINFÓ

Luther Whitney, a betörő, bámulatra méltó mestere a szakmájának. A börtönben letöltött évek után, mielőtt végleg visszavonulna, egy utolsó nagy dobásra készül. A ház, melyet kinéz magának, Amerika egyik leggazdagabb emberének, Walter Sullivannek az otthona. Arra nem számíthatott, hogy a ház hatalmas trezorja valójában egy iroda, melyből egy tükörnek álcázott üvegfalon keresztül a hálószobát lehet szemmel tartani. Még kevésbé sejthette, hogy Christynek viszonya van az Egyesült Államok elnökével, és álmaiban sem juthatott eszébe az a politikai érdekeket szolgáló gyilkosság, melynek akaratán kívül szemtanújává válik. Az ügy nyomozására kirendelt detektív hamar rájön arra, hogy csak… Több

Rendező: Clint Eastwood
Forgatókönyvíró: David Baldacci, William Goldman
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 1997.06.05.
 
2023.11.25 Speedy94

legújabb vélemény

Tökéletes krimi

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Azt hiszem, valahogy így kell működnie egy jóféle kriminek. Feszültséggel teli történet, melyben egy mestertolvaj hallgatni kényszerül azt követően, hogy végignézte az elnök emberei által végrehajtott kivégzést. Súlyos és kissé komor történet, ahol Clint Eastwood ismét antihős, és Gene Hackman ismét rosszfiú. Krimit tekintve nálam etalon.

0
 

Zseniális mozi,egy kifejezetten jó,és hihető történettel,és egy zseniális csavarral a végén.Eastwood rendezte a filmet,és ő is játsza a főszerepet,persze mindkettőt zseniálisan teszi.Gene Hackman és Ed Harris is hihetetlenül jól,magabiztosan hozzák a karakterüket.

1
 
2019.10.01 ZeroHero

Egy ujabb zsenialis remekmu a mestertol, Mr. Clint Eastwodtol, a szokasos kicsit szomorkas, halk, de karcos stilusban. O maga a rendezoje es a foszereploje is a konyvbol keszult filmnek, melyben a foszereplo rosszkor van rossz helyen, aztan persze osszecsapnak a feje felett a hullamok. Egyszeru 10/10, nem is kerdes.

1
 
2022.08.16 JRD

Egyik nagy kedvenc. Nem azért, mert furmányos a sztori, és nem is azért, mert jó... hanem azért, mert Eastwood a főszereplő. Mert Eastwood szerintem egy élő etalon, egy legenda, egy mérföldkő a filmezésben. Minden filmjét szeretem. Persze, lehet most... Több

0
 
2022.08.15 Lóri Ádámcsik

Jó esti mozi

Egy esti akciófilmnek tökéletes. Nagyon jó Clint Eastwood-féle rendezés, jó történet, jó cselekményszál és vonalvezetés. Izgalmas volt, bár a tempója lehetett volna egy árnyalatnyival tempósabb.

0

A film összbevétele 50 007 168 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A Castle Rock Enterainment stúdió 40. forgalmazott filmje.Szerző: mamiéstöti2

#2
 

A kórházi jeleneteket a Vészhelyzet helyszínén vették fel.Szerző: dulkap

#3