Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
79%

Égető bizonyíték (2008)

Burn After Reading
Filmadatlap
 
30
Szereplők
11
Vélemények
55
Képek
1
Videók
 
dailyfilmsan   2018. 11. 04.

legújabb vélemény

0

Ez parádés volt. Nagyon jót szórakoztam rajta az első pillanatától a végéig. Ötletes volt és csavaros. Valamint egy sajátos kritika a titkosszolgálatról és az emberi gyarlóságról. A Coen fivérek egyik gyöngyszeme én csak ajánlani tudom.

 
indingo   2018. 03. 19.

0

Hú, de jó volt! Nagyon stílusos film, remek karakterekkel. Bard Pitt ebben a zizzent fitneszguru szerepben nagyon felüdítő volt. A történet kellemesen zavaros.


 
ArpiHajdu és Réci   2017. 01. 16.

0
"Nyomorultak"

A Coen-fivérekben újfent nem csalódtam, vagy csak egyszerűen nagyon bejön az a fajta szatirikus látásmódjuk, amelyet filmjeikben megfogalmaznak. A film elején eszembe jutott egy olyan gondolat, miszerint sok, apró történetből fog állni a film, amelye... teljes kritika»

 
Deku   2017. 12. 10.

0

Hát mit mondhatnék, megnéztem mert belevágtam de nem dobtam el az agyam tőle. Egy két ilyen film is kell. Nem húzza le az ember kedvét, hanem elszórakoztatja, de később nem feltétlen emlékszel majd egyből a címére.

 
Bazzzsi   2018. 03. 31.

0

Most hogy Frances McDormand Oscart kapott több mindent megnézek Tőle. Ennyit filmben még nem káromkodtak, mint ebben. A története kicsit zavaros az elején, de hamar körvonalazódott.

 
Mr. Zero   2015. 09. 01.

0

Többet vártam tőle. Amikor beharangozták izgalmasnak tűnt. Sajnos a hozzá fűzött reményeimet korántsem váltotta be így ez egy bukta lett. Az érdeklődésem az első fél óra után teljesen elapadt.

 
Akodako   2015. 06. 02.

0

Pörgős, valóban szórakoztató vígjáték, ami végig leköti az embert. Noha a sztori nem túl ötletes, ennek ellenére valóban jól sikerült vígjáték. A szereplők alakítása is meggyőzött. Érdemes megnézni annak, aki egy önfeledt kikapcsolódásra vágyik.

Galéria (55)

Videók (1)

A film összbevétele 163 720 069 dollár volt (imdb.com).

 

Ez volt az első Coen-film A halál keresztútján (vagyis 1990) óta, amelynek nem Roger Deakins volt az operatőre. Deakins A szabadság útjai munkálatai miatt nem tudott közreműködni az Égető bizonyítékban.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A forgatás 2007 augusztusától, 2007 novemberéig tartott 37M $-os költségvetésből.

(dulkap)
 

J.K. Simmons egyszer sem áll fel a film folyamán.

(dulkap)
 

A 2008-as Venice Film Festival nyitófilmje volt.

(dulkap)
 

George Clooney bevallása szerint rengeteget tanul a rendezésről a Coen fivérektől.

(BSzabina)
 

A filmet főleg New York könyékén forgatták, mivel a Coen fivérek szerettek volna a családjukhoz közel maradni, ráadásul George Clooney épp egy másik projekten is dolgozott a környéken.

(BSzabina)
 

George Clooney ötlete volt, hogy az általa alakított karakter aranyláncot hordjon.

(BSzabina)
 

Ethan Coen és Joel Coen, a Nem vénnek való vidék (2007) című film forgatókönyvével párhuzamosan írták az Égető bizonyíték szkriptjét.

(BSzabina)
 

Mary Zophres jelmeztervező szerint Brad Pitten még a legolcsóbb öltöny is jól néz ki. Így az egyik jelenetben, amikor aPitt által alakított Chad egy olcsó öltönyt visel, Zophresnek át kellett szabnia az öltönyt, hogy az rosszul álljon a színésznek, és találnia kellett hozzá egy szörnyű nyakkendőt is.

(BSzabina)