2017.01.16 17:27 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: <100x
0

A Coen-fivérekben újfent nem csalódtam, vagy csak egyszerűen nagyon bejön az a fajta szatirikus látásmódjuk, amelyet filmjeikben megfogalmaznak. A film elején eszembe jutott egy olyan gondolat, miszerint sok, apró történetből fog állni a film, amelyek egy bizonyos pontban találkoznak és akkor együttes erővel szólnak egy nagyot, de ez nem így alakult. Félreértés ne essék, én nem bánom. Az Égető bizonyítékban talán nem is annyira a sztori, hanem sokkal inkább a karakterek, s az általuk produkált szituációk azok, amelyek magukban hordozzák a humorforrást.

Elég csak sorra venni, milyen figurák is vannak a történetben: szinte mindegyik így vagy úgy, de nyomorult, nehéz eldönteni, hogy szánakozzak, vagy megvessem őket. Miből indul ki az egész? Van egy nő, aki nincs megelégedve a testével, de a műtéthez nincs pénze, s ennek következtében belekerül egy nemzetbiztonsági ügybe. Az ő társa a fitnessguru Chad, aki tökéletesen néz ki, de a fejében inkább káposztalé van agy helyet. Ott van Osborne Cox, akit iszákosság miatt elbocsátanak, no meg George Clooney karaktere, aki meglátásom szerint az igazi szerencsétlen figurája ennek az egész történetnek.

S ami a legjobb: itt mindenki hazudik mindenkinek, s mindenki megcsalja a másikat.

Vannak direkt poénok, amelyek nagyon jók, de az igazi sluszpoénok nem szájbarágósak, kicsit az egész mögé kell látni, s ebben a Coenék nagyon jók, ezt ezúttal is bizonyították. Személy szerint nekem az Ó, testvér, merre visz az utad? jobban tetszett, de ez is egy abszolút szórakoztató, ügyesen kitalált film, úgyhogy megérdemli a 4/5-öt.

dráma | krimi | politikai | szatíra | thriller | vígjáték

Linda egy fitneszteremben dolgozik. Már jócskán benne van a korban, ezért plasztikai műtéten gondolkodik. Fiatalabb kollégájának, Chadnek is elmeséli ötletét. Életük teljesen... több»

0