Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
71%

Bőrnyakúak (2005)

Jarhead
Filmadatlap
 
28
Szereplők
9
Vélemények
30
Képek
1
Videók

Galéria (30)

Videók (1)

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 18.

legújabb vélemény

0

Az amcsik imádják magukat,és legyőzhetetlennek hitt hadseregüket reklámozni.Itt Jake Gyllenhaal főszereplésével,az ő szemszögéből kapunk képet az Öböl-háborúról.Érdekes párbeszédek,a nyers valóság néha komikus ábrázolása.Nem túl acélos alkotás.

 
dailyfilmsan   2018. 03. 16.

0

Parádé:D Ha valamid nincs, de másnak igen keres egy indokot a háborúra hogy elvehesd. Ez a film a mondvacsinált indokok filmje és a bohóchadsereg bemutatása. Jake nagyon jól alakít már ezért érdemes megnézni. Na meg persze a magyar érdekeltség Fenyő ... több»

 
Norbert93   2018. 08. 03.

0

Amellett, hogy nagyon vicces, nagyon realisztikus és elgondolkodtató. Ha valamit, akkor ilyen feldolgozását a háborúnak még nem láthattuk. A növekvő feszültség, a semmittevés hosszú és idegőrlő hetei. Már az első néhány percben leszögezi a film, hogy a haditengerészet egy nagy szívás.

 
Curacao86   2016. 09. 11.

0

Megkapjuk a háborúval járó realitást és brutalitást, bár úgy érzem, egyes jelenetek kizárólag összekötő, átívelő és hatásvadász jelleggel vannak a filmben. Ettől függetlenül a színészek hiteles alakítása felől nincs kétség, a hiányosságokat és gyenge... több»

 
kabel   2015. 08. 16.

0

Egy nem várt feldolgozása az amerikai háborúknak Irakban. A komikusság sokszor átcsap börleszkbe és a valóságot pontossággal ábrázoló viccek, pedig inkább szomorúak és sötétek mint vidítóak. A háború céltalansága és gonoszsága itt is megjelenik, igaz... több»

 
vesztingerkitti   2017. 01. 08.

0

Kemény, nyers és szókimondó háborús dráma a kitartásról, hűségről, hazafiságról és mindenek előtt a végsőkig küzdésről. Nagyon érdekes, izgalmas, mindenképp érdemes megnézni.

 
jojojo3   2017. 10. 01.

0

Elsőre megnézve kicsit unalmasnak tartottam, azután elolvastam a könyvet, és rájöttem, hogy ez egy viszonylag jól sikerült adaptáció, mert tényleg a háborúnak azt az arcát mutatja, ami a frontvonal, vagy csatazaj után, illetve előtte történik: semmi.... több»

A film összbevétele 97 076 152 dollár volt (imdb.com).

 

Pár másodperc erejéig láthatunk a filmben egy magyar zászlót.

(wintermat)
 

Jake Gyllenhaal meg volt róla győződve, hogy elszúrta a meghallgatást, mivel hónapokon keresztül nem hallott Sam Mendes felől. Végül hangüzenetet hagyott a rendezőnek, mellyel eldöntötte a kérdést.

(SódóGA)
 

A Bőrnyakúakat 35 mm-es filmre forgatták. Walter Murch a Final Cut Pro nevű vágó programot használta.

(SódóGA)
 

A forgatás idején Peter Sarsgaard még nem volt Jake Gyllenhaal sógora. Sarsgaard 2002-ben kezdett randevúzni Jake testvérével, Maggie Gyllenhaallal. 2006-ban jegyezték el egymást, 2009-ben pedig összeházasodtak.

(SódóGA)
 

A film forgatása 5 hónapig, vagyis épp annyi ideig tartott, amennyit a katonák a forgatókönyv szerint a sivatagban töltöttek.

(SódóGA)