Játssz egy LG 32LJ500V TV-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! Login  
83

A túlélő (2013)

Lone Survivor
 
32
29
13
18

Vélemények

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
dulkap   2015. 01. 21.

Igen a harci jeleneteknél érezhetőek a túlzások, de a film összességében ettől egy jó kis akciómozi. Annyi ilyen túlzás van a mai filmekben, hogy általában mosolygok csak rajtuk, max levonok egy kicsit az értékelésből. De ezektől függetlenül tetszett a film, a kaszkadőrök munkája meg külön kiemelendő.

 
hsanya182   2015. 05. 06.

Nagyoon jóó és nagyon átjött a film. Rendezése realisztikus, főleg aki szereti az akciófilmeket, annak ez az alkotás kötelező biztosan! Jók a karakterek, izgalmasak a beszélgetések, jó a feszültség teremtése és szuper az akció része.

Megtörtént eseményt dolgoz fel, "aki veszélyes helyre megy, nem biztos hogy hazajön"...


 
Filmelemző   2018. 04. 20.

A film valós eseményeket dolgoz fel: 2005 júniusában, Afganisztán hegyei közt 19 amerikai katona (SEAL és tengerészgyalogos) esett el egy rosszul sikerült akcióban. A film jól visszaadja az egyetlen túlélő kálváriáját és egy helybéli segítségével történő, csodával határos megmenekülését. Izgalmas a sztori, jó a rendezés és jól hozzák karaktereiket a főszereplők is, különösen Mark Wahlberg. Tetszett, hogy a film elején többször felbukkan az igazi Luttrell (maga a valódi túlélő). Izgalmas, hiteles benyomást keltő film. Értékelés: 8,5 / 10 pont.

 
Deku   2017. 07. 25.

Mark Wahlberg nagy meglepetés volt, hogy ő ilyen filmekben is kiválóan tud játszani. Kellemes hangulata volt ennek a filmnek és ez végig vezethető volt az első perctől az utolsóig. Szerettem.

 
Gábor Rózsa   2017. 10. 03.

Fphuuu... ha jókor nézed meg ez a film nagyon betud találni. Én jókor néztem meg és végig izgultam az egészet. Hihetetlen kemény helyzetet ábrázol elénk.

Ben Foster
Mark Wahlberg
Taylor Kitsch
Eric Bana
Taylor Kitsch
Mark Wahlberg
Ben Foster
Emile Hirsch
Emile Hirsch
Mark Wahlberg
Taylor Kitsch
Taylor Kitsch
Taylor Kitsch
Taylor Kitsch
Mark Wahlberg
Emile Hirsch
Mark Wahlberg
Emile Hirsch
Ben Foster
Taylor Kitsch
Emile Hirsch
 

A túlélő cimű film egyik érdekessége, hogy a film történetének valódi alakja vagyis az igazi túlélő, az 1975-ös születésű, 196 centis Marcus Luttrell felbukkan a film első fél órájában többször is. Hol az akció megbeszélésénél mutatják a katonák közt, az eligazitáson, hol a szabadidejüket töltő Seals csapatban ücsörög barakkjuk előtt. A filmben Mark Wahlberg alakítja.

(Filmelemző )
 

Mark Wahlberg elégedett volt a kész filmel.

(Hetedik )
 

A veszélyesebb jeleneteket kaszkadőrökkel oldották meg.

(Hetedik )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.