Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
69%

Hazárdjáték (2014)

The Gambler
Filmadatlap
 
31
Szereplők
10
Vélemények
22
Képek
21
Videók

Galéria (22)

Videók (21)

 
Scriptor   2020. 08. 31.

legújabb vélemény

1
A szerencsejáték-függés vagány kivitelű szatírája

A Gambler egy vagány alkotás, mely majdnem 50 éves előzményeket tudhat magáénak (az 1974-es változatban még James Caan játssza a főszerepet). Az új verzió fő karaktere Jim Bennett (Mark Walberg) neves egyetemi tanár, miközben a másik, titkos életében szerencsejáték-függő és tartozásokat felhalmozó, egyre lejjebb csúszó alak. Amikor már több maffiának is tartozik, komoly veszélybe kerül élete. Nem tud segíteni rajta sem anyja, Roberta (Jessica Lang), sem tanítványából lett barátnője, Amy (Brie Larson). Végül saját tervet eszel ki, hogy ki tudja fizetni az őt fenyegető bűnözőket és közben mindent egy lapra tesz fel. A Gambler egy szatírikus, gúnyos és vagány alkotás, mely érthetővé teszi a szerencsejáték-függés működési mechanizmusát. Mark Wahlberg zseniálisan alakítja az önpusztító, életunt értelmiségit, akinek játék-szenvedélye egyben végzete is (majdnem). Kiemelkedő még John Goodman alakitása, a rendezés és a cselekmény tempója is. Ajánani tudom a jó sztorik kedvelőinek, a hasonló problémákkal küzdőknek és a kártyamániásoknak. Értékelésem: 80%

 
hsanya182   2015. 05. 15.

1

A film inkább egy dráma! Egy egyetemi tanár szánalmas élete... Nekem Mark Wahlberg szinészi játéka teccik. Vannak nagyon jó filozófikus, tanulságos mondatai a filmben. És a film végén egy pozitív jellemfejlődés bearanyozza azért... Egy laza egyszernézős hétvégi unatkozós filmnek megéri ;) :)

 
Orosz István   2016. 05. 27.

0

Nekem tetszett van benne tanulság van mondani valója, amit nem írok le mert mindenkinek magának kell rájönnie. Ez szerintem érdemes megnézni gazdagabb lesz tőle az ember.

 
Szilonka   2017. 10. 19.

0

Mark Wahlberget bírom, de ez a film nem nyerte el a tetszésemet. Elég lassan építkezik, úgy várja már az ember, hogy történjen valami, majd a közepén ráébred, hogy csak ennyi a sztori.

 
Attila G.   2019. 04. 14.

0
Mi a tanulság? (Különös ráébredések)

Őszintén szólva ez a film kissé össze zavart. Több okból is. Mark Wahlberg-et azóta utálom, amióta a Sivatagi cápákban című filmben először megláttam - illetve elvileg utálom. Pedig amúgy a Sivatagi cápákat zseniális filmnek tartom, vagy tartottam. ... teljes kritika»

 
macskulare   2015. 06. 11.

0

Kicsit több mint egy hazárdjátékos krimi film! Egy tipikus amerikai elveszett szerencsejátékos tanárként indul a filmbeli főhősünk, aki nem tud nemet mondani a játékszenvedélyének. Nem nagyon teccett...De pozitív csalódás lesz a filmből, felemeli a f... több»

 
Skarsh   2015. 06. 09.

0

Mark Wahlberg egész sok filmben szerepel mostanában. Szerintem ez nem véletlen, jól csinálja, amit csinál! Remekül hozza a kiábrándult egyetemi tanár szerepét, aki bánatában és a könnyű pénz reményében elkezd szerencsejátékkal és fogadással foglalkoz... több»

A film összbevétele 39 280 992 dollár volt (imdb.com).

 

39,3 millió dollár bevételt hozott a film.

(LionelMessi10)
 

A film költségvetése 25-31 millió dollár között van.

(LionelMessi10)