Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
74%

Amerikai botrány (2013)

American Hustle
Filmadatlap
 
29
Szereplők
39
Vélemények
19
Képek
4
Videók

Galéria (19)

Jeremy Renner
Christian Bale
Jennifer Lawrence
Christian Bale
Jennifer Lawrence
Christian Bale
Amy Adams
Bradley Cooper
Bradley Cooper
Amy Adams
Amy Adams
Christian Bale
Christian Bale
Amy Adams
Amy Adams
Bradley Cooper
Christian Bale
Amy Adams
Jennifer Lawrence
Jeremy Renner
Bradley Cooper
Christian Bale
Amy Adams
Christian Bale
Amy Adams

Videók (4)

 
HercegPeter   2019. 03. 07.

legújabb vélemény

0

Ez egy olyan film, ahol inkább a párbeszédekre építenek mintsem a történetre, de ezt nem úgy értem, hogy utóbbival bármi gond is lenne. Kapunk egy igazi sztárparádét, de az összkép valahogy mégsem az igazi. Bőven a feledhető kategóriába tartozik, pe... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 11. 05.

0
FBI akció szerelemmel fűszerezve

Ahogy oly sok rendezőnek megvannak a maga, ezer közül is felismerhető stílusjegyei (példának okáért csak egy nevet, Quentin Tarantino-t említeném), úgy David O. Russell is szépen lassan eljut odáig, hogy filmjeinek hangulatát egy elképesztő egyediség... teljes kritika»

 
dulkap   2015. 07. 05.

0

A film erőtlenül próbálja felvenni a 70-es évek hangulatát, időnként Nagymenők utánérzéssel (vacsora jelenet), de a kanyarban sincs ahhoz a filmhez semmilyen szempontból. A zenék jók benne, de 80%-ban szerintem nem illetek az adott jelenetekhez. Alul... több»

 
hsanya182   2015. 10. 27.

1

Nagymenő szélhámosokról szól, akik pénzért átvernek bárkit, egyben társadalomkritika is! Nem túl lényegretörő, sok részletbe belemegy így elég hosszúra sikerült és igazán unalmassá vált, pedig összességében tűrhető lett volna! Egyszer túl lehet élni...

 
Bazzzsi   2017. 11. 20.

0

Megint egy meghökkentő Christian Bale átalakulást láthattunk, talán ez volt a legizgalmasabb a filmben. A történetében sok meghökkentő nincs, nem hogy botrány.

 
Zsceeeka   2018. 03. 31.

0

Nem volt rossz film, lehetett rajta hüledezni és nevetni is, az alakítások a jobbnál jobb színészek révén rendben voltak, de azért nem gondolom, hogy a legjobb filmek egyike lenne, egyszer érdemes látni.

 
szabomarc   2019. 01. 07.

0

Egy szórakoztató történet, kifogástalan szereposztással. Nekem nagyon tetszett, bár az idő múlásával már egy konkrét jelenetre sem emlékszem, az élmény viszont maradandó volt.

A film összbevétele 251 171 807 dollár volt (imdb.com).

 

Christian Bale és Jennifer Lawrence veszekedős jelenete végig improvizáció volt.

(mamiéstöti2)
 

Amy Adams ruháit korabeli, neves divattervezők kollekcióiból válogatták ki, hogy hűek legyenek a kor stílusához.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film alaptörténetét képező botrányból már sokan szerettek volna filmet készíteni, többek között a francia Louis Malle, aki Dan Aykroyd-ot és John Belushi-t képzelte el a főszerepben. A film elkészítését épp Belushi korai halála hiúsította meg.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A rendező azt kérte a jelmez-, és díszlettervezőktől, hogy használják fel a '70-es évekre olyannyira jellemző stílust és hangulatot és teremtsenek ezzel egy színpompás világot a filmhez.

(ArpiHajdu és Réci)
 

David O. Russell-lel szeretnek együtt dolgozni a színészek, mivel nem ragaszkodik a forgatókönyvhöz, engedi őket improvizálni, valamint a forgatáson egészen közel van a színészekhez, nem kamerákon keresztül figyeli az eseményeket, hanem valóban szerves részese a film elkészülésének.

(ArpiHajdu és Réci)