Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
74
Filmadatlap
 
29
Szereplők
40
Vélemények
19
Képek
13
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2016. 11. 05.
FBI akció szerelemmel fűszerezve

Ahogy oly sok rendezőnek megvannak a maga, ezer közül is felismerhető stílusjegyei (példának okáért csak egy nevet, Quentin Tarantino-t említeném), úgy David O. Russell is szépen lassan eljut odáig, hogy filmjeinek hangulatát egy elképesztő egyediség lengi be. Az Amerikai botrány ennek a jellemfejlődésnek az egyik újabb, fontos állomása, amelyben O. Russell egy egészen különleges világot alkotott. A rendező gyakorta él azzal a fogással, hogy vesz egy igaz alapsztorit, amelyet "felturbóz" egy kicsit (vagy nem is kicsit) és ebből a masszából lesz egy izgalmas hollywood-i történet igazi akciókkal, csavarokkal, hús-vér karakterekkel. Az Amerikai botrányban is ez történik, egy a valóságban is me... több»

 
dulkap   2015. 07. 05.

A film erőtlenül próbálja felvenni a 70-es évek hangulatát, időnként Nagymenők utánérzéssel (vacsora jelenet), de a kanyarban sincs ahhoz a filmhez semmilyen szempontból. A zenék jók benne, de 80%-ban szerintem nem illetek az adott jelenetekhez. Alulról megkarcolja a közepes szintet. Igazából nem is tudom miért, de talán mert az utolsó 45 percben történik valami nem csak unalmas dumálás és Robert De Niro. AZ utóbbi időben általában mellé lő a szerepeivel, de a Vérmesék-ben és itt is bizonyítja, hogy ha gengszterről van szó, nincs nála hitelesebb.


 
hsanya182   2015. 10. 27.

Nagymenő szélhámosokról szól, akik pénzért átvernek bárkit, egyben társadalomkritika is! Nem túl lényegretörő, sok részletbe belemegy így elég hosszúra sikerült és igazán unalmassá vált, pedig összességében tűrhető lett volna! Egyszer túl lehet élni...

 
HercegPeter   2019. 03. 07.

Ez egy olyan film, ahol inkább a párbeszédekre építenek mintsem a történetre, de ezt nem úgy értem, hogy utóbbival bármi gond is lenne. Kapunk egy igazi sztárparádét, de az összkép valahogy mégsem az igazi. Bőven a feledhető kategóriába tartozik, pedig ezt De Niro filmjeiről ritkán lehet elmondani. A jelmezek is inkább nevetségesek. Nem az ugrott be róluk, hogy "húúú de retró, tiszta '70-es évek". Az viszont kétségtelen, hogy Christian Bale az álcázás nagymestere. Ezúttal is sikerült teljesen átalakulnia. Összefoglalva annyi: jó sztori, nagy színészek ennek ellenére egy közepes alkotás. Jobbat vártam.

 
Bazzzsi   2017. 11. 20.

Megint egy meghökkentő Christian Bale átalakulást láthattunk, talán ez volt a legizgalmasabb a filmben. A történetében sok meghökkentő nincs, nem hogy botrány.

Jeremy Renner
Christian Bale
Jennifer Lawrence
Christian Bale
Jennifer Lawrence
Christian Bale
Amy Adams
Bradley Cooper
Bradley Cooper
Amy Adams
Amy Adams
Christian Bale
Christian Bale
Amy Adams
Amy Adams
Bradley Cooper
Christian Bale
Amy Adams
Jennifer Lawrence
Jeremy Renner
Bradley Cooper
Christian Bale
Amy Adams
Christian Bale
Amy Adams

A film összbevétele 251 171 807 dollár volt (imdb.com).

 

Christian Bale és Jennifer Lawrence veszekedős jelenete végig improvizáció volt.

(mamiéstöti2)
 

Amy Adams ruháit korabeli, neves divattervezők kollekcióiból válogatták ki, hogy hűek legyenek a kor stílusához.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film alaptörténetét képező botrányból már sokan szerettek volna filmet készíteni, többek között a francia Louis Malle, aki Dan Aykroyd-ot és John Belushi-t képzelte el a főszerepben. A film elkészítését épp Belushi korai halála hiúsította meg.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.