Játssz karácsonyi ajándékcsomagért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
73

Amerikai botrány

(American Hustle)
 
hsanya182  2015. 10. 27.

Nagymenő szélhámosokról szól, akik pénzért átvernek bárkit, egyben társadalomkritika is! Nem túl lényegretörő, sok részletbe belemegy így elég hosszúra sikerült és igazán unalmassá vált, pedig összességében tűrhető lett volna! Egyszer túl lehet élni...

 
dulkap  2015. 07. 05.

A film erőtlenül próbálja felvenni a 70-es évek hangulatát, időnként Nagymenők utánérzéssel (vacsora jelenet), de a kanyarban sincs ahhoz a filmhez semmilyen szempontból. A zenék jók benne, de 80%-ban szerintem nem illetek az adott jelenetekhez. Alulról megkarcolja a közepes szintet. Igazából nem is tudom miért, de talán mert az utolsó 45 percben történik valami nem csak unalmas dumálás és Robert De Niro. AZ utóbbi időben általában mellé lő a szerepeivel, de a Vérmesék-ben és itt is bizonyítja, hogy ha gengszterről van szó, nincs nála hitelesebb.

 
ArpiHajdu és Réci  2016. 11. 05.

Ahogy oly sok rendezőnek megvannak a maga, ezer közül is felismerhető stílusjegyei (példának okáért csak egy nevet, Quentin Tarantino-t említeném), úgy David O. Russell is szépen lassan eljut odáig, hogy filmjeinek hangulatát egy elképesztő egyediség lengi be. Az Amerikai botrány ennek a jellemfejlődésnek az egyik újabb, fontos állomása, amelyben O. Russell egy egészen különleges világot alkotott. A rendező gyakorta él azzal a fogással, hogy vesz egy igaz alapsztorit, amelyet "felturbóz" egy kicsit (vagy nem is kicsit) és ebből a masszából lesz egy izgalmas hollywood-i történet igazi akciókkal, csavarokkal, hús-vér karakterekkel. Az Amerikai botrányban is ez történik, egy a valóságban is megtörtént FBI akció köré felépítenek egy szerelmi három (vagyis tulajdonképpen négyszöget), így az akció valójában csak a hátterét képezi a történetnek, a főszerep egyértelműen a karakteréké lesz. Ehhez persze az sem utolsó szempont, hogy milyen színészeket választanak. David O. Russell pedig ügyesen használja azt, ami egyszer már bevált (így újra összehozta korábbi filmjei szereplőgárdáját, ami ebben a filmben még nem zavaró, a Joy-ban már egy kicsit igen). Jennifer Lawrence nagyon jól hozza a buta libát, Amy Adams a fifikás feltörekvő nőt, Bradley Cooper a lecsúszott és magányos nyomozót és persze Christian Bale a bűnözőből lett hőst. A kosztümök és a díszlet hűen tükrözik a '70-es évek világát, amelyet a zene csak még inkább kiegészít, az akciójelenetek kellően izgalmasak, a mellékszereplők a helyükön vannak. Összességében tehát egy jó kis david O. russell-es film, hajrá David, csak így tovább.

 
Bazzzsi  2017. 11. 20.

Megint egy meghökkentő Christian Bale átalakulást láthattunk, talán ez volt a legizgalmasabb a filmben. A történetében sok meghökkentő nincs, nem hogy botrány.

 
hejnekem  2015. 05. 11.

Remek szereplők jellemzik, de a látványvilága kicsit zavaros, néhol van pár szokatlan választás a dizájnban. A filmet egyben tartja a színészek kitűnő teljesítménye annak ellenére, hogy a történet kicsit kanyargós, nehezen lehet követni. Ha kibírjuk addig a részig, amíg megértjük hogy egész hova tart, akkor megéri megnézni.

Jeremy Renner
Christian Bale
Jennifer Lawrence
Christian Bale
Jennifer Lawrence
Christian Bale
Amy Adams
Bradley Cooper
Bradley Cooper
Amy Adams
Amy Adams
Christian Bale
Christian Bale
Amy Adams
Amy Adams
Bradley Cooper
Christian Bale
Amy Adams
Jennifer Lawrence
Jeremy Renner
Bradley Cooper
Christian Bale
Amy Adams
Christian Bale
Amy Adams
 

Christian Bale és Jennifer Lawrence veszekedős jelenete végig improvizáció volt.

(mamiéstöti2)
 

Amy Adams ruháit korabeli, neves divattervezők kollekcióiból válogatták ki, hogy hűek legyenek a kor stílusához.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film alaptörténetét képező botrányból már sokan szerettek volna filmet készíteni, többek között a francia Louis Malle, aki Dan Aykroyd-ot és John Belushi-t képzelte el a főszerepben. A film elkészítését épp Belushi korai halála hiúsította meg.

(ArpiHajdu és Réci)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.