Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
82

Az ember, aki ott se volt (2001)

The Man Who Wasn't There
Filmadatlap
 
31
Szereplők
5
Vélemények
8
Képek
1
Videók
 
Berto49   2017. 09. 08.

legújabb vélemény

A Coen testvérek 2001-es remek noir-ja. Most, hogy másodjára megnéztem, sokkal többre értékeltem. Tudom például., hogy a női főszerepet Mrs. Coen (Frances McDormand) alakította, aki a Fargoban nyújtott utánozhatatlan alakítást. Láttam már néhány Billy Bob Thorton -filmet is, amelyekből kimagaslik a „Szörnyek keringője”, meg az a sok noir, melyekből a stílusjegyek és a figurák ebben a filmben visszaköszönnek. Benedek Miklós szinkronja csúcsteljesítmény! Az operatőr munkáját a Bizottság nem véletlenül jutalmazta. Egyetlen sajátossága, amely szándékos, hozzátartozik a film lényegéhez, a vontatottság, ez okozza azt, hogy nem mostanában nézném meg harmadik alkalommal, de biztos, hogy sor kerül majd rá.

 
film_n   2015. 02. 20.

Ez egy tipikus Coen film, aki nem szereti a stílusukat az ezt sem fogja. A film egyik erőssége a képi világa, melyet Roger Deakins fantasztikus kamerakezelésének köszönhetünk. Mindnek egyes pillanatkép egy tökéletes fotó: fényelésében és kompozíciójában erősen tudatos. A hangulat nyomasztó, a végén pedig nincs csattanó, de ennek így is kell lennie, így teremtődik meg a film egésze, s az az atmoszféra amely annyira jellemzi Coen fivéreket.


 
BuBu   2015. 06. 30.

Nekem ez a film nagyon bejött.Ízig vérig Coen film. Nagyon tetszett Billy Bob Thornton játéka is, nagy színész ez a pasas is.A mellékszereplők is kitettek magukért. Az operatőri munka tökéletes, a hangulat elég melankolikus, de ez adja vissza a film sztoriját ahogy megyünk lassan előre a történetben. Tetszett az is hogy fekete-fehér, így még jobban átjött a 40-es évek hangulata.

 
JamesBont   2015. 02. 25.

Kiváló film, a Coen testvérek itt is, mint mindig, hozzák a tőlük megszokott rendkívüli precizitást, szakértelmet és éleslátást, ami olyan egyedivé teszi a filmjeiket, és ami annyira tökéletesen meg tudja alapozni a hangulatot, hogy az embert teljesen magával ragadja az egész, egyszerűen beszippantja.

 
Toncsi   2014. 11. 10.

Kiválóan meg lett teremtve a filmben az atmoszféra, és a színészek is kimagaslóan játszottak. A film minden perce rendkívül élvezetes, valaki, aki igazán szereti a mozit, nem találhat semmi kivetnivalót ebben az alkotásban. Nagyszerű.

Billy Bob Thornton
Jon Polito
Billy Bob Thornton
Scarlett Johansson
Tony Shalhoub
Billy Bob Thornton
Frances McDormand
Billy Bob Thornton
Michael Badalucco
James Gandolfini
Frances McDormand

A film összbevétele 7 494 849 dollár volt (imdb.com).

 

Jennifer Jason Leigh szinkronizálta a síró rab látogatójának mormogását.

(kázsé)
 

Billy Bob Thornton még azelőtt beleegyezett a film elkészítésébe, mielőtt látta volna a forgatókönyvet.

(kázsé)
 

A rendezők A nagy ugrás c. film forgatása közben álltak elő a film ötletével.

(kázsé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.