Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
61
Filmadatlap
 
27
Szereplők
10
Vélemények
29
Képek
4
Videók
 
Berto49   2017. 05. 08.

Kár, hogy Ewan McGregor rendezői munkásságát Philip Roth Pulitzer-díjas könyvével kezdte, mert ez a debütálás nem sok jót ígér. A könyv ha csak nyomokban is hasonlít a filmhez, nálam egész biztosan nem kerül az olvasmányaim közé. Egyre inkább kezdem azt hinni, hogy a különböző díjakkal kitüntetett művészeti alkotások nem felelnek meg az én ízlésemnek. Adott egy minden ízében kiagyalt történet, melodrámává alakítva. A kiagyaltság ott kezdődik, hogy egy ragyogó emberpárnak (szépségkirálynő anya, akinek mentális bajai vannak, csak ezt ügyesen titkolja, valamint egy mintaszerű férj és családapa) hogyan születhet - olyan nevelés és anyagi körülmények mellett - ilyen többszörös gyilkossá váló elfajzott utódja. Nem vagyok szülő, lehet(?), hogy apaként másként érezném, de egy ilyen eszement lényt nem tudnék lányomként szeretni. Arra gondolok, hogy a génjeiben örökölte az anyja mentális zavarát, mert ilyen tettekre másként nem lett volna képes. Valami jót is írjak: Jennifer Connellyn nem fog az idő, továbbra is olyan gyönyörű, mint 14 évvel ezelőtt, a „Ház a ködben” című remekműben. Ennyi a pozitívum. Ewan McGregor jól rendezte önmagát, bár a játszott figurával nem tudok azonosulni. Dakota Fanning viszont kár hogy felnőtt, mert gyerekszínészként ragyogó volt, ebben a darabban pedig a legutálnivalóbb szerepet kapta, javára írható, hogy fizikai megjelenése szinte predesztinálta is erre. Kislánykori dadogásával majdnem kiűzött a moziból, csak a sor közepén ültem. Sajnos ezt a filmet is szinkronizálva adták, tudom, hogy nálunk sokkal több nézőre van esélye az „mb.” filmeknek, de néha nem ártana egy-egy feliratos filmet is bemutatni.

 
Bazzzsi   2017. 10. 23.

Nagyobb volt a füstje mint a lángja. A második felénél már nem tudtam figyelni és inkább kicsi takarítottam. Valahogy teljesen elkanyarodtak az eredeti koncepciótól és a rendezéssel is voltak bajok.


 
hsanya182   2017. 12. 20.

Egy tökéletes család tökéletlen élete. Személyiségzavaros szülők, pszichoterápiára járatják lányukat mert nem értik miért dadog, nem tudják hogy miattuk van minden. Elmebeteg emberek elvesznek a civilizációnk viharában, azt hiszik a hírnév a minden. A lányuk meg embereket robbantgat, mellette pedig maszkot visel hogy ne okozzon kárt a víznek meg a levegőnek, wtf. Lassú családi TV film szép zenékkel, igényes vágásokkal, dráma kedvelőknek ajánlom, a keserű beteg múltról...megérte

 
indingo   2017. 10. 01.

Sokkal jobb filmre számítottam az előzetes alapján, szerencsére nem moziban néztem meg. Mintha nem is arról szól volna aminek be lett harangozva. Amíg el nem tűnt a lány addig elment, utána nem tetszett.

 
Zénó   2017. 06. 01.

Na igen, a film vége felé arról papol a kiscsaj, hogy azért van kendő az arca előtt, hogy óvja az élőlényeket, óvatosan kell lépnie, mert nem pusztíthat el élőlényt, a falon valami humbug arról, hogy "Tartózkodom minden élőlény elpusztításától..." közben meg bombát készít, robbantgat... hogy is van ez???

Ewan McGregor
Dakota Fanning
Jennifer Connelly
Hannah Nordberg
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Uzo Aduba
Ewan McGregor
Valorie Curry
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Jennifer Connelly
Ewan McGregor
Molly Parker
Dakota Fanning
Ewan McGregor
Jennifer Connelly
Dakota Fanning
Ewan McGregor
Jennifer Connelly
Jennifer Connelly
Jennifer Connelly
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Jennifer Connelly
Ewan McGregor
Peter Riegert
Uzo Aduba
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Dakota Fanning
Jennifer Connelly
Ewan McGregor
Jennifer Connelly
David Strathairn
Valorie Curry
Ewan McGregor
 
Philip Roth Amerikai pasztorálja legalább oly pontosan és brutálisan tárja fel a hamis illúziók mögött rejlő bomlást, mintha egy szépségkirálynő boncolását néznénk végig. Ewan McGregor pedig pont egy olyan sablont húz a film képi világára, amelytől Roth szövege végig megpróbált megszabadulni. több»
 
Az American Pastoral végeredményben szerintem így sem lett olyan vészes, mint amilyennek például a külföldi fogadtatása lefesti, hiszen bár keltsen olyan benyomást, mintha csak árnyéka lenne a műnek, amelyből a stáb dolgozott, ebben az árnyékban is találhatunk kedvünkre valót.

7/10 több»
 
Úgy gondolom, az Amerikai pasztorálban minden megvan; arra született, hogy klasszikussá váljon. Nem csak Ewan McGregor eddigi legjobb filmje, hanem a téma legjobbja, és számomra az év eddig legkiemelkedőbb filmje. 9,5/10 több»
 

Philip Roth regényeiből már több ízben készült film, így 2003-ban a Szégyenfolt, 2008-ban az Elégia, 2014-ben Az utolsó felvonás, 2016-ban pedig az Amerikai pasztorál és az Indignation.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Az eredeti tervek szerint Paul Bettany alakította volna Swedee-t, Jennifer Connelly a feleségét és Evan Rachel Wood a lányukat. 2004-ben azonban a projekt zsákutcába jutott, ezért mind kiszálltak. Tíz évvel később Connelly visszatért, de a már említett karaktereket Ewan McGregor és Dakota Fanning vették át.

(hp )
 

Ewan McGregor a forgatás alatt Ray Liotta filmjeinek részleteit hallgatta, hogy minél jobban elsajátíthassa színésztársától a New Jersey-i akcentust.

(hp )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.