Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
60%

Amerikai pasztorál (2016)

American Pastoral
Filmadatlap
 
28
Szereplők
11
Vélemények
29
Képek
4
Videók
 
diumiu   2020. 02. 22.

legújabb vélemény

0

Amikor megtudtam, hogy Ewan McGregor rendezni fog izgatottan vártam a végeredményt. Csak az a baj, hogy ez számomra nem olyan végeredmény lett, mint amire vártam... Pedig a történet izgalmas, a szereplők, a helyszínek és a stílus is nagyon jól el let... több»

 
Berto49   2017. 05. 08.

1
A szülő mindig szereti a gyerekét?

Kár, hogy Ewan McGregor rendezői munkásságát Philip Roth Pulitzer-díjas könyvével kezdte, mert ez a debütálás nem sok jót ígér. A könyv ha csak nyomokban is hasonlít a filmhez, nálam egész biztosan nem kerül az olvasmányaim közé. Egyre inkább kezdem ... teljes kritika»


 
Bazzzsi   2017. 10. 23.

1

Nagyobb volt a füstje mint a lángja. A második felénél már nem tudtam figyelni és inkább kicsi takarítottam. Valahogy teljesen elkanyarodtak az eredeti koncepciótól és a rendezéssel is voltak bajok.

 
indingo   2017. 10. 01.

0

Sokkal jobb filmre számítottam az előzetes alapján, szerencsére nem moziban néztem meg. Mintha nem is arról szól volna aminek be lett harangozva. Amíg el nem tűnt a lány addig elment, utána nem tetszett.

 
hsanya182   2017. 12. 20.

1

Egy tökéletes család tökéletlen élete. Személyiségzavaros szülők, pszichoterápiára járatják lányukat mert nem értik miért dadog, nem tudják hogy miattuk van minden. Elmebeteg emberek elvesznek a civilizációnk viharában, azt hiszik a hírnév a minden. ... több»

 
Zénó   2017. 06. 01.

1

Na igen, a film vége felé arról papol a kiscsaj, hogy azért van kendő az arca előtt, hogy óvja az élőlényeket, óvatosan kell lépnie, mert nem pusztíthat el élőlényt, a falon valami humbug arról, hogy "Tartózkodom minden élőlény elpusztításától..." közben meg bombát készít, robbantgat... hogy is van ez???

 
BoBamburg   2017. 11. 29.

0

Mielött megnéztem nem olvastam a könyvet, így nem tudom ahhoz hasonlítani, illetve a trailert se láttam, úgyhogy úgy ültem neki, hogy nem is igazán tudtam mi lesz ez, de úgy votlam vele, hogy Ewan Mcgregor az Ewan Mcgregor. És nem is csalódtam, telje... több»

Galéria (29)

Ewan McGregor
Dakota Fanning
Jennifer Connelly
Hannah Nordberg
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Uzo Aduba
Ewan McGregor
Valorie Curry
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Jennifer Connelly
Ewan McGregor
Molly Parker
Dakota Fanning
Ewan McGregor
Jennifer Connelly
Dakota Fanning
Ewan McGregor
Jennifer Connelly
Jennifer Connelly
Jennifer Connelly
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Jennifer Connelly
Ewan McGregor
Peter Riegert
Uzo Aduba
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Dakota Fanning
Jennifer Connelly
Ewan McGregor
Jennifer Connelly
David Strathairn
Valorie Curry
Ewan McGregor

Videók (4)

A film összbevétele 2 063 436 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 7 240 373 forintot termelt. A hazai mozik összesen 5 202 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Philip Roth regényeiből már több ízben készült film, így 2003-ban a Szégyenfolt, 2008-ban az Elégia, 2014-ben Az utolsó felvonás, 2016-ban pedig az Amerikai pasztorál és az Indignation.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az eredeti tervek szerint Paul Bettany alakította volna Swedee-t, Jennifer Connelly a feleségét és Evan Rachel Wood a lányukat. 2004-ben azonban a projekt zsákutcába jutott, ezért mind kiszálltak. Tíz évvel később Connelly visszatért, de a már említett karaktereket Ewan McGregor és Dakota Fanning vették át.

(hp)
 

Ewan McGregor a forgatás alatt Ray Liotta filmjeinek részleteit hallgatta, hogy minél jobban elsajátíthassa színésztársától a New Jersey-i akcentust.

(hp)
 

A filmet az eredeti tervek szerint Phillip Noyce rendezte volna.

(hp)
 

A film világpremierje 2016. szeptember 9-én volt a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon.

(hp)
 

Az Amerikai pasztorál forgatási munkálatai 2015. szeptember 21-én kezdődtek meg Harmonyban, Pennsylvania államban.

(hp)
 

Az Amerikai pasztorált meglehetősen negatívan fogadták a kritikusok. A RottenTomatoes-on jelenleg mindössze 23 százalékon áll 101 szemlézett írást követően (2017. március).

(hp)
 

Jennifer Connelly meztelen jelenetéhez a színésznővel hosszú évek óta sminkesként dolgozó Judy Chin tervezett szeméremparókát.

(hp)
 

A forgatókönyv már 2006-ban elkészült, de a megvalósítás tíz évet váratott magára.

(ps)
 

A film Philip Roth azonos című regénye alapján készült, amely 1998-ban elnyerte a Pulitzer díjat.

(ps)
 
Philip Roth Amerikai pasztorálja legalább oly pontosan és brutálisan tárja fel a hamis illúziók mögött rejlő bomlást, mintha egy szépségkirálynő boncolását néznénk végig. Ewan McGregor pedig pont egy olyan sablont húz a film képi világára, amelytől Roth szövege végig megpróbált megszabadulni. több»
 
Az American Pastoral végeredményben szerintem így sem lett olyan vészes, mint amilyennek például a külföldi fogadtatása lefesti, hiszen bár keltsen olyan benyomást, mintha csak árnyéka lenne a műnek, amelyből a stáb dolgozott, ebben az árnyékban is találhatunk kedvünkre valót.

7/10 több»
 
Úgy gondolom, az Amerikai pasztorálban minden megvan; arra született, hogy klasszikussá váljon. Nem csak Ewan McGregor eddigi legjobb filmje, hanem a téma legjobbja, és számomra az év eddig legkiemelkedőbb filmje. 9,5/10 több»