Játssz egy Xiaomi Note-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
64

Amerikai pasztorál

(American Pastoral)
 
indingo  2017. 10. 01. 12:00

Sokkal jobb filmre számítottam az előzetes alapján, szerencsére nem moziban néztem meg. Mintha nem is arról szól volna aminek be lett harangozva. Amíg el nem tűnt a lány addig elment, utána nem tetszett.

 
Berto49  2017. 05. 08. 23:56

Kár, hogy Ewan McGregor rendezői munkásságát Philip Roth Pulitzer-díjas könyvével kezdte, mert ez a debütálás nem sok jót ígér. A könyv ha csak nyomokban is hasonlít a filmhez, nálam egész biztosan nem kerül az olvasmányaim közé. Egyre inkább kezdem azt hinni, hogy a különböző díjakkal kitüntetett művészeti alkotások nem felelnek meg az én ízlésemnek. Adott egy minden ízében kiagyalt történet, melodrámává alakítva. A kiagyaltság ott kezdődik, hogy egy ragyogó emberpárnak (szépségkirálynő anya, akinek mentális bajai vannak, csak ezt ügyesen titkolja, valamint egy mintaszerű férj és családapa) hogyan születhet - olyan nevelés és anyagi körülmények mellett - ilyen többszörös gyilkossá váló elfajzott utódja. Nem vagyok szülő, lehet(?), hogy apaként másként érezném, de egy ilyen eszement lényt nem tudnék lányomként szeretni. Arra gondolok, hogy a génjeiben örökölte az anyja mentális zavarát, mert ilyen tettekre másként nem lett volna képes. Valami jót is írjak: Jennifer Connellyn nem fog az idő, továbbra is olyan gyönyörű, mint 14 évvel ezelőtt, a „Ház a ködben” című remekműben. Ennyi a pozitívum. Ewan McGregor jól rendezte önmagát, bár a játszott figurával nem tudok azonosulni. Dakota Fanning viszont kár hogy felnőtt, mert gyerekszínészként ragyogó volt, ebben a darabban pedig a legutálnivalóbb szerepet kapta, javára írható, hogy fizikai megjelenése szinte predesztinálta is erre. Kislánykori dadogásával majdnem kiűzött a moziból, csak a sor közepén ültem. Sajnos ezt a filmet is szinkronizálva adták, tudom, hogy nálunk sokkal több nézőre van esélye az „mb.” filmeknek, de néha nem ártana egy-egy feliratos filmet is bemutatni.

 
Zénó  2017. 06. 01. 19:03

Na igen, a film vége felé arról papol a kiscsaj, hogy azért van kendő az arca előtt, hogy óvja az élőlényeket, óvatosan kell lépnie, mert nem pusztíthat el élőlényt, a falon valami humbug arról, hogy "Tartózkodom minden élőlény elpusztításától..." közben meg bombát készít, robbantgat... hogy is van ez???

 
varjú  2017. 04. 14. 12:01

Nem tudom, miért húzták le külföldön, egyáltalán nem lett rossz film, baromi kemény a sztorija, tényleg odaszegez a székbe. A biztos, hogy nem való mindenkinek, de mégis arra bíztatnálak benneteket, hogy tegyetek vele egy próbát, mert élmény lesz, azt garantálom. :)

 
ja  2017. 04. 13. 19:45

Ewan McGregor első rendezése nem egy könnyű darab, de rendesen odatette magát. Aki olvasta az eredeti művet, az tudhatja, hogy nem két órás matiné vár rá. Az alakítások baromi erősek, az atmoszférája pedig már az elejétől beszippant. Komoly film, na!

Ewan McGregor
Dakota Fanning
Jennifer Connelly
Hannah Nordberg
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Uzo Aduba
Ewan McGregor
Valorie Curry
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Jennifer Connelly
Ewan McGregor
Molly Parker
Dakota Fanning
Ewan McGregor
Jennifer Connelly
Dakota Fanning
Ewan McGregor
Jennifer Connelly
Jennifer Connelly
Jennifer Connelly
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Jennifer Connelly
Ewan McGregor
Peter Riegert
Uzo Aduba
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Dakota Fanning
Jennifer Connelly
Ewan McGregor
Jennifer Connelly
David Strathairn
Valorie Curry
Ewan McGregor
Dunszt.sk - Mindennek működnie kell!
Philip Roth Amerikai pasztorálja legalább oly pontosan és brutálisan tárja fel a hamis illúziók mögött rejlő bomlást, mintha egy szépségkirálynő boncolását néznénk végig. Ewan McGregor pedig pont egy olyan sablont húz a film képi világára, amelytől Roth szövege végig megpróbált megszabadulni.
Smoking Barrels: Amerikai pasztorál
Az American Pastoral végeredményben szerintem így sem lett olyan vészes, mint amilyennek például a külföldi fogadtatása lefesti, hiszen bár keltsen olyan benyomást, mintha csak árnyéka lenne a műnek, amelyből a stáb dolgozott, ebben az árnyékban is találhatunk kedvünkre valót.

7/10
Movieaddicts: Amerikai pasztorál
Úgy gondolom, az Amerikai pasztorálban minden megvan; arra született, hogy klasszikussá váljon. Nem csak Ewan McGregor eddigi legjobb filmje, hanem a téma legjobbja, és számomra az év eddig legkiemelkedőbb filmje. 9,5/10
 

Philip Roth regényeiből már több ízben készült film, így 2003-ban a Szégyenfolt, 2008-ban az Elégia, 2014-ben Az utolsó felvonás, 2016-ban pedig az Amerikai pasztorál és az Indignation.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az eredeti tervek szerint Paul Bettany alakította volna Swedee-t, Jennifer Connelly a feleségét és Evan Rachel Wood a lányukat. 2004-ben azonban a projekt zsákutcába jutott, ezért mind kiszálltak. Tíz évvel később Connelly visszatért, de a már említett karaktereket Ewan McGregor és Dakota Fanning vették át.

(hp)
 

Ewan McGregor a forgatás alatt Ray Liotta filmjeinek részleteit hallgatta, hogy minél jobban elsajátíthassa színésztársától a New Jersey-i akcentust.

(hp)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.