Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
96%
Filmadatlap
 
26
Szereplők
4
Vélemények
21
Képek
2
Videók
 
Sonny   2019. 10. 07.

legújabb vélemény

Aktuális és nagyon érzékeny témát boncolgat a film. Teljesen megdöbbentett, hogy az áldozatok rokonait is mennyire képes megbénítani a félelem (?), beletörődés (?), az idő mindent feledtet hozzáállás. Néhány évvel ezelőtt láttam a hasonló témát feldo... több»

2
 
bonanno1222   2019. 10. 06.

Lehet, durva, hogy ilyen filmre ezt írom, de egyszerűen zseniális. Tartottam tőle, hogy "az áldozat elmeséli, mi történt" stílusa lesz – bár lássuk be, az is hatásos lett volna –, de nem. Érzelmes, kemény, megdöbbentő, egyáltalán nem hatásvadász. Rem... több»


 
wolf79   2019. 10. 02.

Nagyon aktuális és húsbavágó téma. Engem őszintén szólva egészen megrázott és egyúttal le is bilincselt. Nem egy könnyű falat a sztori, de szerintem mindenképpen érdemes belevágni. Én személy szerint még órákig agyaltam az egészen. Mindenképpen csakis ajánlani tudom!

 
MattesBarca   2019. 09. 28.

A film elején egy kicsit aggódtam, hogy talán ez is egy túlságosan művészire vett formanyelvet használó film lesz, amely csak túlságosan elidegenít majd a történettől. De nem csupán egy "kellemes", hanem egy igencsak sötét élmény volt a film.

François Marthouret
François Marthouret
Denis Ménochet

A film összbevétele 7 755 652 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 1 146 820 forintot termelt. A hazai mozik összesen 913 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film rendezője, François Ozon elmondta, hogy az áldozatok szemszögéből szerette volna ábrázolni a filmbeli eseményeket. Bevallása szerint ő maga inkább az emberi oldalra, és nem a vallásira illetve az ítélkezésre fókuszált.

(hp )
 

Az Isten kegyelméből a második 2019-es francia film,melynek központi témája a pedofília. A Les chatouilles-t számos kategóriában jelölték a francia Oscarnak is nevezett César-díjra.

(hp )
 

A filmet pozitívan fogadták a francia kritikusok. Az Isten kegyelméből összesített értékelése 4,1 a lehetséges ötből a francia filmadatbázisban, az Allocine-n.

(hp )
 

A filmet a kényes témája miatt titokban forgatták Alexnader munkacím alatt. A beltéri jeleneteket belgiumi és luxemburgi templomokban vették fel.

(hp )
 

Az Isten kegyelméből elnyerte a zsűri nagydíját a 69. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon.

(hp )
 

A filmben ábrázolt lelkész, Bernard Preynat sikertelenül próbált megakadályozni a film franciaországi bemutatását. 2019. július 4-én a lyoni érsekség egyházi bírósága megállapította, hogy Preynat bűnös "16 évnél fiatalabb kiskorúak szexuális jellegű bűncselekményeiben". Preynatnak egy hónap áll a rendelkezésére, hogy fellebbezzen a döntés ellen a Vatikánban.

(hp )
 

A film forgatása 2018. feburár 12-én kezdődött meg, és április 13-án ért véget. A munkálatok Párizsban, Franciaországban és Belgiumban zajlottak.

(hp )
 
Kérdés, hogy mit akart ezzel a történettel Ozon kezdeni, hiszen nem tudott sem olyan újszerű perspektívát találni, mint a chilei Pablo Larraín az El Clubban, amely azt a „nyugdíjasotthont” mutatja be. több»
 
François Ozon legújabb művét igazán dicsérni és bántani sem lehet: vitathatatlan, hogy tisztességes munka, amelynek megvannak a maga értékei, miközben kissé szétszórt is és több tekintetben is túlvállalja magát. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.