2016.11.05 13:09 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: <100x
0

FBI akció szerelemmel fűszerezve

Ahogy oly sok rendezőnek megvannak a maga, ezer közül is felismerhető stílusjegyei (példának okáért csak egy nevet, Quentin Tarantino-t említeném), úgy David O. Russell is szépen lassan eljut odáig, hogy filmjeinek hangulatát egy elképesztő egyediség lengi be. Az Amerikai botrány ennek a jellemfejlődésnek az egyik újabb, fontos állomása, amelyben O. Russell egy egészen különleges világot alkotott. A rendező gyakorta él azzal a fogással, hogy vesz egy igaz alapsztorit, amelyet "felturbóz" egy kicsit (vagy nem is kicsit) és ebből a masszából lesz egy izgalmas hollywood-i történet igazi akciókkal, csavarokkal, hús-vér karakterekkel.

Az Amerikai botrányban is ez történik, egy a valóságban is megtörtént FBI akció köré felépítenek egy szerelmi három (vagyis tulajdonképpen négyszöget), így az akció valójában csak a hátterét képezi a történetnek, a főszerep egyértelműen a karakteréké lesz. Ehhez persze az sem utolsó szempont, hogy milyen színészeket választanak. David O. Russell pedig ügyesen használja azt, ami egyszer már bevált (így újra összehozta korábbi filmjei szereplőgárdáját, ami ebben a filmben még nem zavaró, a Joy-ban már egy kicsit igen). Jennifer Lawrence nagyon jól hozza a buta libát, Amy Adams a fifikás feltörekvő nőt, Bradley Cooper a lecsúszott és magányos nyomozót és persze Christian Bale a bűnözőből lett hőst.

FBI akció szerelemmel fűszerezve

A kosztümök és a díszlet hűen tükrözik a '70-es évek világát, amelyet a zene csak még inkább kiegészít, az akciójelenetek kellően izgalmasak, a mellékszereplők a helyükön vannak. Összességében tehát egy jó kis David O. Russell-es film, hajrá David, csak így tovább.

dráma | krimi

A zseniális bűnöző, Irving Rosefeld (Evil dead - Gonosz halott 2.) társával és szeretőjével, a nem kevésbé ügyes Sydney Prosserrel () arra kényszerül, hogy egy FBI-ügynöknek,... több»

0