Nick Wild (Jason Statham) egy profi Las Vegas-i testőr, de megvannak a saját gondjai a szerencsejátékkal. Miután az egyik barátját megveri egy szadista bandatag, Nick nem hagyja válasz nélkül az esetet. Ekkor azonban még nem tudja, hogy a támadó a helyi maffiafőnök fia. Nick egyik pillanatról a… Több

Író: William Goldman

67 Joker (2015)
Jason Statham és Milo Ventimiglia nagy alakítást nyújtanak ebben az elsőre átlagosnak tűnő akciófilmben. Idővel kiderül: korántsem tucatfilmről van szó, és valójában több rétegű a történet. Először is ott van a játékfüggő Nick Wild (Jason Statham) karaktere, aki testőr (korábban katona volt egy különleges egységben), és arra vágyik, hogy egy vitorlása lehessen, és hajózhasson a világtengereken. Csakhogy játékfüggése sokszor keveri bajba. Második rétegnek ott van egy másik különleges karakter: Cyrus (Michael Angarano), aki nagyon fiatalon lett milliárdos, mégsem boldog, mert túl sok mindentől fél. Nicktől egyszerre vár testőri szolgáltatásokat és jellemerősítést. Mikor mindkettőt megkapja, jót akar tenni Nickkel (ez a legvégén sikerül is neki). Végül kapunk egy jó kis alvilági harcot is: Nick ugyanis szembeszáll egy Las Vegas-i maffiacsoporttal, amikor bosszút áll a barátját megerőszakoló Danny DeMarcon (Milo Ventimiglia). Van itt bunyó, üldözések, harc, miközben tanúi lehetünk két ember kialakuló barátságának is. Nekem bejött ez a film, és a kedvenceim közé került. Értékelés: négy csillag (85%).
Jason Statham tipikus karakterábrázolásához passzol a film. Néhol kicsit unalmas, vontatott, de azért nem maradnak el az akció dús jelenetek sem. Egyszer nézhető.
Az akció jelenetek jók J. Statham szrintem jól játszott ebben a filmben is. A körülötte lévő szinészek viszont szerintem visszahúzták a flmet. Én egy romantikusabb befejezésnek jobban örültem volna. Hiányolatam egy olyan női szereplőt aki célt ad. Így marad egy magányos bunyós új élettel Kozikán :) Üdv Yosihiro
Jason Statham egyik legjobb filmje, melyhez egy egészen jó sztorit is kitaláltak. Az egyszerű, mégis élvezetes történetből Simon West rendezése és Statham látványbunyója csinált négycsillagos mozit. A főhős, Nick Wild (Jason Statham), korábbi kommandós magántestőrködésekből tartja fenn magát, miközben küszködik szerencsejáték-függőségével is. Mindezt Las Vegasban, a kaszinók városában. Egy nap magára haragít egy maffiafőnököt, mert megtorolja egy korábbi barátnője megtámadását. Danny DeMarco (Milo Ventimiglia) elszánja magát Nick megölésére, aki közben megnyer, majd gyorsan el is veszít félmilliót kedvenc kaszinójában. Megismeri az alig 23 évesen milliárdossá vált Cyrust (Michael Angarano), akivel barátok lesznek, így Nick visszakaphatja tőle azt a bizonyos félmilliót. Csak épp túl kell élnie Danny utolsó támadását, melyben tucatnyi bérgyilkos ront rá. Az utolsó 15 perc remek bunyókat hoz Statham módra. A Joker, vagy eredeti címén Wild Card izgalmas és látványos akciófilm, amit akárhányszor meg lehet nézni.
Az előkészületek során szóba került Brian De Palma is a film rendezői posztjára.