Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
8
Vélemények
30
Képek
1
Videók

Vélemények: Bőrnyakúak (2005)

 
Norbert93   2018. 08. 03.

legújabb vélemény

Amellett, hogy nagyon vicces, nagyon realisztikus és elgondolkodtató. Ha valamit, akkor ilyen feldolgozását a háborúnak még nem láthattuk. A növekvő feszültség, a semmittevés hosszú és idegőrlő hetei. Már az első néhány percben leszögezi a film, hogy a haditengerészet egy nagy szívás.

 
dailyfilmsan   2018. 03. 16.

Parádé:D Ha valamid nincs, de másnak igen keres egy indokot a háborúra hogy elvehesd. Ez a film a mondvacsinált indokok filmje és a bohóchadsereg bemutatása. Jake nagyon jól alakít már ezért érdemes megnézni. Na meg persze a magyar érdekeltség Fenyő Iván is megmutatja sziluettjét pár snitt alkalmával. Arányában véve nézhető film.


 
Curacao86   2016. 09. 11.

Megkapjuk a háborúval járó realitást és brutalitást, bár úgy érzem, egyes jelenetek kizárólag összekötő, átívelő és hatásvadász jelleggel vannak a filmben. Ettől függetlenül a színészek hiteles alakítása felől nincs kétség, a hiányosságokat és gyengeségeket inkább a forgatókönyv számlájára terhelném. De összességében rendkívül erőteljes, hatásos filmet kapunk, egy kis kóstolót a háborúból, ahol egyszer sem kell elsütni a fegyverünket. Legalább Fenyő Iván epizódszereplése miatt tessék megnézni, ha Jake Gyllenhaal és Jamie Foxx neve nem lenne elég meggyőző!

 
kabel   2015. 08. 16.

Egy nem várt feldolgozása az amerikai háborúknak Irakban. A komikusság sokszor átcsap börleszkbe és a valóságot pontossággal ábrázoló viccek, pedig inkább szomorúak és sötétek mint vidítóak. A háború céltalansága és gonoszsága itt is megjelenik, igaz kissé lerágott csont, de itt nagyon szépen bele lett ágyazva a történetvezetésbe. Bár a trailer teljesen más filmet festett, ez egyike a jobb háborús filmeknek.

 
vesztingerkitti   2017. 01. 08.

Kemény, nyers és szókimondó háborús dráma a kitartásról, hűségről, hazafiságról és mindenek előtt a végsőkig küzdésről. Nagyon érdekes, izgalmas, mindenképp érdemes megnézni.

 
adam   2016. 04. 27.

Mendes nagyon jó rendező. A háborúnak azt az oldalát mutatja meg, amikor voltaképpen nem történik semmi, amikor bevetés előtt vannak, de bármikor parancsot kaphatnak, addig viszont csak az idegőrlő percek vannak. Pattanásig feszülnek az idegek, és ilyenkor mit csinál egy katona? Nagyon nyomasztó és egyáltalán nem a hősi hazavédelmezőket látjuk, hanem a tehetetlen srácokat, akiknek majd lőniük kell a kijelölt ellenségre. Nagyon érzékeny és provokatív alkotás.

 
DarkMoss   2014. 12. 12.

Ebben a műfajban az Acéllövedék sokkal jobb, nem azért, mert kegyetlenebb, hanem szebb a képnyelv, jobbak a karakterek, bevállalósabb, és amikor nem történik semmi, akkor is odatapaszt a székhez. Szóval összességében nekem ez egy nagyon gyenge film.

 
jojojo3   2014. 10. 01.

Elsőre megnézve kicsit unalmasnak tartottam, azután elolvastam a könyvet, és rájöttem, hogy ez egy viszonylag jól sikerült adaptáció, mert tényleg a háborúnak azt az arcát mutatja, ami a frontvonal, vagy csatazaj után, illetve előtte történik: semmi. Mit kezdesz magaddal akkor, amikor nem katonáskodsz? Ebből a szempontból hitelesnek tűnik a film, és másodjára már sokkal jobban figyeltem a részletekre is, és tetszik is.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.