80% 843 szavazat
Orvlövész

Orvlövész

Shooter
Filmadatlap
26
Vélemények (26)
29
Szereplők (29)
13
Képek (13)
1
Videók (1)
8
Érdekességek (8)
Díjak
Filmkritika
8
Cikkek (8)
Fórum
Jerico  
Danny Glover

FILMINFÓ

Swagger, bár eleinte ódzkodik tőle, végül mégis elvállal egy küldetést, azonban rá kel döbbenie, hogy megbízói egy olyan kormányközeli szervezet tagjai, akik meg akarják ölni az elnököt. A merénylőnek hitt Swaggert üldözőbe veszik. Egy fiatal FBI-ügynök siet a segítségére, azonban nem sok idejük… Több


Forgatókönyvíró: Jonathan Lemkin
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 2007.04.19.
 
2023.12.17 hemish

legújabb vélemény

Egyedül a világ ellen

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A sok manapság készülő elcseszett film és sorozat után kedvem támadt valami régimódira. Régi színészekkel, régimódi cselekményvezetéssel. Nagyon szépen fotózott film, és nekem nagyon bejön ez a kissé lassabb kibontakozás. Az összeesküvős, exkatonás sztorikat amúgy is bírom. Mark Wahlbergnek nagyon jól áll ez a szerep. Az is kifejezetten tetszett, hogy a szexelős jelenetet kihagyták a sztoriból. Végig fenntartottam a figyelmem, és logikusnak találtam a döntési láncot és a szereplők cselekedeteit. Danny Glover pedig egyszerűen elképesztő volt a korrupt, hatalommániás, elvtelen ezredes szerepében. Jó volt a casting, mellékszereplőkre is jó karaktereket választottak. Michael Pena és Kate Mara a Marsiban is együtt játszottak, csak akkor Matt Damon volt a főszereplő. Abban is bírtam őket. Nem tekertem bele, nem akartam túljutni a szekunder szégyent okozó jeleneteken, mert nem volt ilyen. Nyilván kevéssé hihető a sztori, hogy 1 ember legyilkolássza ennyi kiképzett fegyveres testület tagját, de valahogy ezt elnézem ennek a filmnek. A lezárást is megkaptam, a bűnösök meglakoltak. Végül is, ezért nézünk filmeket, nem?

0
 
2023.06.03 Jerico

Izgalmas és stílusos mesterlövész-film

Kommandós mesterlövészekről már sok film készült, ám merénylős-összeesküvéses változatban már aránylag kevesebb jelent meg. Antoine Fuqua 2007-es akció-thrillere éppen ilyen. A főszerepet Mark Wahlberg játssza, mégpedig teljesen élvezetesen, mintha Bob Le Swagger mesterlövész karakterét kifejezetten őrá szabták volna. Az alapsztori szerint egy puccsra készülő csoport használja fel bűnbaknak egy merénylethez, majd kezd üldözésébe, Isaac Johnson ezredes (Danny Glover) vezetésével. A hatalmas termetű, Halálos fegyver filmekből ismert Danny Glover szintén jó választás a főgonosz szerepére (bár egyszersmind szokatlan is). Az Orvlövészben felbukkan még két gyönyörű színésznő is, Kate Mara és Rhona Mitra, akik határozottan feldobják a végeredményt. A filmet most felkapta a Netflix, és a legnézettebb darabok között szerepel, teljesen indokoltan. Nagy kedvencem, többször is megnéztem. Elsősorban olyan akciófilm rajongóknak ajánlom, akik szeretik a csavaros történeteket és összeesküvés-elméleteket is. Értékelésem: 80%.

9
 
2023.08.31 Harper

TOP kategóriás akciófilm

Antoine Fuqua elsősorban A Védelmező filmekkel lett világszerte ismert rendező, noha ő készítette 2000-ben a Csalit, 2001-ben a Kiképzést, 2003-ban A Nap könnyeit és 2007-ben az Orvlövészt is. És akkor nem beszéltünk még a 2015-ös Mélyütésről, mely egy szívfacsaró dráma egy bokszolóról és erősen növelte Fuqua szakmai hírnevét. Tud tehát rendezni a fickó, amit az Orvlövész sikere is bizonyított. Ebben a sztoriban Mark Wahlberg egy mesterlövészt alakít, akit egy bevetésen cserben hagy a hadsereg, így visszavonul a katonaélettől. Ám felkeresi a CIA, hogy megbízzák az elnök védelmével egy közelgő eseményen. A mesterlövész tudására van szükség, hogy tanácsokat adjon. Közben azonban kiderül, hogy valójában árulás történik, és megbízói a valódi bűnösök. Menekülnie kell, melynek során a gyönyörű Sarah segíti, akit Kate Mara alakít a filmben. (Ő az egyik kedvenc színésznőm.) Kapunk rengeteg ütős akciójelenetet, üldözést, tűzharcot és bunyót. Nagyot alakít Wahlberg, Michael Pena és a gonosz ezredes szerepében Danny Glover. Értékelésem a filmre: 80-85%.

3
 
2017.05.07 mamiéstöti2

Mark Wahlberg egyik első felejthetetlen alakítása. Az elejétől a végéig izgalmas és teljesen logikusan követik egymást az események. Mindenkinek ajánlom.

0
 
2022.04.14 dailyfilmsan

A film izgalmi szintje erősen a középmezőnyben van, engem nem sikerült a kanapéhoz láncolnia, sőt be is aludtam egyszer közben, pedig nem mondanám unalmasnak. Inkább mint laikus, nem voltam ráhangolódva az összeesküvés-elméletre, ami maga a film. Az ... Több

1

A film összbevétele 95 696 996 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A filmben 69 ember veszíti életét.Szerző: Norbi

#2
 

95,7 millió dollár bevételt hozott a film.Szerző: LionelMessi10

#3
 

61 millió dollárból forgatták le a filmet.Szerző: LionelMessi10

#4
 

Az FBI ügynök, aki segíti a mesterlövészt, az egyik jelenetben Che Guevarát ábrázoló pólót visel.Szerző: BSzabina

#5
A végső lista
2022
Hol nézheted: Amazon Prime
Deep State
2018
Hol nézheted: Disney+
Rabbit Hole
2023
Hol nézheted: SkyShowtime
Aranyélet
2015
Hol nézheted: HBO Max
Fauda
2015
Hol nézheted: Netflix
Szent játékok
2018
Hol nézheted: Netflix
A nagy öreg
2022
Hol nézheted: Disney+