Elhunyt az NCIS és a Transformers színésze, Ravil Isyanov

A szovjet születésű amerikai karakterszínész, Ravil Isyanov olyan filmekben és sorozatokban játszott, mint  az Ellenállók, a Transformers 3. : A hold sötétsége vagy a CBS-en futó NCIS: Los Angeles, melyben Kirkint alakította. A színész 59 éves volt. 

Szeptember 29-én elhunyt Ravil Isyanov, de a halálhírét csak most erősítették meg. A színész 1962. augusztus 20-án született Voskresenskben, Oroszországban, majd a középiskola elvégzése után rendezőnek tanult. A tanulmányait a két év kötelező katonai szolgálat miatt azonban félbe kellett szakítania. 

Miután leszerelt, két évig a Khabarovsk Színház színésze volt, majd a híres moszkvai intézmény, Moscow Arts Theatre diákja lett. Jó barátságot ápolt Andrei Paninnal, aki később az egyik legelismertebb orosz színésszé vált, és akivel számos alkalommal dolgozott együtt karrierje korai szakaszában. 

Autodidakta módon tanult angolul, de jól beszélt spanyolul, németül és franciául is. A diploma megszerzése után 1990-ben kapta meg első filmszerepét az amerikai produkcióban. Az Oroszország házban, melyet Moszkvában forgattak Sean Connery és Michelle Pfeiffer mellett játszott.

A 90-es évek elején az Egyesült Királyságba költözött. Ekkoriban egyre gyakrabban tűnt fel angol nyelvű tévéműsorokban és filmekben, illetve turnézott az English Shakespeare Company tagjaként. 

1998-ban Los Angelesbe helyezte át a székhelyét. Rendkívüli munkabírásáról tanúskodik, hogy több mint 77 tévésorozatban illetve filmben tűnt fel, melyek jó részében orosz, illetve orosz gyökerű karaktereket alakított. Utolsó két filmjének (Blonde, 25 Cents Per Minute) már nem érhette meg a premierjét. 

Ismert filmjei és sorozatai közé tartozik A sakál, a James Bond: Aranyszem, az NCIS: Los Angeles, az Orvlövész, A SHIELD ügynökei, Dr. Csont, A szökés vagy az Alias.

A rajongók és a szakma mellett felesége, Erika, lánya Gulya és férje, Marios, unokái, Cassandra és Nikita, nővére, Dina, unokaöccse Sergey, egykori felesége, Marsha, mostohalánya, Aneta és férje, Jon, valamint mostohaunokái, Mila és Tali gyászolják.

Nyugodjék békében!

#1
Ravil Isyanov

Ravil Isyanov

szül. 1962. 08. 20. - elhunyt 2021. 09. 29.
Voskresensk, Moszkva, USSR [mai Oroszország]
A szovjet születésű amerikai karakterszínész olyan filmekben és sorozatokban játszott, mint az Ellenállók, a Transformers 3. : A hold sötétsége vagy a CBS-en futó NCIS: Los Angeles, melyben Kirkint alakította. 1962. augusztus 20-án született Voskresenskben, Oroszországban, majd a középiskola elvégzése után rendezőnek tanult. A... több»