78 A bűnös  (2018)

Hollywoodban külön divatja van a külföldi sikerfilmek lemásolásának. Előszeretettel veszik elő az ilyen alkotásokat, hogy aztán az aktuális hollywoodi sztárokkal leforgassák a saját változatukat, ami reményeik szerint sokkal jobban tetszik majd a hazai közönségnek. Erre a sorsa juthat hamarosan a 2018-as dán krimi, A bűnös is.

A történet egyetlen délelőttöt dolgoz fel, amikor a felfüggesztett és diszpécseri munkára ítélt rendőr, Joe Bayler vészhívást kap. Egy fiatal nő hívta a segélyvonalat, mert épp elrabolták, de ekkor megszakad a vonal. Bayler maga kezd nyomozni az ügyben, hogy még időben az elrabolt nő nyomára bukkanjon.

A bűnös szép sikert ért el a 2018-as Sundance Film Fesztiválon, így nem meglepő, hogy elkészítenék a remake-jét. Ráadásul egész jó kis stábot hozott össze rá a Bold Films és az Amet Entertainment.

A forgatókönyvet Nic Pizzolatto írja, aki korábban A törvény nevében sorozaton is dolgozott. A rendezői széket Antoine Fuqua foglalhatja el, aki többek közt az Orvlövész, A védelmező, a Támadás a Fehér Ház ellen, és a Mélyütés mozikkal tette le a névjegyét. Utóbbi filmben egyébként együtt dolgozott Jake Gyllenhaallal, akivel a hírek szerint most újra forgathat, ugyanis Joe Bayler szerepét ő kapta meg.

A bűnös remake-jét valamikor novemberben kezdik forgatni egyetlen Los Angelesi helyszínen, miután minden szükséges óvintézkedést megtettek a koronavírus kapcsán. A forgatásra egyébként még biztosítást is kötöttek, hogy ne okozzon gondot, ha a vírus mégis felütné a fejét a stábon belül.