Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

Mélyütés (2015)

Southpaw
Filmadatlap
 
28
Szereplők
38
Vélemények
27
Képek
26
Videók

Galéria (27)

Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
Rachel McAdams
Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
Forest Whitaker
Jake Gyllenhaal
Rachel McAdams
Oona Laurence
Jake Gyllenhaal
50 Cent
Jake Gyllenhaal
Rachel McAdams
50 Cent
50 Cent
Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
Rachel McAdams
50 Cent
50 Cent
Jake Gyllenhaal
Rachel McAdams
Forest Whitaker
Miguel Gómez Checa
Jake Gyllenhaal
Rachel McAdams
Beau Knapp
Jake Gyllenhaal
Forest Whitaker
Miguel Gómez Checa
Miguel Gómez Checa
Jake Gyllenhaal
Rachel McAdams
Jake Gyllenhaal
50 Cent

Videók (26)

 
Lóri Ádámcsik   2022. 02. 02.

legújabb vélemény

0

Jól indul, de az első félóra után valamiért elvesztettem az érdeklődésemet. A Millió dolláros bébi sokkal inkább lekötött.

 
dulkap   2016. 08. 26.

2

Antoine Fuqua Millió dolláros bébi-je, csak fordított időrendben. Hitetlen boksz-jelenetek és annyi erőltetett drámaiság, amit egy filmbe csak el lehet képzelni, mindezt kliséhegyekkel megtámasztva. Gyllenhaal jó, de ő sem menti meg a filmet az izzad... több»

 
mamiéstöti2   2016. 08. 05.

0

Jake Gyllenhaal legjobb filmje, amit láttam. Egy igazi szívszorító történet, hogy milyen könnyen elveszítheti az ember mindenét, egy apró rossz döntés miatt.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 04. 08.

0
A menyből a pokolba és vissza!!!

Minden filmnek van hibája, ez tiszta sor, mivel a legelején a box meccs az elég érdekes volt számomra, de ezt leszámítva Jake Gyllenhaal legjobb filmjei között van ez az érzelmekkel teli dráma. Elképesztő jelenetsorok az egész film alatt, aki átérezte, tudja, miről írók, hiszen a Rachel McAdams halálát övező jelenetek, az utolsó "nagy csatát" jellemző érzelem kinyilvánítások mind-mind belehatoltak az emberbe, mint egy nyílvessző. Óriási színészi játékot mutatott be, ahogyan a mennyből a pokolba jutott, és onnan mégis feltudott emelkedni, mert ugye nincs lehetetlen, ha az ember harcol azért, ami igazán fontos neki. Az egész filmen lehetett érezni, hogy mennyire nehéz is az élet, milyen könnyen el lehet rontani apró, de mégis nagy hibákkal mindent, amit az ember felépített. Persze hasonlít a Rocky filmekhez, de mégsem. Ez teljesen más volt dráma szempontjából. Csak dicsérni tudom Antoine Fuqua rendező munkáját, mert a lényeget, a mondanivalóját sikerült a nézővel megértetnie.

 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 07.

0

Fantasztikus mozi,erős drámai képsorokkal.Jake Gyllenhaal messze legjobb filmje.Megható,és egyben felemelő.... Menny és Pokol,ami kísért egész életünkben.

 
Deku   2017. 07. 26.

0

Nem voltam oda sose a sportolós, főleg nem a bokszolós filmekért. Ez mégis tudott újat mutatni, volt benne kellő dráma és szerettem, hogy a karakterek olyan kidolgozottak.

 
HercegPeter   2016. 12. 02.

0

Kicsit Rocky feelingje van, de semmiképp sem utánzat. Jake Gyllenhaal játéka nagyon tetszik. A film megmutatja, hogy mindenki maga irányítja a sorsát és hogy ha van erőnk és valaki aki támogat, akkor bármilyen mélyről fel lehet állni. Nem a legjobb sport-dráma kategóriában, de nem is a rosszabbak közül való.

A film összbevétele 91 970 827 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 5 631 610 forintot termelt.

 

Forest Whitaker csak az 52. perc után tűnik fel a filmben.

(dulkap)
 

Lupita Nyong'o alakította volna Angela Rivera szerepét, ám végül visszaadta a szerepet, hogy szerepelhessen a Star Wars - Az ébredő Erőben (2015).

(dulkap)
 

Jake Gyllenhaal a szerep megformálásához Miguel Cotto profi ökölvívót vette alapul.

(dulkap)
 

Eredetileg Eminem alakította volna a főszerepet. Már el is kezdődtek a munkálatok, amikor a projekt parkolópályára került, mert Eminem a zenei karrierjére akart koncentrálni. Ezután került a főszerep Jake Gyllenhaalhoz.

(dulkap)
 

Antoine Fuqua-nak nem volt elég pénze, hogy felkérje James Hornert a film zeneszerzőjének, azonban a zeneszerzőnek annyira tetszett a koncepció, hogy ingyen vállalta a munkát.

(dulkap)
 
A Mélyütés a legfinomabban fogalmazva sem éppen forradalmi film, viszont két és fél megmentője is akad: két alakítás, meg Eminem. több»
 
A közvélekedéssel ellentétben a boksz rengeteg gondolkodást és taktikázást igényel, az a bunyós, aki csak az erejében bízik, soha nem lesz sikeres. A filmkészítés hasonló elven működik: ha a látványhoz és a bejáratott sablonokhoz nem társul ész, akkor a végeredmény biztos bukás. több»
 
Nem egy korszakalkotó film, még az is lehet, hogy a szintén típusfilm Creed: Apollo fia (Creed, 2015) is lepipálja idén, viszont szívszorító drámának erős, nálam idén bekerült a kedvencek közé. több»