Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

A bűnös (2018)

Den skyldige
Filmadatlap
 
27
Szereplők
33
Vélemények
7
Képek
4
Videók

Galéria (7)

Jakob Cedergren
Jakob Cedergren
Jakob Cedergren
Jakob Cedergren

Videók (4)

 
szaka123   2021. 10. 27.

legújabb vélemény

0

Annak ellenére, hogy (többnyire) egyszereplős, és egy helyszínen játszódik, nem unalmas. Sok mindent bíz a fantáziára, és emellett azért is jó a kivitelezés, mert így a főhőssel együtt nyomozhatunk, és tudhatjuk meg a valódi történéseket. Egészen más... több»

 
jake_green   2018. 10. 31.

a nap véleménye

1
Izzadás, pótcselekvések közelről, mégis zseniális alkotás A bűnös

Nálam ez a film 4/5 csillag, lássuk is hogy miért: Egyedi filmről beszélünk. Egyébként a film NEM thriller, hanem KRIMI. De a krimikből is, aki klasszikus vizuális krimi-élményt keres, annak nem ez lesz a kedvenc filmje. Olyannyira, hogy ez a film va... teljes kritika»

 
indingo   2018. 10. 28.

a nap véleménye

1
Ki az igazi bűnös és ki az ártatlan?

A bűnös egy tipikusan olyan film, aminek az előzetese alapján nem érez késztetést az ember, hogy azonnal rohanjon a moziba. Én is úgy voltam vele, ha kijön DVD-n majd megnéztem, de a filmről kizárólag pozitív kritikák születtek (nem olvastam őket, cs... teljes kritika»

 
Klauka89   2021. 10. 09.

3

Ez a film azért erős és azért annyira jó, mert gyakorlatilag egy ember arcát látjuk másfél órán át. Itt van szükség, és itt tud kiteljesedni legjobban a vizualitás, mégpedig aképpen, hogy képeket lát az agyunk, holott csak hangokat hallunk. Minden rá... több»

 
Sabnock Sanatory   2020. 12. 20.

1

Na igen. Kamarafilm, ami egyszemélyes, és így is levesz a lábamról. Persze, mint mindenben, lehetne jobbat is kapni, de... Nem kritizálok, hiszen egy elsőfilmes rendezőtől ez szinte tökéletes. Nem robbant, csak pukkant, de azt hatalmasat.

 
Filmbarbár   2019. 01. 28.

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Alapvetően nem tartom rossznak a filmet, de a sok ajnározó "műítésszel" sem értek egyet. Jómagam nem igazán éreztem azt, hogy oly nagy feszültség tombolna itt, és hogy fokozatosan izgatottabbá tenné a nézőt a sztori. Nyilván bennem is kezdett mocorog... több»

 
Berto49   2018. 10. 31.

0

A sok lelkendező kritika és vélemény miatt többre, jobbra számítottam. Tisztában voltam azzal, hogy a képi információk szegényessége jellemzi a filmet, valószínűleg ennek az alacsony költségvetés volt az okozója. Az, hogy telefonbeszélgetések viszik ... több»

A film összbevétele 207 140 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 20 870 672 forintot termelt. A hazai mozik összesen 18 216 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Dánia ezt a filmet nevezi a jövő évi Oscar-díjra, a legjobb idegennyelvű film kategóriájában.

(Berto49)
 

A filmet nagy sikerrel vetítették hazájában, Dániába, de a nemzetközi piacokon is remekül teljesített. Franciaországban négy hét alatt 150 ezer jegyet értékesítettek A bűnösre.

(hp)
 

A bűnös Gustav Möller első egészestés filmje.

(hp)
 

A film rendezője, producere, operatőre és vágója a dániai filmegyetemen töltött éveik óta jól ismerik egymást. Mind a négyen ugyanott végezték a tanulmányaikat.

(hp)
 

A film hangos sikert aratott az idei Brüsszeli Nemzetközi Filmfesztiválon.

(hp)
 
A miskolci Cinefest Filmfesztivál fődíját A bűnös című dán alkotás nyerte. Egy minimalista thrillertől többet aligha várhatunk, mint amennyit ez a film nyújt. BUJDOSÓ BORI KRITIKÁJA. több»
 
Jo Nesbo norvég krimi író könyvei óta tudjuk, hogy az északi népek valami különleges képességgel bírnak, ha a sötét és misztikus bűnügyek bemutatásáról van szó. Erre a sajátos északi atmoszféraábrázolásra kitűnő példa Gustav Möller rendező első filmje A bűnös. több»
 
A legújabb skandináv krimiben másfél órán keresztül egyetlen arcot nézünk, mégis lebilincselően izgalmas. A bűnös nem véletlenül zsebelt be díjakat a miskolci CineFesttől az amerikai Sundance-ig: ilyen lenne egy jó hollywoodi thriller, ha merne erkölcsileg összetett és formailag rendhagyó lenni. több»