Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

David Gale élete (2003)

The Life of David Gale
Filmadatlap
 
28
Szereplők
22
Vélemények
8
Képek
1
Videók

Galéria (8)

Kevin Spacey
Kevin Spacey
Kevin Spacey
Kevin Spacey
Kate Winslet

Videók (1)

 
Gauss   2021. 09. 30.

legújabb vélemény

0
Különleges, fordulatos, nagyszerű

Egy nagyszerű film kitűnő színészekkel és egy nem hétköznapi történettel. Zseniális. Abból is látszik, hogy mennyire jól megalkotott filmről van szó – és ez a nagyszerű benne –, hogy azoknak is tetszik, akik egyetértenek a halálbüntetéssel, illetve azoknak is, akik nem. Minden jó ízlésű filmrajongónak, akinek véletlenül kimaradt ez a film, csak ajánlani tudom.

 
mamiéstöti2   2018. 12. 15.

0

A maga nemében egyedülálló alkotás. Sokan azonban nem kedvelik, mert túl bonyolultnak tartják. Érdemes megnézni.

 
indingo   2019. 02. 17.

0

Nem rossz a története, bár eléggé hihetetlen amit az ügy kapcsán végig vittek. Kevin Spacey sosem kedveltem, itt sem bírtam és milyen érdekes, hogy a történetben levő karaktert is erőszakoskodással vádolják (na jó meg egy gyilkossággal).

 
ZeroHero   2019. 10. 01.

0

Egyedulallo alkotas, ahol ugy no vegig a feszultseg, hogy kozben fogalmunk sincs, hogy hova fut ki a sztori. Spacey szokas szerint fantasztikus, de itt vegre Laura Linney is megcsillant valamit a szineszi kepessegeibol. Egy eros 8.5es, mindenkinek ajanlom, aki szeret elgondolkodni filmnezes kozben es utan az ott latottakon.

 
harnas1207   2018. 12. 10.

0

Jó film, Kevin Spacey pedig karakteres és jó színész. A csavar egy idő után kitalálható, de ez semmit se von le az élvezhetőségéből. Ajánlom nagyon!

 
hsanya182   2017. 01. 15.

0

Remek a film mondanivalója és a cselekmény kibontakozása. Már a film elejefele lehet sejteni hogy nem egy egyszerű végkifejlete lehet majd számítani, az arcokon látszott hogy teljesen más jár a fejekben, mint amit mi gondolnánk elsőre...

 
Gigi   2016. 12. 29.

0

Ez volt az a film, ami megszerettette velem Spaceyt, és ez volt az a film, ami után azt gondoltam, hogy világosabbra kellene festeni Winslet szemöldökét. És ez a gondolat az évek alatt mit sem változott :) Izgis film, egyetemi tanárt alakít, akit elí... több»

A film összbevétele 16 971 092 dollár volt (imdb.com).

 

A jelenetet, mikor Gale Austin belvárosában iszik, nagyrészt improvizálták. A legtöbb, a jelenetben látható ember nem is volt statiszta.

(kázsé)
 

Mikor a texasi tüntetés jelenetet forgatták, átmenetileg meg kellett szakítani a forgatást, mert valódi tüntetők bukkantak fel.

(kázsé)
 

Nicole Kidman volt az eredeti választás Bitsey szerepére.

(kázsé)
 

Matt Craven maga vezetett az üldözési jelenetben.

(kázsé)
 

Kevin Spacey csak a harmadik választás volt David Gale szerepére. Az első kettő Jack Nicholson és George Clooney voltak.

(kázsé)