Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
85

David Gale élete (2003)

The Life of David Gale
Filmadatlap
 
28
Szereplők
19
Vélemények
8
Képek
1
Videók
 
ZeroHero   2019. 10. 01.

legújabb vélemény

Egyedulallo alkotas, ahol ugy no vegig a feszultseg, hogy kozben fogalmunk sincs, hogy hova fut ki a sztori. Spacey szokas szerint fantasztikus, de itt vegre Laura Linney is megcsillant valamit a szineszi kepessegeibol. Egy eros 8.5es, mindenkinek ajanlom, aki szeret elgondolkodni filmnezes kozben es utan az ott latottakon.

 
mamiéstöti2   2018. 12. 15.

A maga nemében egyedülálló alkotás. Sokan azonban nem kedvelik, mert túl bonyolultnak tartják. Érdemes megnézni.


 
indingo   2019. 02. 17.

Nem rossz a története, bár eléggé hihetetlen amit az ügy kapcsán végig vittek. Kevin Spacey sosem kedveltem, itt sem bírtam és milyen érdekes, hogy a történetben levő karaktert is erőszakoskodással vádolják (na jó meg egy gyilkossággal).

 
harnas1207   2018. 12. 10.

Jó film, Kevin Spacey pedig karakteres és jó színész. A csavar egy idő után kitalálható, de ez semmit se von le az élvezhetőségéből. Ajánlom nagyon!

 
Gigi   2016. 12. 29.

Ez volt az a film, ami megszerettette velem Spaceyt, és ez volt az a film, ami után azt gondoltam, hogy világosabbra kellene festeni Winslet szemöldökét. És ez a gondolat az évek alatt mit sem változott :) Izgis film, egyetemi tanárt alakít, akit elítélnek. Lehet, hogy ártatlanul, lehet, hogy nem... A fene sem emlékszik már, olyan régen láttam... na jó, emlékszem, de nem mondom meg. Meg kell nézni! :)

Kevin Spacey
Kevin Spacey
Kevin Spacey
Kevin Spacey
Kate Winslet
 
kritika több»

A film összbevétele 16 971 092 dollár volt (imdb.com).

 

A jelenetet, mikor Gale Austin belvárosában iszik, nagyrészt improvizálták. A legtöbb, a jelenetben látható ember nem is volt statiszta.

(kázsé)
 

Mikor a texasi tüntetés jelenetet forgatták, átmenetileg meg kellett szakítani a forgatást, mert valódi tüntetők bukkantak fel.

(kázsé)
 

Nicole Kidman volt az eredeti választás Bitsey szerepére.

(kázsé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.