Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

Ígéretes fiatal nő (2020)

Promising Young Woman
Filmadatlap
 
28
Szereplők
10
Vélemények
27
Képek
6
Videók

Galéria (27)

Carey Mulligan
Carey Mulligan
Carey Mulligan
Alison Brie
Carey Mulligan
Bo Burnham
Bo Burnham
Carey Mulligan
Carey Mulligan
Carey Mulligan
Bo Burnham
Carey Mulligan
Molly Shannon

Videók (6)

 
Alexa   2021. 09. 19.

legújabb vélemény

0
Végre egy új szemléletű film

Az első mozifilm volt nyitás után, amire beültünk. Lehet, ez is kicsit növelte az élményt, de számomra felemelő volt végre egy teljesen új stílusú filmet látni, mint amik zúdulnak ránk Netflixrol és más streamingszolgáltatóktól. Végig lekötött, érdekesen – bájosan és mégis feszültségteljesen – késztet, hogy odafigyelj rá. Sok mondanivalója van, szerintem ez nem csak egy "bosszúfilm". A karaktereket nagyon jól hozzák a színészek.

 
Ximpi   2021. 05. 19.

a nap véleménye

4
Provokatív nemierőszak bosszúfilm, ami megnevettet?

Carey Mulligan zseniális szociopata, Emerald Fennell pedig az egyik legemlékezetesebb rendezői debütálással rukkolt elő. Az Ígéretes fiatal nő amellett, hogy szórakoztat, és új vizekre evez a szatíra műfajában, éppen kellően elgondolkodtató is, de le... teljes kritika»

 
elekm90   2021. 02. 05.

0

Fordulatos és ötletes thriller egy erős Carey Mulligan alakítással a középpontban. Egy kicsit fura volt, hogy sokáig fogalmam nem volt, hogy mi a nő gondja, és pontosan mit is csinál az "áldozataival", de a végére összeállt. Nagyon tetszett a merész befejezése is.

 
Di Canio   2021. 08. 26.

0

Érdekes története van, de ez eléggé megosztó film. A mostani filmek között a jók közé tartozik, bár a sok hiba kissé zavaró volt.

 
KCintia   2021. 08. 18.

0
Nagyobb durranásra számítottam

Én iszonyatosan vártam ezt a filmet, többször is megtekintettem az előzetesét. Eljött a nagy pillanat, mikor levetettem magam az ágyra, és elindítottam. Azt kell, hogy mondjam, igazából jó film ez, de mégse annyira. Sokkal izgalmasabb, feszültebb, merészebb és erősebb alkotást vártam. A vége az maximum, ami nem egy mindennapi befejezés.

 
amadacsi   2021. 08. 09.

1

Megnéztem, mert annyira dicsérték. Hát, nem tudom, a többiek mit néztek. A mai világban nincs olyan ember, aki az egész életét feláldozná a barátnő miatt. Túlzás, kattant film.

 
Eniq   2021. 01. 31.

0

Nagyon vártam már a film megjelenését, és sajnálom, hogy végül nem moziban sikerült megnéznem. Nekem nagyon tetszett, eddig is szerettem Carey Mulligant, de itt az eddigieknél is jobbat alakított, egyszerűen zseniális volt. A film maga elég nyomasztó... több»

A film összbevétele 10 870 570 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 11 652 303 forintot termelt. A hazai mozik összesen 268 400 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film produceri teendőit (mások mellett) az Oscar-díjra jelölt színésznő, Margot Robbie látta el.

(hp)
 

A film kimagasló kritikai fogadtatásban részesült. Az Ígéretes fiatal nő jelenleg 98 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2020. február).

(hp)
 

Az Ígéretes fiatal nő Emerald Fennell első egészestés mozifilmje. A rendezőnő korábban az Golden Globe- és többszörös Emmy-díjas Megszállottak viadala című sorozat showrunnereként ért el jelentős sikereket.

(hp)
 

A film forgatása 2019. március 26-án kezdődött meg.

(hp)
 

Az Ígéretes fiatal nő világpremierje 2020. január 25-én volt a Sundance Filmfesztiválon.

(hp)
 
ntihősnőjének következetes, falig elvitt önsorsrontása és a film közepébe ékelt romkombetét múlékonysága teszi igazán szívszorítóvá a filmet, amelynek egyetlen hibája, hogy a legvégén már nem felülírja, hanem követi a hollywoodi szabálykönyvet – de így legalább annak rendje és módja szerint érkező katarzissal szolgál az arra fogékonyaknak. több»
 
Emerald Fennell (Killing Eve) filmrendezői debütálása az elmúlt évek egyik legemlékezetesebbje. Az Ígéretes fiatal nő egyszerre forgatja ki a rape&revenge filmes zsánert, állít torz tükröt a kéretlen rendes srácoknak, mindezt pedig a bosszútörténetek egyenes úton haladó cselekményére pakolja rá nagyon kreatívan. több»
 
Az Ígéretes fiatal nő játékosan provokatív, ravasz, kényelmetlen, egyszerre felkavaró és végtelenül szórakoztató, amely folyamatosan újabb és újabb csapdákat állít publikumának. több»