Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%

Ígéretes fiatal nő (2020)

Promising Young Woman
Filmadatlap
 
28
Szereplők
17
Vélemények
27
Képek
6
Videók

Galéria (27)

Carey Mulligan
Carey Mulligan
Carey Mulligan
Alison Brie
Carey Mulligan
Bo Burnham
Bo Burnham
Carey Mulligan
Carey Mulligan
Carey Mulligan
Bo Burnham
Carey Mulligan
Molly Shannon

Videók (6)

 
Zsolt Szabó   2022. 11. 28.

legújabb vélemény

0
Bosszúthriller, ami egyben dráma is...

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Már cirka másfél éve, hogy ezt a filmet idehaza is bemutatták, de nem tulajdonítottam neki egyáltalán jelentőséget. Eddig. Aztán múlt héten úgy gondoltam, hogy megfogom nézni, és őszintén mondom, egyáltalán nem bántam meg, iszonyatosan nagy hatást vá... teljes kritika»

 
Ximpi   2021. 05. 19.

a nap véleménye

6
Provokatív nemierőszak bosszúfilm, ami megnevettet?

Carey Mulligan zseniális szociopata, Emerald Fennell pedig az egyik legemlékezetesebb rendezői debütálással rukkolt elő. Az Ígéretes fiatal nő amellett, hogy szórakoztat, és új vizekre evez a szatíra műfajában, éppen kellően elgondolkodtató is, de le... teljes kritika»

1
 
Timcsi   2021. 10. 24.

4

Nagyon rendben volt a film. Finoman és aprólékosan csepegtette az információkat. Nem egy sablonos történet, ahol 20 perc után tudod, mi is történet.

 
elekm90   2021. 02. 05.

1

Fordulatos és ötletes thriller egy erős Carey Mulligan alakítással a középpontban. Egy kicsit fura volt, hogy sokáig fogalmam nem volt, hogy mi a nő gondja, és pontosan mit is csinál az "áldozataival", de a végére összeállt. Nagyon tetszett a merész befejezése is.

 
zsena   2022. 04. 16.

3
Modernkori nemi erőszak sekélyes indokkal: áldozat és áldozatait szedő ez az Ígéretes fiatal nő

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Carey Mulligan A nagy Gatsby kényes Daisyjéből cselszövő szociopataként egyben áldozat és áldozatait szedő Ígéretes fiatal nőként (Promising Young Woman) lépett elő. Leleményes, provokatív és részletesen kibontott cselekmény, egy zseniális nemi erősz... teljes kritika»

 
Alexa   2021. 09. 19.

1
Végre egy új szemléletű film

Az első mozifilm volt nyitás után, amire beültünk. Lehet, ez is kicsit növelte az élményt, de számomra felemelő volt végre egy teljesen új stílusú filmet látni, mint amik zúdulnak ránk Netflixrol és más streamingszolgáltatóktól. Végig lekötött, érdekesen – bájosan és mégis feszültségteljesen – késztet, hogy odafigyelj rá. Sok mondanivalója van, szerintem ez nem csak egy "bosszúfilm". A karaktereket nagyon jól hozzák a színészek.

 
HanGa   2021. 10. 30.

2

Félelmetesen jó történet. Kezdetben kicsit zavaros, de folyamatosan tisztul a történet.

A film összbevétele 10 870 570 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 11 652 303 forintot termelt. A hazai mozik összesen 268 400 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film produceri teendőit (mások mellett) az Oscar-díjra jelölt színésznő, Margot Robbie látta el.

(hp)
 

A film kimagasló kritikai fogadtatásban részesült. Az Ígéretes fiatal nő jelenleg 98 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2020. február).

(hp)
 

Az Ígéretes fiatal nő Emerald Fennell első egészestés mozifilmje. A rendezőnő korábban az Golden Globe- és többszörös Emmy-díjas Megszállottak viadala című sorozat showrunnereként ért el jelentős sikereket.

(hp)
 

A film forgatása 2019. március 26-án kezdődött meg.

(hp)
 

Az Ígéretes fiatal nő világpremierje 2020. január 25-én volt a Sundance Filmfesztiválon.

(hp)
 
ntihősnőjének következetes, falig elvitt önsorsrontása és a film közepébe ékelt romkombetét múlékonysága teszi igazán szívszorítóvá a filmet, amelynek egyetlen hibája, hogy a legvégén már nem felülírja, hanem követi a hollywoodi szabálykönyvet – de így legalább annak rendje és módja szerint érkező katarzissal szolgál az arra fogékonyaknak. több»
 
Emerald Fennell (Killing Eve) filmrendezői debütálása az elmúlt évek egyik legemlékezetesebbje. Az Ígéretes fiatal nő egyszerre forgatja ki a rape&revenge filmes zsánert, állít torz tükröt a kéretlen rendes srácoknak, mindezt pedig a bosszútörténetek egyenes úton haladó cselekményére pakolja rá nagyon kreatívan. több»
 
Az Ígéretes fiatal nő, melynek iróniája a Majd megdöglik érte és a Fargo nászából született, kortárs tablónak sem utolsó: Donald Trump szexista-rasszista kirohanásai vagy Harvey Weinstein zsarnokoskodása végig a sorok között bujkál. A forgatagban pedig ott áll Cassie, aki végül szembeszáll a démonaival egy döbbenetes meglepetést okozó fináléban, e briliáns thriller posztmodern infantilizmusának és hatalmas intelligenciájának zálogaként. több»