Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
80%

Ígéretes fiatal nő (2020)

Promising Young Woman
Filmadatlap
 
28
Szereplők
5
Vélemények
26
Képek
6
Videók
 
elekm90   2021. 02. 05.

legújabb vélemény

0

Fordulatos és ötletes thriller egy erős Carey Mulligan alakítással a középpontban. Egy kicsit fura volt, hogy sokáig fogalmam nem volt, hogy mi a nő gondja, és pontosan mit is csinál az "áldozataival", de a végére összeállt. Nagyon tetszett a merész befejezése is.

 
Eniq   2021. 01. 31.

0

Nagyon vártam már a film megjelenését, és sajnálom, hogy végül nem moziban sikerült megnéznem. Nekem nagyon tetszett, eddig is szerettem Carey Mulligant, de itt az eddigieknél is jobbat alakított, egyszerűen zseniális volt. A film maga elég nyomasztó... több»


 
valaja   2021. 01. 22.

0

Nehéz írni erről a filmről, mert a megnézésre közben olyan sokféle érzelmet éltem át, hogy azt nem igazán lehet összefoglalni. De a lényeg az, hogy ez a film nagyon rendben van, és nagyon jó, hogy elkészült.

 
Kornél   2021. 01. 19.

0

Nagyon nem erre számítottam, ez egy feleslegesen kegyetlen film, ami felnagyítja a női szemszöget, és szinte teljesen egyoldalúan közelíti meg a témát. Az ilyen filmek veszélyesek.

 
HitGirl   2021. 01. 15.

0

Az egik legsötétebb film, amit az elmúlt hónapokban láttam. Olyan fajta alkotás, ami kényelmetlen módon még napokig velünk marad, mert a rendezés és a színészi játék is kihozta belőle a maximumot.

Galéria (26)

Carey Mulligan
Carey Mulligan
Alison Brie
Carey Mulligan
Bo Burnham
Bo Burnham
Carey Mulligan
Carey Mulligan
Carey Mulligan
Bo Burnham
Carey Mulligan
Molly Shannon

Videók (6)

A film összbevétele 10 870 570 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 268 400 forintot termelt. A hazai mozik összesen 268 400 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film produceri teendőit (mások mellett) az Oscar-díjra jelölt színésznő, Margot Robbie látta el.

(hp)
 

A film kimagasló kritikai fogadtatásban részesült. Az Ígéretes fiatal nő jelenleg 98 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2020. február).

(hp)
 

Az Ígéretes fiatal nő Emerald Fennell első egészestés mozifilmje. A rendezőnő korábban az Golden Globe- és többszörös Emmy-díjas Megszállottak viadala című sorozat showrunnereként ért el jelentős sikereket.

(hp)
 

A film forgatása 2019. március 26-án kezdődött meg.

(hp)
 

Az Ígéretes fiatal nő világpremierje 2020. január 25-én volt a Sundance Filmfesztiválon.

(hp)
 
Emerald Fennell rendezői debütálása van annyira meggyőző, hogy kíváncsian várjuk filmkészítői pályájának folytatását. több»
 
Valószínűleg sokkal hatásosabban tudta volna bemutatni témáját, ha nem rugaszkodik el a valóságtól ilyen mértékben és ezzel egy kevésbé radikális közlésmódot választ. több»